Inlägg från: FrauCasio |Visa alla inlägg
  • FrauCasio

    Är det för lite/fel kläder i stl 56?

    Tycker det är bra och lagom att börja så. Vi hade tre olika bomullsmössor. Jag vet att bodysar går åt, vi hade inget kräkbarn, men man vill byta de ofta.

    Tycker dock att ni kanske kan köpa en body och mjuka byxor i en mindre storlek. 56 känns aningen för stort men det beror ju på hur stor bebisen är. Vad väger bebisen i magen, har bm sagt på ett ungefär vikten?

  • FrauCasio

    Men tänkte också på att ni borde köpa några fler mysbyxor eller leggings i 100% bomull, mjuka och sköna. 1 par jeans låter lite udda att ha hemma.

    Håller med om att omlott bodysar är absolut bäst och smidigast att sätta på.

    Min lilla är 11 månader nu och jag letar fortfarande efter omlottbodysar och köper är jag hittar, men det finns inte många av i storlek 80.

  • FrauCasio
    Mon bébé 81 skrev 2014-08-30 17:21:02 följande:

    Vad menar du med att 1 par jeans är udda att ha hemma? Är det plagget du tycker är märkligt eller antalet?


    När jag själv läste meningen i efterhand så lät det fel från det jag menade. Alltså jag själv hade inga jeans till mitt barn innan bebisen var ca 7 månader. Tror inte ni behöver jeans när bebisen är så liten som 1-3 månader. Men det är hur ni vill.

    Ska ni bra ha en byxa i de storleken?

    Det jag menade med meningen var egentligen att jeans kanske man inte har på sin bebis hemma till vardags. Kanske mer ifall man går ut då de är varmare ifall de är fodrade och strävare. Jeans är inte så bekvämt till vardags hemma. Bättre med mjuka mysbyxor i bomull eller velour om man gillar det tyget eller leggings som är mjuka och sköna på en bebis. Vi hade mest mjuka sköna byxor i 100% bomull och många pyjamas som mest under dagarna!
  • FrauCasio
    Mon bébé 81 skrev 2014-08-30 17:37:05 följande:

    Aja, då hänger jag med . 

    Det är inte riktiga jeans utan bomullsbyxor (i jeansfärg) som är lika mjuka och följsamma som andra byxor man köper på nyföddavdelningen. Men leggings kan förstås också vara bra att införskaffa som komplement till strumpbyxor.


    Hahaha okej läste nu efter att ha skrivit mitt långa svar att byxorna är i mjukismaterial, okej då förstår jag Då hade jag bara köpt till två eller tre mjukisbyxor/leggings så blir det perfekt

    Mitt barn hade storlek 56 ganska länge. Barnet har haft alla storlekarna ganska länge. Inte växt ifrån något snabbt. Barnet har gått sakta men säkert upp i vikt så alla kläderna kom väl till pass. Men det är så olika med bebisar.
  • FrauCasio
    Mon bébé 81 skrev 2014-08-30 18:54:47 följande:

    Haha, ja lite magstarkt att pressa på en nyfödd typ stela stuprörsjeans eller något sådant . Skönt att du fick användning för varje storlek ett tag! Det är ju så man hoppas att det blir. Vill ju få användning för de fina pytteplaggen man så omsorgsfullt väljer ut . 


    Precis! Alla kläderna blev välanvända och vi hade ganska mycket kläder, vi fick mycket presenter från familj speciellt min syster men också andra fam.medlemmar och vänner.

    Barnet har växt sakta men säkert. Föddes på 3150 gram och har sakta gått upp i vikt och längd men följer sin egen kurva bra.

    Idag som 11 månader väger barnet 8,4 kg och har storlek 74 som sitter perfekt nu, men ska nog gå över till storlek 80 cm om 1-2 månader.

    Men det är ju också kul att shoppa fina bebiskläder. Vi var själva ute i veckan och köpte ganska mycket i storlek 80. Tycker Lindex och Newbie har fina kläder.

    Dessutom hade de rabatter, vi fick ta "köp tre betala för två" på Kappahl (tipsar) och även på Lindex hade de erbjudande om att köp för 400 kr men betala för 300 så vi utnyttjade båda erbjudanden och de kom väl till pass då bebisen nu behöver varm fodrade skor och varmfodrad overall till kallare väder.

    Lycka till nu!
  • FrauCasio
    Indianica skrev 2014-09-01 18:00:53 följande:

    Kolla på Polarnopyret.se där har de en lista med basutrustning för nyfödda (de har haft iaf). Jag körde mycket med pyjamasar även dagtid, tycker det är superpraktiskt när det är knäppning eller blixtlås vid benen så behöver man bara lägga på bebis och dra igen pyjamasen så är hen klädd.  Älskade också bodys. Köp 10 stycken iaf, så slipper du tvätta dagligen.

    Låter som att du tänkt köra med klänning och strumpbyxor och det tyckte jag var okej till min sommarbebis, men i november..? Njae....dessutom meckligt att få på en nyfödd strumpbyxor. Att klä på sig kommer inte vara det roligaste hon vet, hon kommer gallskrika första tiden och du blir svettig av stress....köp enkla kläder, så du fort kan få av- och på blöjorna.


    Alltså ursäka mig men man kan ha strumpbyxor över bodysar istället för byxor. Det hade jag på min lilla. Mjuka, varma och gosiga strumpbyxor som dessutom har fot! Så det tycker jag absolut ts kan ha. Det är praktiskt dessutom för bebisen!
  • FrauCasio
    Mon bébé 81 skrev 2014-09-02 16:59:09 följande:

    Tack så mycket för alla svar! 

    Vad jag kan förstå så är det väldigt olika - dels hur barnen är och dels hur föräldrarna tycker/upplever det.  

    Vi kommer att komplettera med några enstaka saker som jag fått tips om här, men i övrigt så avvaktar vi tills bebisen har kommit. Det går ju bra att handla då med så att säga. Sen får vi se hur mycket av det vi köpt som vi får användning för. Helt omöjligt att veta på förhand . 


    Låter superbra!

    Är sälv gravid med andra barnet och det jag lärt mig från första gången är att jag ska ta med mig omlott pyjamaser till BB och inga bodysar och hela sett med strumpor till, då det var så jobbigt att sätta på. Tyckte vi.

    Så nästa gång tar jag med två, tre pyjamaser i olika storlekr i antingen omlott modell eller med knappar ända ner till foten och helst med en fot.

    Tänkte bara berätta, hade någon berättat detta för mig hade jag varit gladare under de två dagarna jag och bebisen vistases på BB

    Önskar dig all lycka! Det kommer gå superbra ska du se!
Svar på tråden Är det för lite/fel kläder i stl 56?