Inlägg från: Anonym (äckligt juh!!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (äckligt juh!!)

    Hur hantera snuskig kollega? Äckelvarning

    Någonting måste ju ligga bakom detta äckliga beteende. Uppvuxen i skogen med missbrukare? Autismdiagnos? Hjärntumör? För det är ju ett fullständigt onormalt beteende bland friska civiliserade människor!

    Men egentligen kvittar ju anledningen. Du ska inte behöva stå ut med det (eller??).

    Om jag skulle varit du skulle jag faktiskt ringt facket först och konsulterat dem. Det kan ju inte vara första gången i världshistorien sånt här händer (även om jag tvivlar på att det är vanligt). Och de kan säkert ge dig råd om hur du bäst hanterar det utan att ställa till med känslomässig dramatik på arbetsplatsen. Dessutom kan de hjälpa dig genom att berätta vilka rättigheter du har. Kan man ens kräva att kollegorna låter bli att peta sig i näsan under arbetstid??

    Kommer ihåg att skogaholms bröd ville sparka en anställd för många många år sedan eftersom han petade sig i näsan under arbetstid. Tror det slutade med att de inte fick sparka honom. OM jag minns rätt så innebär det ju att man FÅR peta sig i näsan på jobbet... Därför kan det vara bra att konsultera facket.

    Lycka till!

  • Anonym (äckligt juh!!)
    Anonym (feg) skrev 2014-08-31 09:09:40 följande:

    Den fega utvägen är ju att ta reda på vad som finns för hjälp att få (kanske rä det en udda form av OCD) och skriva ett brev där man dels förklarar att man tycker jättemycket om hen, men att hens beteende med att äta sina kroppsutsöndringar är otrevligt och att man i all välmening skriver detta så att inte alla ska ta avstånd pga hens beteende.


    Jag tycker INTE att ts ska försöka sig på att diagnosticera kollegan eller börja ge allmänna råd eller råd om behandling. Det känns bara sååå fel och kan bara bli fel.

    Istället tycker jag att ts ska utgå ifrån sig själv och vad hon själv tycker och tänker. Exempelvis skicka ett respektfullt och vänligt mail med ett klart och tydligt men neutralt budskap i jag-format.

    Förkortat och förenklat något i stil med "Rent allmänt uppskattar dig verkligen som kollega men blir otroligt störd i mitt arbete av att du petar dig i näsan och öronen samt pillar dig själv i håret. På grund av att det stör mitt arbete skulle jag därför verkligen uppskatta om du kunde sluta med det när jag är i närheten. Jag hoppas innerligen att vi kan behålla vår goda arbetsrelation trots mina önskemål. Vänligen/Lisa"
Svar på tråden Hur hantera snuskig kollega? Äckelvarning