• Anonym

    Er värsta arbetsdag någonsin?

    Anonym (ny chef..) skrev 2014-09-03 21:49:13 följande:

    Det var nog när den nye ägaren till butiken jag jobbade i vägrade ge mig vit lön. Vilken jävla tönt, hoppas att han åker fast. Behöver jag säga att jag slutade där? Illa kvickt.


    Varför ringer du inte skatteverket och anmäler? Man kan vara anonym....
  • Anonym

    förresten


     


    Jag jobbade som flyttjävel en enda dag. Hade det varit två dagar hade det varit den allra sista dagen i mitt liv också. Jag prata med den här konstiga typen som jobbade med mig. Det var kallt, mina fingertoppar började domna bort. Ack om jag kommer överleva, tänkte jag.  Plötsligt skådar jag brevid min makabra jacka, att en annan flyttjävel stod. Jag peka mot söder och förklarade mina hämningslösa begär som ekade längst trappväggarna. Ne jag skojja haha. Ha en go kväll!

  • Anonym
    Inte jag skrev 2014-09-04 23:22:04 följande:

    Min mamma fick en måttel, sådan som man pressar kryddor med, som är rund nertill och som är av sten, i huvudet. Hon jobbade som undersköterska och skulle in i en av vårdtagarnas rum tillsammans med vaktmästare. Det var mörkt i rummet och helt plötsligt fick hon en smäll och det blödde från pannan där smällen kom. Den gamlingen bytte boende sen men inte roligt för mamma.

    Roligaste kommentaren hon fick av sin chef var att cykla efter de äldre när de var på språng.


    Mortel *
  • Anonym
    Anonym (SSK) skrev 2014-09-04 22:13:26 följande:

    Alla dagar inom sjukvården är mer eller mindre katastrof men det finns några som är lite mer katastrof.

    Mitt näst värsta pass var nog det där nattpasset när vi hade fyra överbeläggningar, fem väldigt sjuka patienter som borde legat på intensiven men inte fick plats, två hjärtstopp (vi har kanske ett i kvartalet, max annars) och två väldigt förvirrade patienter som behövd väldigt mycket tillsyn för att inte skada sig själva eller någon annan. Herregud, tror att jag knatade kanske 40 000 steg på 10h. Gick hem kanske 2h efter att jag borde. Sov riktigt gott efter det. Stövlade iof in till min chef innan och sa: det finns en fin avvikelse på överbeläggningarna, att vi varit för få och att akutvagnen inte var ordentligt genomgången. Jag vägrar jobba en natt till. Du får lösa det. Jag har mängder med flex att ta ut.  (Jag fick ledigt, hon insåg det orimliga i att jobba en natt till)

    Mitt värsta pass, som fortfarande benämns som: den galna dagen var ett förmiddagspass straxt innan semestern för snart tre år sedan. Detta var en fredag och jag hade jobbat sex dagar på raken innan. Trött och rätt sliten med andra ord.

    När jag kommer till avdelningen på morgonen visar det sig att en av mina kollegor är sjuk och vi får inte in någon extra. Därmed får vi fördela om ansvaret för patienterna och istället för 5 patienter får jag 11. Dessutom ska jag introducera två nya kollegor.  Av mina 11 patienter var det tre som egentligen borde legat på intensiven istället för på avdelningen men intensiven var redan full. Så vi får försöka ta hand om dem själva. Det betyder att arbetsbelastningen ökar med kanske 200%. Några av de andra patienterna var gamla, dementa och behövde väldigt mycket hjälp med påklädning etc. Kvällen innan hade en av våra stammispatienter blivit akut dålig och hamnat på intensiven. När jag kommer på morgonen får jag veta att stammispatienten inte kommer att klara sig (hen hade varit mer hos oss än hemma de senaste tre åren, dvs vi hade en rätt speciell relation med honom). Hen ville komma tillbaka ned till avdelningen och dö där i lugn och ro. Stämningen på avdelningen var väldigt tryckt och konstig. Döden var väldigt påtaglig.

    Mitt i allt snurr  får jag ta över en patient från en annan avdelning. Patienten som har en hjärinflammation är totalt skogstokig. Hen kastar saker omkring sig, river ned inredning, bajsar på golvet osv. (Det beror på hjärinflammationen, virus i hjärnan är inget att leka med). Jag får spruta kopiösa mängder med lugnande och smärtlindring innan patienten lugnar ned sig för en kort stund.  (Vi fick till slut söva ned patienten på intensiven för att hen inte skulle gå bärsärk, skada sig och andra).

    Efter en bisarr dag kommer mina kollegor och tar över. En av dem ställer några snorkiga frågor om varför vi inte gjort vissa, ganska meningslösa, uppgifter (tänk städa ett rum, förbereda morgondagens hemgångar) börjar jag störtgråta. Alla känslor bara svämmar över. Den kvinna som varit rondande läkare hör min kollegas snorkiga kommentar. Skäller ut min kollega efter noter och säger nått om att nu fattas bara ett hjärtstopp så är dagen komplett. Hon hinner inte mer än stäng munnen innan akutlarmet ljuder och en av våra patienter har mycket riktigt fått ett hjärtstopp.

    2h efter att mitt arbetspass är slut stämplar jag ut. Precis när jag går från avdelningen ser jag hur den döende stammispatientens anhöriga kliver ut ur rummet. Jag vet, instinktivt att nu är patienten död. Jag orkar inte stanna kvar utan går bara. Benen bär knappt och jag vet ärligt talat inte riktigt hur jag tog mig hem. Väl hemma ringer en kollega upp och berättar att patienten har dött. När jag lägger på och sambon säger: hur mår du egentligen brister allt. Tårarna bara sprutar. Jag somnar till slut och sover kanske 20h. Tror aldrig att jag varit så slutkörd, både fysiskt och psykiskt, efter ett arbetspass.


    Jag beundrar er ssk i vården.
  • Anonym

    Jag har 3 grejer som har varit riktigt jobbiga som jag sent kommer att glömma.

    Jag jobbar som sjuksköterska.

    Den första va förra hösten när jag jobbade natt på en allmänpsykistrisk avdelning och vi va tvungna att tvångsbälta en väldigt ung och patient och tvångs injicera hen med lugnande.

    Det va hemskt och det kändes som att jag begick världens övergrepp på hen. Men det va för hens egen skull så hen inte skulle skada sig själv eller personal.

    Det andra va i våras på samma avdelning när en patient hade skurit sig väldigt illa och vägrade följa med till akuten så vi fick tillkalla ambulans och polis som tog med patienten till akuten med våld.

    Det va också väldigt jobbigt.

    I somras på min nuvarande arbetsplats en avgiftnings klinik så fick en patient hjärtstopp. Bara det va jobbigt och väldigt stressande då jag aldrig har varit med om något sådant tidigare.

    Men mitt i allt kaos så får jag en utskällning av en annan sjuksköterska inför alla som är inne på patientens rum, doktorer, at läkare och andra sjuksköterskor för att jag säger att jag inte kan sätta pvk:n på patienten. Då flippar hon ur och börjar skrika och skälla på mig, sen när hon själv skulle sätta pvk:n så kunde inte hon heller.

    Den sista händelsen tog väldigt hårt på mig och jag började ifrågasätta om jag verkligen är en bra sjuksköterska och så där.

    Sjukanmälde mig dagen efter och va hemma i 2 dagar.

    Nu känns det bättre men jag hatar den sjuksköterskan som skällde på mig.

Svar på tråden Er värsta arbetsdag någonsin?