Inlägg från: TrollmorTillTre |Visa alla inlägg
  • TrollmorTillTre

    Vad har skolan för ansvar när dottern känner sig ensam och utanför (gymnasie)

    Hej alla

    Undrar om det finns någon klok här inne som kan hjäpa till med råd.

    Min dotter går andra året på gymnasiet. Hon var tvungen att byta klass till en annan nu innan tvåan, och fick med tre till från förra klassen. Anledningen var att andra bytt inrikting och program.
    En av dessa tre var hennes bästis, men nu över sommaren har allt förändrats. De pratar inte med varandra och jag fattar inte varför. Enligt min dotter vet hon inte heller, men tror hon inte vill/vågar berätta.
    Kontentan av det hela är att min dotter inte har någon att sitta bredvid på lektionerna, hon skolkar och hon äter väldigt sällan i skolan. Hon går hellre ner på stan och går omrking för att ingen ska se hur ensam hon är.
    Resten av klassen är sammansvetsad, då de gått ett år ihop.
    (Övriga två från gamla klassen är bästisar och hänger ihop).

    Vi har påtalat problemet för klassföreståndare och rektor. Rektor får vi ingen respons från alls. Har fått till oss att hon skulle ringa i fredags (nu är det onsdag) och vi har inget hört. Lärarna går att få kontakt vid via mail och de tycker synd om tösen MEN INGEN HAR PRATAT MED HENNE!

    Kuratorn är medveten om siutaitonen men dotterna har inget förtroende för henne. Hon har verkligen ingen att prata med om nåt.

    SOm förälder känner jag/vi oss maktlösa och undrar vad vi kan kräva av skolan för att hjälpa till att reda ut situationen.

    Kollade arbetsmiljöverket och de har ansvar i att ta tag i konflikter och när någon känner sig utanför - något som inte görs.


    Hur går vi till väga för att hjälpa vår dotter. HOn har ett eget ansvar men hur lätt är det i den åldern.

    Tycker det är så trist att ett påtvingat klassbyte kan förstöra hela hennes skolgång. CSN dras in pga ogiltig frånvaro och hur bra blir betygen med frånvaro och dagar utan mat??


     


    Tacksamma för råd

  • Svar på tråden Vad har skolan för ansvar när dottern känner sig ensam och utanför (gymnasie)
  • TrollmorTillTre

    Ingen??


    Är på gång under dagen att formulera ett mail som ska gå till ansvariga klf samt rekotor. Vill det ska "bita till" lite och är tacksam för tips!

  • TrollmorTillTre

    Tack för svar och råd.

    Skrev ett syrligt mail i går kväll till rektor och klassföreståndare där jag påtalade arbetsmiöjöansvar, ifrågasatte hur dessa fyra elever valdes ut att byta klass (åtta elever är ju kvar) och varför ingen pratat med vår dotter, förutom kuratorn och syv. Hon har förtroende för syv, alltid nåt.

    Idag fick vi bokat möte med rektor och klf pratade med tösen.

    Återstår att se vem som kan göra vad. Alltid en början.

    Å nej, ingen varning har gått till CSN, men det känns som en tidsfråga.

    Tack än en gång. Vill gå på mötet väl förberedd så ös gärna på med rättigheter och skyldigheter ni insatta.

    //En orolig mamma med kämparglöd

Svar på tråden Vad har skolan för ansvar när dottern känner sig ensam och utanför (gymnasie)