Inlägg från: Anonym |Visa alla inlägg
  • Anonym

    Kliva av cykeln vid övergångsstället? va?

    Tirem skrev 2014-08-30 20:05:51 följande:

    För mig som bilist är det enklare om cyklisten cyklar på gångbanan istället för vägbanan men så är reglerna.

    Tänk om det var tvång på körkort för cyklister, det hade underlättat betydligt för alla andra i trafiken.


    Det tycks kvitta. Väldigt många cyklister har körkort men kör ännu värra på cykel än med bil.Trafikregler tycks inte gälla för cyklister. Cyklister ska dessutom alltid ha företräde framför gående, även på gåendes övergångsställen.
  • Anonym
    Anonym (D) skrev 2014-08-30 21:01:34 följande:
    T ex Egypten. Nu var det ca 10 år sedan jag körde där (och åkte med taxi) och det kommer jag sent glömma. Googla på trafikolyckor och Egypten så får du en liten inblick i deras statstik över trafikolyckor. Då hittar du förmodligen först (kanske bara?) om turister som skadats och dött där.

    Egypten har länge ansetts vara det land där det är lättast att ta körkort. För att klara uppkörningen var man tvungen att köra sex meter framåt, lägga i backen och köra tillbaka.

    Sedan ett par år tillbaka ökade dock kraven. Idag måste man svara rätt på åtta frågor av tio samt köra mellan korner både framåt och med backen i.

    Hur det är med människor som bosätter sig i Sverige och redan har körkort från sitt hemland är jag inte insatt i. Jag får googla.

    Min arbetskamrat sa i veckan att hennes man som tagit sitt körkort i sitt hemland nu måste ta om det här för att få köra. Vet inte hur väl det stämmer dock.
    Om egyptier knappt har körkortsutbildning så gäller det givetvis för danskar också?
  • Anonym
    sportpappa skrev 2014-08-31 15:25:39 följande:
    Det finns inget förbud mot att cykla på övergångsställen. Dock har fordon på vägen ingen skyldighet att stanna för en cykel som ska åka ut på ett övergångsställe.

    Fordon måste självklart stanna om en cykel befinner sig på övergångsstället eftersom det är olagligt att köra på någon hur fel den person än gör i trafiken.
    För allt i världen.

    Cyklisten får cykla över utan att bli gripen av polisen på samma sätt som man får gå mot rött.

    Men cyklisten får inte hindra någon annan trafik, bilar eller gående, vilket är vad TS gör.
  • Anonym
    Anonym (cykelbanan) skrev 2014-09-02 11:48:52 följande:

    Tycker det är värre med cyklister som VÄGRAR cykla på cykelbanan som är just för dessa ändamål! Nä, de ska insistera att cykla och sicksacka på höger och vänster sida om bilen! Eller som fredrikhofs cykelsällskap, TRO att det är tävling utlyst och cykla 4-5st i bredd och flyttar sig icke på 30-70 vägar fast man tutar lite för att förvarna.. 

    Cyklister vill ha fina cykelbanor m.m, men se till att använda dessa då!! Bodde i en kommun där det gnälldes om att cykelbanorna inte var dugliga för tävlingcyklister m.m (fredrikhofs idiotsällskap).. Kommunen betalade miljoner för att fräscha upp dessa och förälngde alla banor. Används dessa nu? Nej, vi ska cykla med bilarna och gärna i bredd.. Cykelbanan är typ 2 meter från vägen..


    Cykelbanor är i regel för dåliga för att nyttjas till landsvägscykling oberoende av hur mycket de rustas upp. 
    Största problemet är att på cykelbanor har man som cyklist väjningsplikt vid varje korsande väg och det är ofta också kantstenar som ställer till det. Om man däremot kör ute på vägen så har alla anslutande vägar väjningsplikt och man slipper alla kantstenar. Cykelbanor går inte alltid dit man är på väg vilket skapar en hel del problem när man ska ut på vägen från cykelbanan för att kunna ta sig dit man ska.

    Att cykla i bredd skapar kortare omkörningssträckor jämfört med om cyklisterna skulle ligga på ett långt singelled. Att köra om cyklister samtidigt som man har möte är i regel inte tillåtet eftersom det finns för lite plats för att göra det säkert för alla trafikanter.

    Testa gärna att cykla landsvägscykling så kommer en helt ny värld att framträda där bilister uppför sig som galningar för att spara några få sekunder istället för att vänta tills det är fritt att köra om. Det tutas, prejas och sprutas med spolarvätska för att på olika sätt "straffa" cyklister som hindrar deras framfart.
    Det var en riktig ögonöppnare för mig när jag testade att cykla landsvägscykling vilket har ändrat mitt körbeteende när jag kör bil runt cyklister.
Svar på tråden Kliva av cykeln vid övergångsstället? va?