Inlägg från: tobbe01 |Visa alla inlägg
  • tobbe01

    Hatar du SD? Tänk om

    Aaamanda skrev 2014-09-01 14:28:42 följande:
    Det finns säkert några fast betydligt fler i SD. Jag har flera jobbarkompisar (tyvärr) som kommer att rösta på SD och de är rasister så det ryker om det. Väldigt öppna om vad de tycker om utlänningar. Sen tror jag inte att äkta rasister röstar på tex moderaterna eftersom de vill ha fortsätta att satsa på invandringen.
    Och per automatik så är det så att väldigt stor invandring är bra.....? Eller? Att "hata" 
  • tobbe01
    tobbe01 skrev 2014-09-01 14:37:03 följande:
    Och per automatik så är det så att väldigt stor invandring är bra.....? Eller? Att "hata" 
    ...ett riksdagsparti är rätt barnsligt förresten.
  • tobbe01
    Aaamanda skrev 2014-09-01 14:48:33 följande:
    Nej det har jag inte påstått.
    Reinfeldt har "lovat" att hans parti borgar för att det kommer att satsas MER på invandrare/invandringen de närmaste åren. Sverige kommer att fortsätta ta emot flest invandrare i Europa. De som "hatar" SD ska lägga sin röst på Fredde tipsar jag. Istf att sabotera SD:s torgmöten och tramsa här på FL så är det så enkelt att lägga en röst på Fredde i valkuvertet. Det är det som är demokrati.
  • tobbe01
    Oschlaka skrev 2014-09-01 14:58:09 följande:

    Det skillnad på hat och förakt!


    Det tycker jag är marginellt. Det är lika barnsligt att "förakta" ett etablerat politiskt parti som att "hata" det, och det är ju så bortkastat för ett parti försvinner inte hur mycket man än "hatar" det. Bättre då att investera sitt känslokapital i ett parti man gillar och sympatiserar med och kan göra bra PR för, och RÖSTAR på det.
  • tobbe01
    vaniljkaka skrev 2014-09-01 15:44:19 följande:

    Han har så rätt! Min röst går till sd, utan tvekan. :)


    Min också. Har förtidsröstat. Vi som röstar på SD är inte lika "hatiska" mot andra partier och deras väljare. Jag skulle aldrig drömma om att bua, blåsa visselpipa och vråla JALLA JALLA om Reinfeldt kom och pratade på torget. Det skulle ju dessutom betyda att jag buade åt alla som röstar på honom. Den rätten skulle jag aldrig ta mig.
  • tobbe01
    Oschlaka skrev 2014-09-01 16:04:43 följande:
    Det är för du är feg!
    Jag skulle säga "civiliserad" och "påläst i ämnet demokrati" (googla)
  • tobbe01
    Biffus skrev 2014-09-02 06:53:43 följande:
    Fast det är bara i SD som partitopparna sjunger nazistiska nidvisor, ständigt gör rasistiska uttalanden och kallar kvinnor för horor m.m. I de andra partierna är det praktiskt taget bara på kommunal nivå som detta händer...
    Så SD:s partitoppar gör ständigt rasistiska uttalanden och kallar kvinnor för horor. Hahahahahahahahahaha men ge dig. 
  • tobbe01

    Om ni som "hatar" SD faktiskt lyssnade på t ex Jimmie Åkesson eller Rikard Jomshof m fl så tror jag ni skulle inse att ni bara följt med i mediaströmmen och hört vad andra säger istf att tänka själva. Prova ngt nytt...tänk själv.  Vid SD:s torgmöten går det inte att höra ngt för alla BU och Jalla Jalla men gå in på YT och lyssna på ngn av alla intervjuer och riksdagsdebatter med SD som finns där. F ö begriper inte jag varför så många plötsligt ser fler invandrare som den viktigaste frågan. Ju fler desto bättre eller? Var kommer det ifrån? Vad är det för fel på tanken att ha en förnuftig invandring där vi bromsar ett tag och ser till att de tusentals som sitter på asylboendena runt om i landet kommer i arbete och får en egen bostad. Ska de sitta kvar på boendena? Ska tiggarna ligga kvar utanför ICA? Prova ngt nytt.....använd sunt förnuft.

  • tobbe01
    de Robespierre skrev 2014-09-02 12:22:11 följande:
    I rättvisans namn är det väl ingen som har sagt ju fler desto bättre. Och tiggarna har inget med invandrarfrågan att göra då de per definition är EU-medborgare med rätt till fri rörlighet som alla andra EU-medborgare och har rätt att vara här några få månader. Sedan måste de lämna landet. Det är "baksidan" av det vi har förbundit oss till när vi gick med i EU. De må komma från ett annat land men de är inte asylsökande eller söker PUT. Däremot håller jag med om att det är ett problem på många plan som måste lösas.
    Men vad ligger bakom detta "hat" mot SD då? Är det deras åsikter om hur de vill att våra pensionärer ska ha det? Deras skolpolitik? Det kommer ju sig av att SD är det enda parti i Sverige som tycker att vi ska ha en ansvarsfull invandringspolitik och inte som idag då vi tar emot människor som placeras ut i förläggningar ofta ute i obygden och allt fler kommuner tvingas ta emot asylsökande fast de säger att de inte har plats. Hur blir det med jobb och bostäder åt oss alla i framtiden? Spelar det ngn roll för unga människor idag öht? Vad gäller tiggarna så vet jag att de har all rätt att vara här i tre månader men frågan är om de verkligen ska ha rätt att tigga? Jag tycker inte att det är godhet att slänga åt en tiggare som ligger utanför ICA tre spänn utan FÖRAKT!
  • tobbe01
    de Robespierre skrev 2014-09-02 13:59:13 följande:
    Man brukar säga att hat föder hat. Vem som hatade först kanske är ointressant men faktum är att folk känner sig pressade som individer när någon säger att de är oönskade.

    När det gäller pensionen så skrev jag detta i en annan tråd:

    SD vill ge pensionärerna betydligt högre pension men det är fortfarande otydligt hur det skall kunna genomföras inom statens finanser utan att antingen höja skatterna eller ta från ett annat område. En del pensionärer verkar tro att man det senaste decenniet har tagit deras inarbetade pensionspengar (ur deras öronmärkta "pott/saldo") och lagt dem på annat. Men sanningen är att dessa pengar inte finns. Istället bygger pensionssystemet idag på att alla som har en inkomst betalar 18,5% av sin bruttolön i pensionsavgift. Av detta går 2,5% till personens egna framtida pension. Resterande 16% går ut direkt till pension till dagens pensionärer. Det är alltså lite "ur hand i mun" och systemet fungerar så länge det finns tillräckligt många som arbetar och därigenom betalar skatt som försörjer våra pensionärer. Den dag antalet förvärvsarbetare minskar så kommer pengarna till pensionen även att minska. Det är därför systemet bygger på att man hela tiden har så många som möjligt i arbete och att det håller jämna steg med antalet pensionärer.

    Man kan självklart flytta pengar inom budgeten för att finansiera delar av pensionen men det krävs mycket mer för att kunna åstadkomma en markant skillnad i plånboken för föra pensionärer. Och det är just detta som jag aldrig har fått något riktig svar på från SD.

    När det gäller skola, vård och omsorg så behövs det mer resurser. Men samtidigt så har man sänkt skatten för förvärvsarbetare med de sk "jobbskatteavdragen". Hur många är de upp i? Fem? De har kostat staten 82 miljarder i uteblivna skatteintäkter. Personligen skulle jag kunna ha klarat mig utan dem om jag visste att de hade gått till att just förbättra skola, vård och omsorg. Men ingen verkar har protesterat då pengarna trillade in i plånboken som sedan i huvudsak kunde läggas på konsumtion.

    Invandringsfrågan har blivit ett signum för debatter om och med SD och jag vill hellre veta mer om allt annat de lovar att de skall göra. Tiggarna är globalt problem som nu har nått oss i Norden. Ett förbud mot tiggeri är lönlöst eftersom det räcker med att tiggarna dagen efter förbudet börjar spela mungiga eller slå på en pinne för att det skall klassas som gatumusiker. Och så har vi fått ytterligare en lag som har kostat pengar och som inte har någon verkan.

    Vad det handlar om där är att sätta riktig press, kanske t.o.m sanktioner, på de länder som skapar denna flykt till ett drägligare liv. Rumänien har t.ex fått minst 100-tals miljoner i bidrag från EU ifall de används för att förbättra förhållanden för deras tiggande medborgare. Problemet är att de knappt har rört pengarna eftersom motkravet är att de måste lägga 15% själva. Något den sittande regeringen inte vill eftersom dessa pengar måste tas ut statsbudgeten och det är snudd på politiskt självmord idag att lägga pengar på romer. Istället spelar Rumänien spelet att "vi hör ert klagomål men ge dem inga pengar så försvinner dom" vilket resulterar att de slipper omkostnaderna samt förhållandena i landet inte förbättras. Mao, det är en gemensam fråga för EU och inte en nationell invandringsfråga.
    Jag röstar på SD men hatar ingen. Inte skulle jag vråla och bua om Reinfeldt talade på torget i stan. Att det stod tredubbla rader med buande, skrikande ungdomar med ryggen emot Åkesson när han talade på torget i somras chockade mig. Vad buade dessa ungdomar åt kan man tänka? De buade och skanderade Jalla Jalla (vad det nu betyder) och blåste i visselpipor. Jag försökte komma fram för att komma i närheten av Åkesson och höra vad han sa och .........jag lovar.........de blickar och det kroppsspråk jag möttes av, av dessa ungdomar, det var HAT.......! Jag hatade inte alls utan gick därifrån och åkte hem. 
  • tobbe01
    Orcha skrev 2014-09-02 22:20:42 följande:

    Varför blandar ni in EU-resenärer bland asyl-sökanden?
    EU tillåter fri passage mellan EU-länderna och det innefattar även tiggare från EU-länder.
    Detta ger mer vatten på kvarnen att SD-förespråkare faktiskt inte vet vad eller vilka de ogillar utan drar alla över en kam.
    Högst ointelligent och sannerligen en larmklocka för de som inte har bestämt sig ännu.


    Det var bl a jag som förde tiggarna på tal och det beror på att SD tycker att man ska vidta åtgärder för att minska tiggeriet. EU-resenärerna som sitter och tigger har rätt att vara här en viss tid, men frågan är om de ska ha rätt att tigga? Är det självklart att det ska ligga folk med pappersmuggar framför snart varenda butiksentré och bli tillslängda ett par kronor då och då? Är det värdigt? Mänskligt? (De som vill ha tiggarna här kan väl åtminstone ge dem en rejäl slant? Bjuda på lunch, logi? )
  • tobbe01
    de Robespierre skrev 2014-09-03 14:31:45 följande:
    Om man hävdar att man känner medmänsklighet med tiggarnas lidande där de tvingas tigga för att klara sitt uppehälle så låter det lite märkligt att man samtidigt vill förbjuda deras inkomstkälla. Eller missförstår jag dig? 
    Jag vet inte vad du förstår eller inte. Jag ger aldrig pengar till tiggare för jag tycker hela idén är SJUK rakt av och det borde inte få förekomma i ett land som vårt. Myndigheter, hjälporganisationer eller kyrkan or whatever ska gå in och hjälpa dessa individer bort från gatan. Jag gör inte som de flesta nämligen rotar i fickan efter överblivna växelpengar och lägger i en tiggares mugg och tror att jag gjort en välgärning. Det är skamligt att böja sig ned över en person som halvligger på gatan och kvider "Pliiis" "me need food" och ge hen två spänn. Börjar du fatta hur jag tänker.
  • tobbe01
    Oschlaka skrev 2014-09-03 09:50:35 följande:
    Har redan gjort flera ggr och gör om det fler ggr!
    ????? 
  • tobbe01
    de Robespierre skrev 2014-09-03 15:55:14 följande:
    Tror du läser in saker i det jag skriver som inte finns. Jag ger inte heller pengar till tiggare och har aldrig heller påstått att man skall göra det. Det jag däremot reserverade mig emot att en personer säger att de tycker synd om dem men i nästa mening vill ha bort dem från gatan genom förbud. Förutom att  förbudet i sig inte kommer att uppnå någon större skillnad så riskerar det även bara att dölja tiggarna vilket innebär att deras problem inte har lösts. Vi har bara satt upp en vägg så att åtminstone vi slipper bli påminda om deras elände.

    Sen kan man fråga ifall vårt svenska välfärdssystem (och våra skattepengar) skall bekosta dessa personers chans till mat, tak över huvudet och sjukvård både här och indirekt i hemlandet. Idag får de sin inkomst från svenskar som frivilligt ger dem pengar samt att en del samlar flaskor och burkar osv. Tak över huvudet erbjuds av frivilligorganisationer som Frälsis och Stadsmissionen. Men de har ingen laglig rätt att få tillgång till vårt välfärdssystem (med undantag av akutvård). Vilket är helt enligt de regler som finns inom EU.  
    Jo jag vet att det är tiggarnas hemländer som har ansvar för dem och svenska staten bekostar hemresor i parti och minut för dessa tiggare men det hjälper föga. Så länge folk slänger sina överblivna mynt i tiggarmuggarna så kommer de tillbaka och fortsätter ligga vid butiksentréer och "pliiiis". Kanske ser det likadant ut om fem år med den enda skillnaden att de då är tredubbelt så många. Vi får se. 
  • tobbe01
    de Robespierre skrev 2014-09-04 09:08:42 följande:
    Egentligen är detta inget nytt problem i Europa. Det är bara så att vi tidigare har varit förskonade medans mitten och södra Europa har haft tiggare sedan t.ex Ceausescu föll i Rumänien (har gav romerna ett viss skydd och rättigheter under sin tid). Nu har verkligheten hunnit ifatt oss också och det är den som sitter utanför ICA eller i T-banan. Du har rätt i att framtiden med största säkerhet kommer att se likadan ut. För det han den gjort i Frankrike, Spanien osv de senaste 20 åren. 
    Ja då så.
Svar på tråden Hatar du SD? Tänk om