• border1

    antidepressiva utan biverkningar

    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-30 13:33:20 följande:

    Medicinsk dosering är en bråkdel av rekreationsdosen, man blir inte berusad så sätt med dom vanliga "symptom"


    Dålig närminne _kan_ man få om man röker mycket dygnet runt och skiter i det övriga livet.


     


    Risken att exempelvis drabbas av schizofreni ökar om man röker cannabis.
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-30 19:54:50 följande:

    Cannabis är inte bara kul, det är en av få antidepressiva som inte kräver att du blir beroende av för att det ska fungera för det omkring så alla ssri oc andra "lyckopiller fungerar"


    2-3 veckors period där du blir beroende och mår rent av skit, långt värre än innan, kallas fint för insätningsperiod i vården, efter det får man se om medicinen faktiskt tar effekt.
    Sedan, om det inte ger önskat effekt då har man 2-3 veckor av abstinens att se fram emot, fint kallat utsätningsperiod i vården.
    Inget jag ville se fram emot så jag medicinerade min depression med cannabis, fungerar fint.


     


    Nej, så är det inte! Jag har ätit mediciner i omgångar i över tio år och aldrig någonsin blivit beroende av dem. Det enda medicinerna gjort för mig är att normalisera hormoner i hjärnan, så att jag har kunnat må bättre.
    Jag har också rökt hasch, och jo, det finns visst biverkningar som man får även om man inte överdoserar.
    Det har aldrig tagit mer än en vecka innan jag mått bättre av mina mediciner, och jag har aldrig haft abstinens av dem heller.
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-30 20:40:51 följande:

    Nej det gör det inte, det finns många omfattande studier som inte pekar på uppgång av sådana psykiska besvär trots mångdubblad bruk i respektive länder, endast några få är predisponerade tillståndet och dessa får det utlöst mest av tunga psykosframkallande situationer som stress, trauma, personliga tragedier.


    Cannabis är i det sällskapet ett fis i rymden.


     


    Jo, det gör det, och jag har själv sett det.
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-30 20:38:15 följande:

    Äter du ssri och eller liknande så har du inget val, tiden det "tar mediciner att börja verka" är den tiden du måste bli fysiskt beroende av den så den kontrollerar alla signalsubstanser och inte du per automatik.


    Röker man mycket varje dag och kallar det för medicin så absolut kommer man fram till biverkningar för eller senare, äter man däremot kontrollerade långtidsverkande doser så mindre så.


    Det har du, du visste bara inte vad det var för läkaren varnade dig.


     


    När jag åt mediciner första gången sa läkaren att det kan ta mellan två-tre veckor innan du känner skillnad. Men han påpekade också att det både kunde ta kortare och längre tid.
    Det tog kortare tid för egen del.
    Ingen läkare har någonsin varnat mig eller pratat med mig om eventuell abstinens.
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-30 21:09:08 följande:
    Det har du säkert Drömmer men du har ingen forskning som stödjer det du påstår, att cannabis skulle vara boven, det är ofta man kan fråga sig, vad kom först hönan eller ägget och i det fallet så agerar rätt sortens cannabis antipsykotiskt, vad kom först, sjukdomen eller medicinering som vid fel tillfälle eller fel sammansättning (thc cbd) kan tyvärr vara faktorn som utlöser.
    border1 skrev 2014-08-30 20:58:03 följande:
    När jag åt mediciner första gången sa läkaren att det kan ta mellan två-tre veckor innan du känner skillnad. Men han påpekade också att det både kunde ta kortare och längre tid.
    Det tog kortare tid för egen del.
    Ingen läkare har någonsin varnat mig eller pratat med mig om eventuell abstinens.


    nja, inte skillnad, effekt, det är ingen hemlighet att antidepressiva kan driva folk till självmord om man mår för dåligt från start och får sitt tillstånd förvärvad, det är inte utan anledning som det skrivs ut sobril eller annan lugnande per automatik för att motverka perioden där man blir beroende och mår skit.


    det är tyvärr så det ser ut i vården, det nämns inte, man får ingen varning att man kan bli beroende av benzo man får inte en genomgång av vad det är man ska ta dom kommande månader eller åren, man får bara det, stoppa det i munnen det hjälper, att det kan driva dig till självmord första perioden nämns inte nånstans.


    att det så kallat "stabiliserar dig" med det omvandlar dig till en känslodöd zombie nämns heller inte.


    Har läst allt för många utsagor från folk som har gått på ssri snri och liknande i år och "mått bra" efter dom har lidit sig genom abstinens och gått av dom, fått sina känslor tillbaka så beskrev dom perioden som i att leva i en drömbubla, inget var riktigt, allt var medicin.


     


    Benzo är ju en helt annan sak än ssri som du påstod att man blir beroende av. Benzo kan man bli beroende av, ja, vilket mina läkare alltid informerat mig om. Jag har aldrig känt mig avtrubbad när jag ätit mediciner, utan jag har känt mig normal.
  • border1
    Anonym (An) skrev 2014-08-31 11:12:56 följande:
    Men va? Jag skrev ju att jag tycker att de ska skriva ut morfin om man har bruten ryggrad.

    Om man verkligen vill bli av med sin ångest gäller det att exponera för det som sätter igång ångesten. Göra det ordentligt och inte ge sig. Gör man det med benso i kroppen fungerar inte exponeringen, man får visserligen inte lika mycket ångest när man är i situationen men man har inte lärt sig någonting, det blir precis lika jobbigt nästa gång. Det är därför ångesten blir kvar om man använder benso. Vilket gör att man måste fortsätta med den, vilket gör att risken för beroende blir stor. Det tycker jag är ganska taskigt.

    Det enda som egentligen funkar för att bli av med ångesten är att ta tjuren vid hornen och utsätta sig för det som väcker ångest. Då får man mer ångest i början men den trappas ner. Precis som när man har bruten ryggrad och ska börja träna upp sig. Smärtan ökar men att ligga kvar i sängen är ju inget bra alternativ.

    Sen finns det tillfällen då det är motiverat med benso absolut. Depressionssjukdomar för ofta med sig mycket ångest och benso är bra tills den antidepressiva eller stämningsstabiliserande medicinen får effekt. Även vid kriser och andra tillfälliga tillstånd. Att gå på benso år ut och år in tycker inte jag är någon bra lösning. Ångesten är alltid närvarande då och så ska men inte behöva ha det.
    Och om ångesten inte har någon yttre orsak, vad gör man då?
  • border1
    Anonym (Vitaminbrist) skrev 2014-08-31 11:34:44 följande:

    Har man brist på b-12 och ett annat ämne (kmr inte ihåg vad det heter nu bara för det) så kan det leda till depressioner. Kan ta upp till 2år innan man märker någon skillnad med b-12. Så många slutar långt innan det.

    Vet såklart inte hur din depression är men jag hade köpt b-12 på en hälsokost affär, börjat motionera, samtals terapi hos en psykolog.

    Lyckopiller kan vara bra vid ett "akut" läge men dom tabletterna pausar ju bara problemet än att gå till kärnan varför man egentligen mår dåligt.


    Va?! Mina antidepressiva mediciner återstället den hormonella kemiska obalansen i hjärnan.
    Jag vet varför jag mår dåligt. Jag har diagnosen GAD, alltså har jag en generell ångest som beror på allt och inget.
  • border1
    Akua skrev 2014-08-31 13:36:21 följande:
    Har du b12-brist återställs den inte av antidepressiva läkemedel.
    Anonym (Vitaminbrist) skrev 2014-08-31 11:34:44 följande:

    Har man brist på b-12 och ett annat ämne (kmr inte ihåg vad det heter nu bara för det) så kan det leda till depressioner. Kan ta upp till 2år innan man märker någon skillnad med b-12. Så många slutar långt innan det.

    Vet såklart inte hur din depression är men jag hade köpt b-12 på en hälsokost affär, börjat motionera, samtals terapi hos en psykolog.

    Lyckopiller kan vara bra vid ett "akut" läge men dom tabletterna pausar ju bara problemet än att gå till kärnan varför man egentligen mår dåligt.


    Jag hade hellre gått till VC igen och bett de ta blodprov för b12. Har de kolla sköldkörteln på dig?

    Det stämmer att det tar flera år innan det blir brist på b12 i kroppen. Men man behöver ju inte ha brist, man lan ju bara ha väldigt lågt värde. Behandlingen är tabletter eller injektioner, beroende på symtom och värde.

    Att det ska ta upp till 2 år känner jag inte till. Värdet stiger ju på en gång med behandling.
    De har kollat B-12 och sköldkörteln på mig flertalet gånger. Inget fel där. Jag mår bar av mina antidepressiva mediciner.
  • border1
    Anonym (An) skrev 2014-08-31 12:59:47 följande:
    Man får hitta den inre orsaken, det kan t.ex. Vara en tanke som triggar. Och då får man jobba med det. För de med panikångest kan det också vara en inre trigger, typ att hjärtat slår dubbelslag men tankar är det allra vanligaste.
    Jag har GAD och får alltså ångest av precis allt. ALLT! Det innebär mer exakt att jag får ångest av framtiden, att inte veta vad som kommer hända. Hur ska man hantera något sånt?
    Jag pratar då inte om exempelvis rädsla eftersom man inte har några pengar sparade. Utan om en rädsla för att den där miljonen man sparat undan ska försvinna på något sätt och att man då står utan pengar om det händer något. Det spelar då heller ingen roll att någon berättar för mig att mina pengar inte kommer försvinna, för de kan inte garantera det. Ingenting är hundraprocentigt i livet.
  • border1
    Anonym (cannabis) skrev 2014-08-31 18:36:26 följande:

    Benzo fungerar direkt, du kan vid längre användning bli beroende,ssri och liknande måste skapa ett beroende innan dom verkar, fråga din läkare rakt av vad insättning och utsätningsperiod innebär i klarspråk ;)


    Precis, folk känner sig normalt allt som oftast, dom tycker det fungerar, först när beroendet avtar och effekt försvinner så märker man, återkommande story av år och år i "stabil" dimma där man var övertygad man fungerade korrekt.


    Men men, säger inte att det är så för alla, det kan fungera galant för dig, det gör det inte för många andra dock och skjuter på problemen istället.


     


    Det är en myt att SSRI är beroendeframkallande.
    Att vara beroende innebär att man får abstinens om man går utan. De ger varken tolerans eller merbegär.
    Om behandling med selektiva serotoninåterupptagshämmare, SSRI, avbryts abrupt kan så kallade utsättningsreaktioner uppstå. Yrsel, huvudvärk, oro, parestesier, illamående och kräkningar är exempel på symtom. Men dessa symtom är inte detsamma som abstinens. Det konstaterades på ett av Läkarstämmans symposier.

    ? Att klassa utsättningsreaktioner som beroende är inkorrekt, sade professor Björn Beermann, som arbetar på Läkemedelsverket.


    I flera år har det i medier cirkulerat missvisande påståenden om att SSRI-preparat skulle orsaka/framkalla beroende. Utsättningsreaktionerna, som det egentligen handlar om, är inte något dolt problem ? varken av myndigheter eller i publikationer. År 2000 genomförde EU:s båda organ EMEA och CPMP utredningar som visade att den tillgängliga kunskapen talade emot att SSRI orsakar beroende.


    Utsättningsreaktioner förekommer även med en del andra icke-beroendeframkallande läkemedel som exempelvis betablockerare och protonpumpshämmare.

Svar på tråden antidepressiva utan biverkningar