• Drottningen70

    Rökare - dumma i huvudet?

    Nej jag är inte dum i huvudet. Jag är smart. Däremot sätter mitt beroende, min intelligens och mitt sunda förnuft ur spel. Det är det som kännetecknar ett beroende. Ingen vill vara beroende. Om det vore så enkelt som att ta sig i kragen skulle inget missbruk existera. Det är komplicerade mekanismer det handlar om. Jag har förövrigt nu varit rökfri i 14 dagar men identifierar mig fortfarande som rökare och får många gånger om dagen kämpa mot impulser och helt vridna tankar om att jag snart varit rökfri så länge att jag förtjänar en cigg.

  • Drottningen70
    Fagerlund skrev 2014-09-09 17:49:45 följande:

    Rökare är dummare än andra.

    Rökning förekommer mest hos personer med låg utbildning, och låg utbildning korrelerar med låg intelligens. Det finns naturligtvis personer med låg intelligens som inte röker, och det finns enstaka exempel på personer med hög intelligens som ändå röker, men sambandet är tydligt.

    Jag skulle aldrig anställa en rökare.


    Fel. Finns inget samband mellan rökning och IQ. Däremot mellan rökning och klass.
  • Drottningen70
    Anonym (Kingen) skrev 2014-09-10 12:36:50 följande:
    Kungen röker.
    Och?
  • Drottningen70
    Anonym (Kingen) skrev 2014-09-10 13:05:43 följande:
    Ja vad tror du?, påståendet om klass. Både Kungen och Madde röker.
    Du tänker alltså att bara för att kungen röker så finns det ingen koppling mellan rökning och underklass? Att en koppling med automatik betyder att det omfattar ALLA som individer? Man måste vara korkad som röker hävdar TS, det måste med samma logik betyda att du är rökare
Svar på tråden Rökare - dumma i huvudet?