Inlägg från: Anonym (Fruganistugan) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fruganistugan)

    Närgången vän stormar in när vi ligger nakna!

    Hej alla där ute.

    Jag har ett litet problem som jag hoppas ni kan hjälpa mig med.

    Min sambo har fått sig en ny vän i grannskapet sedan ca 1 år tillbaka. En trevlig man som bor med sin partner. Paret är i 40+ åldern och vi är i 30+ åldern.

    Problemet mest enligt mig då är att jag tycker mannen är lite väl på emellanåt. Min sambo tycker detsamma emellanåt också men är för snäll för att säga Nej eller ifrån.Tänkte ta upp några exempel;

    1. Klampade rakt in i vår lägenhet när vi låg och sov och rakt in i sovrummet (dörren var stängd) där jag och min sambo låg och sov nakna (varmt som fan).

    2. Kan stå och ropa utanför vår balkong oavsett tid.

    3. Ringer tidigt/sent och övertalar min sambo till att göra grejer fast vi har andra planer.

    4. Dök upp på vår minisemester med sin partner. Helt plötsligt kom de gående i Köpenhamn och det slutade med att vi tog in på samma hotell.

    Jag kanske överdriver men ibland tycker jag att han är lite väl intensiv och på och jag vill gärna kunna planera saker med min partner utan någon som kommer och ändrar på allt bara för att min partner är för snäll. Att de dök upp på vår semester tyckte jag nästan var obehagligt men jag höll god min och allt gick bra såklart. 

    Det blir lite mycket bara, vad tror ni? Överdriver jag eller?

  • Svar på tråden Närgången vän stormar in när vi ligger nakna!
  • Anonym (Fruganistugan)
    Anonym (Sam) skrev 2014-09-02 12:37:29 följande:

    Han verkar ju helt gränslös! Sätt ner foten och markera att det inte är okej och LÅS dörren för tusan så slipper ni att han klampar in.
    Var avvisande och säg nej, svårare än så är det inte.


    Ja ibland så är han det. Det värsta är att jag blir liksom den gnälliga kärringen när jag säger ifrån.

    Sist så satte jag ner foten för min sambo. Han ringde 08.00 på morgonen och ville ta med sambon ut på frukost. Fine såklart om de inte hängt med varandra dygnet runt de senaste dagarna. Jag blev sur och sa ifrån till min sambo som hamnade i en dispyt med vännen då min sambo försökte förklara att han måste spendera tid även med sin familj.  

    När vännen sedan kom hem till oss på besök så skämtade jag till det och sa att det är såklart han är välkommen. Han svarade med att han skiter i vad jag tycker typ. Oerhört respektlöst enligt mig i mitt eget hem. Sedan dök de upp på vår semester. :/
  • Anonym (Fruganistugan)
    Miss Skywalker skrev 2014-09-02 14:25:15 följande:
    Varför umgås ni med honom?
    Min sambo och han har blivit goda vänner. Både han och hans partner är trevliga. Tror han har någon medelålderskris om man får säga så? Jag tycker själv han är rätt trevlig men inte så trevlig att jag vill se honom varje dag tillochmed på semestern.
  • Anonym (Fruganistugan)
    Monkii skrev 2014-09-02 14:26:02 följande:

    Låser ni inte ytterdörren?


    Haha vet du att det gör vi inte alltid. :)
  • Anonym (Fruganistugan)
    Chrysabelle skrev 2014-09-02 15:35:35 följande:

    Han låter lite förälskad i din make.


    Hahaha kunde inte sagt det bättre själv, ibland känns det som så och det värsta av allt är att de är två som bråkar om honom.

    Vännen till den här vännen har också blivit vän med min sambo och nu pågår en liten inre strid om hans uppmärksamhet. Hahaha det låter helt sjukt men det är sant. Fast vän nr 2 är inte lika på, men han lämnar dock presenter till min sambo.

    Gärna röka eller något att dricka som han gömmer på vår balkong eller runt huset. Sen skickar han något meddelande som en skattjaktsgrej.
  • Anonym (Fruganistugan)
    Anonym (***) skrev 2014-09-02 19:18:52 följande:
    Och då måste man tåla allt? Har ni svårt att få vänner?
    Nejdå, tror det mer handlar om en översocial snäll sambo som bara vill vara alla till lags. 
  • Anonym (Fruganistugan)
    Anonym (B) skrev 2014-09-02 19:28:38 följande:
    "han skiter i vad jag tycker typ" WTF?

    Varför slängde ni inte ut honom genast?
    Jag är väl konflikträdd och sen så är han en äldre man in mina ögon, jag skulle aldrig kunna vara så respektlös även om jag tycker att han går över gränsen till normalt folkvett emellanåt.
  • Anonym (Fruganistugan)
    Bellie skrev 2014-09-02 22:03:36 följande:

    Om inte din karl säger ifrån så tror väl vännen att han vill umgås med honom.


    Ja fast han vill umgås med honom, de är vänner på riktigt liksom men han kan vara lite väl på. Svårt läge tycker jag, att be en vän att backa lite. eller?
  • Anonym (Fruganistugan)
    Tjofaderittan hambo skrev 2014-09-02 20:14:01 följande:

    Både jag och min man är i 40-årsåldern (nedre halvan) och INGEN av oss skulle någonsin få för oss att bete oss så fruktansvärt socialt handikappat.

    Kommer grannen från bonnvischan eller vad!? Inget om om bonnavischan, men ibland är det ju så att de klampar in hos varandra hur som och alla är ok med det.

    Din sambo måste sluta vara en sån mes! Vem ä viktigast du eller grannen? Vem vill han leva sitt liv med? Om grannen är gränslös och tjatar är det bara att säga NEJ, du får respektera att jag inte vill eller kan det just nu. Och om han fortsätter tjata får han lägga på luren, stänga dörren eller gå in eller var/hur han nu pratar med grannen.

    Står han och gapar utanför hos er så får ni väl ignorera, säga till honom att vara tyst och gå hem alt ringa polisen.

    Vidare får ni börja låsa dörren.

    Ni kan helt klart inte heller meddela grannen var ni ska åka, alt säga att ni ska till Korpilombolo fast ni ska till Ängelholm.

    Ni har ju bara ett fåtal val: Acceptera grannens gränslöshet.
    Flytta
    Säga ifrån.


    Ja att de dök upp på semestern var nog mannens fel men hur säger man ifrån till en vän utan att bli oförskämd? Det har istället blivit jag som får vara den tjatiga och jag ser hur vännen blänger på mig ibland när jag kommer. Som om han måste tävla med mig om min sambo. GALET.
  • Anonym (Fruganistugan)
    Anonym (creepy) skrev 2014-09-02 21:45:17 följande:
    Skulle du säga det samma om mannen våldtog dig??

    Inser du inte att det INTE är respektlöst att markera när någon klampar över ens gränser?

    Det är skillnad på:

    1) Skrika "Jävla idiotjävel! Är du så jävla pantad att du inte fattar att jag inte vill ha dig här?!?! Inte nog med att du är så jävla creepy att du bara går in hos folk så är du ful och äcklig också. Du skulle bara veta vad andra säger om dig nere på byn - Att du inte bara är dum UTAN ÄVEN LUKTAR SVETT OCH HAR FULT JÄVLA HÅR!! Stick innan jag mosar nyllet på dig!

    2) Säga med bestämd röst "Nu vill jag att du lämnar mitt hus. Nej, det spelar ingen roll vad du säger för jag vill inte ha besök av dig just nu. Och i framtiden vill jag inte att du går in hos oss utan att någon öppnat dörren och bjudit in dig."
    Våldtäkt var väl en ganska grov jämförelse? 

    Nej jag vet, men jag tycker det är svårt och pinsamt, skäms o deras vägnar om du förstår vad jag menar.

    Nu kom sambon hem igår kväll efter att ha träffat både vännerna och ville snacka av sig gällande deras fight om honom. Han tycker själv de beter sig som tonåringar. Jag lyssnade och sa inte så mycket, vill inte pressa min man till något och definitivt  inte snacka skit om hans vänner.

    svårt
  • Anonym (Fruganistugan)
    Anonym (Nej) skrev 2014-09-03 17:24:04 följande:

    Nej, om någon klampar in i någons sovrum när man vet att de sover och inte har "den" kontakten med båda personerna i förhållandet så är man inte det minsta svartsjuk för att man reagerar.

    Om någon är svartsjuk så är det vännen som inte kan hantera att Ts sambo vill äta frukost själv med Ts.


  • Anonym (Fruganistugan)
    Tyw skrev 2014-09-03 15:37:39 följande:

    Det största problemet just nu verkar ju vara att ni inte mår bra av detta, ändå håller ni god min och låtsas som att allt är ok? Hur ska grannen veta att han har ett gränslöst beteende om ni bara "ler och nickar åt honom"?
    Ni måste börja säga ifrån, annars får ni nästan skylla er själva... Karl verkar ju inte kapabel att själv förstå att han går över gränsen, och då får ni faktiskt ryta ifrån, hur jobbigt det än är.


    Ja vi har nog båda svårt att säga ifrån. Jag ska försöka säga ifrån nästa gång det händer något sådär extremt men kan redan se mig själv bli frustrerad istället för att våga säga något. Antar att vi får skylla oss själva...
Svar på tråden Närgången vän stormar in när vi ligger nakna!