Inlägg från: Anonym (lärare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (lärare)

    Vad har skolan för ansvar när dottern känner sig ensam och utanför (gymnasie)

    din dotter har en klassföreståndare/mentor. Den ska hon tala med. Om ni inte anser att den personen gjort något så maila eller ring och fråga "har du pratat något med min dotter om hur hon har det i klassen?"

    Jag jobbar på gymnasiet och vi jobbar ganska mycket för att klasserna ska fungera bra tillsammans. Det är alltid svårt när nya tillkommer i en klass, just i den här åldern. Har din dotter gjort något av egen kraft för att vis att hon vill vara vän med övriga?

    Det vi lärare gör tex är att alltid blanda elever i grupparbeten så de inte får välja själva. Om din dotter kan peka ut nån som hon känner att hon tycker lite bättre om, kan hon säga det till klassläraren så kan läraren, nästa gång det ska göras grupper, se till att din dotter och den eleven kommer i samma grupp. Troligen har resten av klassen ingen aning om att din dotter känner så här, om hon inte sagt nåt till dem

    Det läraren mer kan göra är att se till att din dotter går med några andra och äter varje dag. Då måste läraren tala om för de andra vad saken gäller och be dem se till att din dotter alltid kommer med och känner sig välkommen. 

    Sen är tonåringar tonåringar. Den en tycker är jobbigt ,bryr sig en annan inte om, så det är inte så lätt alltid för läraren heller att veta vad som ska göras men då ska kuratorn stötta lärarna. 

    samtidigt är jag själv förälder till ett barn på högstadiet som nog känner sig ungefär som din dotter. Lärarna där har jobbat mycket i mellanstadiet med hemlig vän, kamratstödjare osv och mitt barn ser att detta har gjorts men känner sig ändå utanför. tja, vad gör man då? 

Svar på tråden Vad har skolan för ansvar när dottern känner sig ensam och utanför (gymnasie)