Inlägg från: Akua |Visa alla inlägg
  • Akua

    Bättre eller sämre vård med massinvandringen?

    Jag förstår inte vad invandring har med vår vård att göra. Ge sjuksköterskor bättre lön och möjlighet till löneutveckling. Anställ fler sjuksköterskor och övrig vårdpersonal och öppna fler sängplatser. Alla i Sverige ska få vård, oavsett om man är född här eller inte.

  • Akua

    VÅRD, inte råd menade jag. Än om råd också kan vara vård.

    Menade inte att vara anonym.

  • Akua
    Anonym skrev 2014-09-03 01:29:00 följande:

    Så alla i världen som kan ta sig till Sverige ska så nya tänder, cancerbehandling och HIV-medicin?


    "alla i världen"...det handlar om dem som är i Sverige.
  • Akua
    Hemmadjuret skrev 2014-09-03 01:47:25 följande:

    Och för många kommer hit.


    Du får tycka det men jag tycker det är helt vansinnigt att inte vilja välkomna andra människor hit. Men jag förstår inte vad din rasistiska (?) åsikt har med sjukvården att göra.
  • Akua
    Anonym skrev 2014-09-03 03:12:16 följande:

    Du är riktigt störd va?


    Varför slänger du ur dig ngt så dumt? Det är så låg nivå (högstadiet?) när man säger så till annan människa så jag lämnar din diskussion nu. Hade hoppats på att du hade mer i huvudet men icke. Du måste slänga ur dig att någon är störd och inget mer...det visar på låg intellektuell nivå eller så är du i 14-års åldern. Trodde du skulle ha mer att komma med, där avslöjade du dig allt.
  • Akua
    Dr Mupp skrev 2014-09-03 05:21:45 följande:

    Sjukvården har fått hur mycket resurser som helst, men pengarna används på fel sätt. Läkare tex träffar bara patineter ett par timmar om dagen, resten är administrativt arbete. Totalt slöseri med resurser. Mycket billigare att låta läkarsekreterare göra det jobbet och låta läkarna vara läkare. 

    Sen har vi brist på utbildad vårdpersonal. Det tar 12 år för att få ut en färdig läkare, 5.5 år för sjuksköterska. Så även om vi skulle öka antalet utbildningsplatser idag så är det först om flera år som vi ser nått resultat av det. Ett till problem är att ca 1/3 av alla nyutbildade sjuksköterskor inte jobbar en dag i Sverige. De försvinner (förståeligt) nog till Norge som både ger bättre lön och bättre arbetsvillkor. 


    Jag håller med dig i allt. Men är det verkligen 12 år för läkare? De kan ju arbeta som underläkare innan 12 år iaf. Menade du specialist läkare? Angående sjuksköterska så anar jag att du menar specialist där också....men en grundutbildad sjuksköterska har en 3-årig utbildning.

    Hade man haft bättre arbetsvillkor och löner/löneutveckling så hade sjuksköterskebristen inte varit så fruktansvärd och många vårdplatser hade kunnat undvikas att stänga.

    Bemanningsföretag för sjuksköterskor hat ökat drastiskt de sista två åren. Varför inte anställa sjuksköterskor direkt för en högre lön ist för att gå till bemanningsföretag vilket kostar landstinget mer.

    Ja, man använder pengar på märkligt sätt.
  • Akua
    Anonym (Hej hej) skrev 2014-09-03 02:30:25 följande:

    Anledningen att man inte kan välkomna alla som kommer hit beror på det du ser idag. Folk bor i tält. Det finns inte bostäder åt svenskar ens. Det finns inte dagisplatser åt våra barn. Det saknas massor utav medel osv.

    Om du trycker in fler och fler så kommer det explodera.

    Det känns lite som när människor i lyxfällan skriver "cape diem" på väggarna.

    Fånga dagen på Latin.

    Man måste ju också räkna på allt som kostar.

    Man kan inte stödja ett samhälle enbart på välvilja. Utan det måste också finnas hem, och ja medel för att det ska fungera. 


    Vi är långt ifrån att explodera i folkmängd!

    Att det inte byggs tillräckligt med bostäder åt tex studenter är dumt, ja.

    Jag tycker vi ska ta bort rut ist och låta folk städa själva. Ta bort privata sjukförsäkringar som gör det möjligt för dig att gå före i kön, före andra som behöver det. Låt inte VC få bonusar för antalet lätta patienter och inga pengar för patienter som är multisjuka och tar lång tid. Bygg inte ett nytt sjukhus för flera miljarder som kommer innehålla färre sängplatser än det som finns idag....skryt dessutom inte med hur många fler sängplatser det blir då ni ljuger.

    Lägg pengar på det viktiga i samhället och fortsätt att vara ett hem för folk som inte har en hållbar hemsituation i hemlandet. Och hjälp dessa flyktingar att starta hem i Sverige.

    Om jag inte skulle kunna bo i Sverige för att det blev krig och oroligheter vill jag ha möjlighet att fly till ett annat land...säkert du också.
  • Akua
    Anonym skrev 2014-09-03 17:40:48 följande:

    Vad ska invandrarna då jobba med?


    Det finns mycket annat!
    Anonym skrev 2014-09-03 17:28:46 följande:

    Rasistkortet drogs snabbt fram ser jag. Om många kommer blir sjukvården lidande och kostnaderna ökar.


    Jag la fram det som en fråga då jag satte frågetecken bakom. Det är inget rasistkort som jag drog fram. Det var en ärlig fundering. Ser du dig själv inte som rasist så är det ju inget mer med det.
  • Akua
    Dr Mupp skrev 2014-09-03 20:18:23 följande:

    Men ROT ska vi ha kvar för det handlar om mannliga arbeten.Kvinnor ska fanb inte ha betalt för att städa, de får väl stanna hemma och städa sitt eget hus istället. 


    Sarkastisk eller seriöst?
  • Akua
    Anonym skrev 2014-09-03 22:03:29 följande:

    Alla svenskar vet att välfärden går i kras.

    Men alla svenskar stoppar samtidigt huvudet i sanden och hasplar ur sig "rasister" och "rasism" som försvar åt sitt strutseri.

    De är för rädda att grannen ska vara lika snabba med rasist-anklagelserna som de själva är.


    Syftade du det jag skev så har du väldigt fel.
Svar på tråden Bättre eller sämre vård med massinvandringen?