• Anonym (mor)

    Min väns 9 åriga son fick ett sådant brev från skolan...

    Dessa lappar är säkert helt onödiga för de som har ungar som inte kan bete sig i skolan är likadana själva och det blir som att banka huvudet i väggen för läraren. Meningslöst. Jag har två välartade barn och den ena av dem stannade hemma från skolan ibland (och jag tillät det) pga en "Ahmed" som terroriserade henne och inte höll käften någonsin och som hon olyckligtvis placerades bredvid och antagligen för att min välartade dotter skulle ha en lugnande effekt på detta rötägg. (Jag såg till att hon fick byta plats). Alla med väluppfostrade barn ska vara observant på detta fenomen att klassens rötägg placeras med dessa barn för att man tror att det ska hjälpa rötägget..........................................................

  • Anonym (mor)

    De som ivrigast försvarar dessa dokument är sådana som har rötägg. Jag har en väninna vars unge var så tjurig så det var tji i helvete att få in ungen i klassrummet utan hen stod ute på gården. Hon beklagade sig och ynkade......"-Man tycker att det är mitt fel tydligen schnyft schnyft"!!!! Nää det var säkert rektorn det var fel på............suck

  • Anonym (mor)
    Anonym (Jag) skrev 2014-08-30 16:58:10 följande:
    Jag tror nog att alla här kan säga att de har gnällt eller sagt emot minst 3 gånger i sina liv. Helt sjukt att det är med på listan!

    "Nu måste vi ha möte och bestämma återfärder för ditt barn. För två månader sedan klagade hen på att hen behövde ute i spöregnet. För tre veckor sedan höll hen fast vid att hen visst hade lämnat tillbaka bollen i förrådet, även om läraren trodde att det var hen som hade tagit den. Idag kröp hen på golvet för att ta upp ett papper som ramlat ned under bänken." 
    Så du tänker att lärarna är illvilliga och vill "sätta åt" en del barn? Du tänker att om lille lydige "Kalle" råkar tappa ett papper på golvet och böjer sig efter det får han med sig detta formulär hem med varningens ord? 
  • Anonym (mor)
    Anonym (Jag) skrev 2014-08-30 17:12:18 följande:
    Jag har aldrig sett ett barn som har krupit på golvet (förutom när de inte kan gå, behöver krypa en bit pga att en lek är på golvnivå eller att man har tappat något under ett bord). Jag ser inte heller varför man ska skicka med lappar för att barnet säger emot. De punkterna kan bara användas för maktmissbruk. 
    Jag förstår...........du har ett eller flera "rötägg"?
  • Anonym (mor)

    Jag jobbade som timvikarie inom barnomsorgen för en del år sedan och då hamnade jag i en förstaklass som ngn slags "resurs" till två barn. De ordinarie var sjukskrivna (två stycken) och jag förstår dem. Jag var helt outbildad och skulle försöka hålla ordning på dessa ungar. De låg under bänken, i bänken, ute i korridoren, på skolgården, överallt och här och där och jag var där i två veckor. De mest djävulska veckorna i mitt liv...................................ALDRIG MER!!! 

  • Anonym (mor)

    Jag tycker friskolor är fantastiskt och då kan man välja bort rötäggen och de begåvade intresserade barnen premieras. Det är skandal att det blir de duktiga barnen som kommer till korta för att lärarens tid går åt till att göra föräldrarnas jobb, nämligen fostra sina egna barn. Våra döttrar gick gymnasiet på friskolor och det var en så fantastiskt fin miljö med ENDAST normala skötsamma ungdomar och aldrig var det några kontroverser. Det var inga idioter som krälade på golvet och svor och slogs.

  • Anonym (mor)
    Anonym (prutt) skrev 2014-08-30 17:28:24 följande:
    Det gäller ju att anpassa undervisningen för att passa dem. Istället för att hala tillbaks dem från under katedern för den femtielfte gången under samma lektion så borde du tagit ut dem och lärt dem matematik genom att exempelvis kasta bollar eller nåt.
    Kasta bollar? Hahahahaaha ja jag har ju ingen pedagogisk utbildning så min uppgift var i princip att försöka se till att dessa ungar var så mkt som möjligt i skolsalen. På rasterna skulle jag försöka hålla koll på båda två (i normala fall så hade de varsin resursperson men de var sjukskrivna)......................förstår dem. Detta var för ca tio år sedan och idag sysslar jag med annat och en sak är jag övertygad om och det är att ALDRIG, NEVER, NADA jobba med andras ungar igen..................Fy F
  • Anonym (mor)
    Anonym skrev 2014-08-30 17:40:50 följande:
    Men, behöver verkligen föräldrarna informeras så fort det är minste lilla beteende som läraren inte anser når upp till dennes normer för ett gott beteende? Menar, om ett barn kryper på golvet, är okoncentrerad eller stör en lektionen, borde inte läraren i första hand kunna lösa detta med lite dialog med det berörda barnet?

    Jag som förälder har varken behov eller intresse av att veta allt som händer på skolan utan utgår från att den typen av småincidenter hanterar skolan. Det minsta man kan begära av en lärare är väl ändå att denna kan ta ansvar för att skapa en vettig arbetsrelation med ett barn. Speciellt om det handlar om en nioåring.

    Är en helt annan sak om det handlar om ett större problem eller ett mönster som upprepar sig. Men, är det sådant det handlar om så förväntar jag mig att få en dialog med läraren. Tar inte många minuter att skriva ett mail och berätta och sen svara på eventuella frågor.

    Dessutom är ju lappen så normativ så den nästan självantänder. Exakt vad menas med att bjäbba emot eller "tänker inte jobba".
    Stackars alla Sveriges lärare....................................
  • Anonym (mor)
    HäckHäxan skrev 2014-08-30 17:51:30 följande:
    Det hade jag kunnat göra känner jag spontant.
    ....stackars alla Sveriges lärare........................Förstår att det blivit en utbildning där intagningskraven sänkts alltmer. Det är bara stolpskott som väljer att offra sig och står ut med alla idioter till ungar och deras ännu större idioter till föräldrar.................................................ANMÄL!!!
  • Anonym (mor)
    Anonym (prutt) skrev 2014-08-30 17:58:29 följande:
    Vad var det som var så roligt med mitt inlägg??

    Det var bara ett exempel. Men håller du inte med om att man ska testa nåt nytt när man märker att det man håller på med inte fungerar?

    Förstår att det inte är så enkelt för någon som saknar pedagogisk utbildning men läraren kunde ju för fasiken styrt upp nåt och hjälpt och handlett dig.
    Jo visst kunde läraren ägnat sig åt mig och de två "galningarna" men hur blir det då med klassens övriga elever? Tänker du att elever som sitter stilla i sina bänkar och lyssnar inte behöver ngn undervisning? 98% av klassen satt som tända ljus och jag minns att läraren talade om svampar och hela klassen lyssnade UTOM "mina" små telningar som inte kunde sitta still i 30 sekunder.........................Är det dessa "galningar" som ska bestämma hur skoldagen ser ut för alla andra? Är skolan inte till för lärande?
  • Anonym (mor)
    HäckHäxan skrev 2014-08-30 18:13:38 följande:
    Anmäl? Vad skall jag anmäla dig för?

    Nå skit samma. Jag håller med dig. Förstår inte heller hur lärare orkar vara lärare, men jag beundrar dem och känner stor respekt för dem.

    Psst du har dessutom rätt, jag är en idiot, på riktigt. Därför kan jag inte riktigt se varför jag skall anmäla dig. Däremot är mitt barn ingen idiot, långt därifrån fast det vet ju du å andra sidan inte ett skit om

    Blir dock nyfiken på varför du ger ett intryck av att ha ett behov av att bli anmäld, det verkar absolut korkat tycker jag.
    Eeeeee ja vad gäller anmälda inlägg så brukar de uppstå när man inte håller med TS. Tröttsamt men det fyller väl sin funktion kanske? Den här tråden handlar om rötägg till ungar som kommer hem med ett formulär som ska skrivas under av förälder. Vad får man tycka då är frågan? Ska man oja sig över TS och ynka, trösta och stryka medhårs? Får man säga att TS är ute och cyklar?.......vi får se
  • Anonym (mor)

    Min erfarenhet efter att ha haft två egna barn i skolan (vuxna numer) ÄR att de föräldrar som har klassens "problembarn" inte kommer på föräldramötena och de blir oftast aggressiva och tvärsför när problem påtalas och att det är just deras unge som slåss och lever f.n inser man är helt följdriktigt?  Jag träffade en av dessa föräldrar på en krog vid ett tillfälle och vederbörande frågade mig hur jag tyckte det var i våra barns klass och jag sa -"Bra"! Mitt barn hade inga problem någonsin och jag hade inte fattat att det tydligen var ngt "bråk" typ. Mitt sällskap fick rycka in för att mota bort denne man för han skulle slå mig. Jag lovar..........slå mig!!!

  • Anonym (mor)

    Alla vi som har "vanliga" barn blir nog förvånade av att en sådan blankett som ovan öht existerar!!! Absurt.................

  • Anonym (mor)

    Föräldrar som har ungar som inte klarar skolan utan har skitungar som mest ligger under bänken och sparkar tycker att det är skolan som ska sätta in resurser. Själva har de inget ansvar. De överlämnar allt till skolan efter att de i sju år misslyckats med att fostra sin unge. Lille Kalle är en aning livlig och väljer att vara ute och sparka boll när de normala barnen räknar matte och det är skolans problem..................

  • Anonym (mor)

    Min äldsta dotter gick på en fantastisk friskola på gymnasiet med höga intagningspoäng. Den yngre hade vissa kompisar hon ville följa och valde en kommunal skola. Vilken "fucking" skillnad. På äldsta dotterns skola gick motiverade och skötsamma ungdomar och det var så lugnt och tryggt. Den yngre gick på en gymnasieskola där läraren sprang ut och grinade efter att ha blivit behandlad som skit och hälften av klassen kom för sent varenda lektion varenda år. Vår dotter (på den kommunala skolan) och några fler elever klarade sig bra ändå. De satt långt fram i klassrummet och lyssnade och när det var prov så behövde de inte fråga 14 gånger om vilken dag det var och vilka sidor som skulle läsas etc etc! Båda våra barn tog studenten med bra slutbetyg i alla ämnen.........! Det är inte skolan som ska fostra barnen utan föräldrarna. 

Svar på tråden Min väns 9 åriga son fick ett sådant brev från skolan...