Inlägg från: Mojsan09 |Visa alla inlägg
  • Mojsan09

    Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?

    En till här som försöker! Är inte riktigt 45 dock, fyller 44 om ett antal månader.


     


    Gör ni andra något för att förbättra era chanser? Tänker att man behöver maximera sina odds när man pga åldern har dem emot sig.

  • Mojsan09

    Jag fick mensen i förrgår Rynkar på näsan Vi har försökt sedan december. Jag tar en hel massa tillskott (Thorne prenalat, järn, zink, c-vit, magnesium, d-vit, omega 3, Co Q10 och ALA) och har gjort lite andra förändringar också; har slutat med kaffe (och därmed förkortat mensen med ca 2 dagar), slutat med parfym och undviker plastbehållare till mat. Sedan några veckor tar jag även DHEA som är det jag hyser mest hopp till.


     


    Jag har tagit de mesta tipsen från boken ?It starts with the egg? som jag verkligen rekommenderar om man vill läsa på om vad som visat sig förbättra äggkvaliteten i olika studier! Följer och lyssnar också på Vulverines olika tips, hon är stark förespråkare av att testa sluta med kaffe om man vill öka sina chanser att bli gravid eller bara fixa sina mens- och pmsproblem.

  • Mojsan09
    Anonym (Heja) skrev 2022-04-13 22:18:13 följande:

    Dessutom inte sex varje dag vid äl, eftersom jag läste någonstans, att ju fler spermier desto lättare blir gravid. I samma kapitel stod att det är bra om man kör varannan till var tredje dag.


    Intressant, jag tänker tvärtom att det är viktigt att ha sex varje dag runt ÄL. Var hos en gynekolog och kollade upp min fertilitet, och hon sa att det var viktigt att ha det ofta när mannen är lite äldre eftersom spermierna då inte är så livskraftiga och inte överlever så länge, så gäller att tajma det rätt.
  • Mojsan09
    Carrolina skrev 2022-04-17 20:12:32 följande:

    Jag har gjort liknande förändringar som du gjort Mojsan - slutade med kaffe för ca 1,5 år sen (jösses vilken skillnad på mensvärk!!! Från att ha haft ordentligt ont så känner jag bara att jag har lite ?känningar? nu). jag har inte läst boken, kanske ska köpa den?! Vulverine har jag lyssnat på mycket, har varit medlem men är det inte nu. Så otroligt mycket jag lärt mig!!!! Nästan pinsamt att man ska vara över 40 och kunna så lite om sin kropp!!! 
    Hur fick du tag på Dhea Mojsan? 


    Hoppas ni har en härlig kväll :)


    Jag har beställt från DHEA.com, de skickar i platt paket så att det inte ska fastna i tullen Skrattande
  • Mojsan09
    Anonym (Heja) skrev 2022-04-17 20:20:35 följande:

    Allt är inte alls logiskt! Men tydligen utsöndras något hormon när kroppen är i "svältläge" som är gynnsamt för graviditet. Och som jag läst i någon annan tråd här: kvinnorna som svälter i Afrika får ju hur många barn som helst.



    Tycker det låter märkligt att banta skulle öka fertiliteten, vart har du läst det? Jag har läst att just periodisk fasta, som ju är effektivt för viktnedgång för många, inte alls är bra om man försöker bli gravid. Alldeles för stressande för kroppen.

    Kan det ha något att göra med ens ursprungsvikt? Om man är överviktig så tror jag absolut att det kan vara en fördel att gå ner till normalvikt, typ BMI 25, men att man då ska göra det genom att äta bra, näringstät mat utan snabba kolhydrater som ger ett stabilt blodsocker. Att skippa skräpmaten kan aldrig vara dåligt, så det beror kanske på vad man lägger i ordet ?banta?. Enligt boken jag nämnde är medelhavskost ett bra val, men själv äter jag åt Lchf hållet sedan flera år tillbaka. 
  • Mojsan09
    Carrolina skrev 2022-04-17 21:07:57 följande:

    Då ska jag beställa så fort jag fått mens, beställde du fler paket?


    Jag beställde bara ett paket, var osäker på om det skulle komma fram. Trodde det fastnat i tullen, så beställde även från ett annat ställe, men båda kom fram så småningo.
  • Mojsan09
    Anonym (Heja) skrev 2022-04-17 20:24:37 följande:

    Har ni testat ägglossnings test? Temp?
    Jag tog ju ägglossningstest första gången denna månad och vad förvånad jag blev och lärde mig något nytt om min kropp. Ägglossningar symptomen kommer ju innan själva ägglossningen. Förvånad När symptomen släpper släpper också ägget. Lustigt. Det visste jag inte innan. ???? Så jag fick skynda sexa en extra gång. Ha, ha.


    Jag använder ÄL tester och använder också Natural Cycles och tempar. Tycker också det är lite jobbigt att komma ihåg att göra det så fort man vaknar, så missar ganska ofta. Men har även en ring som mäter temperaturen varje natt där jag kan se en graf över kurvan, skulle önska att den gick att integrera med Natural Cycles!
  • Mojsan09
    Carrolina skrev 2022-04-18 17:20:21 följande:

    nu har jag beställt ett paket Dhea, men jag fick ett mejl därifrån att de skickar det i ett platt paket för att inte fastna i tullen och att de avvaktar att skicka det till jag bekräftat att jag vill ha det. Så då funderar jag på om jag vågar beställa 2 burkar på samma gång?men kanske större risk att det fastnar då? Men frakten är ju ganska dyr, och tabletterna också?


    Ja, jag vet faktiskt inte om risken ökar. Tabletterna är väldigt små, så det blir nog inget stort paket hursomhelst. Tror paketet skickas tillbaka till avsändaren om du får någon fråga från tullen om vad det är (som du låter bli att svara på).
  • Mojsan09
    Anonym (Heja) skrev 2022-04-18 09:56:46 följande:

    Vad har DHEA för verkan egentligen? Läst någonstans men minns inte. Har för mig att jag dumpade det direkt för den hade någon obehaglig verkan på fostret? Kan komma ihåg fel!


    DHEA ska förbättra både antalet ägg och dess kvalitet och föreskrävs av många IVF-kliniker i bla USA till kvinnor med minskad äggreserv (däribland äldre kvinnor som naturligt har minskad äggreserv). 


    Att tillskott av DHEA skulle orsaka virilisering av foster, som någon nämnde i en annan tråd här, är inget jag själv oroar mig för. I en av de nämnda studierna i ?It starts with the egg? så rapporterades det på 1000 användare inte en enda komplikation av klinisk betydelse.

  • Mojsan09

    Kanske inte rätt formulerat att säga att äggen ökar till antal, men det studier har visat är att det ökat antalet plockade ägg vid IVF.


    Det kommer hela tiden ny forskning om detta, rekommenderar starkt boken It start with the egg!


    Här är ett utdrag från inledningen på den boken:


    ?The conventional thinking is that women are born with all the eggs they will ever have and that the quality of those eggs declines drastically with age. But this in not the whole story. Most of our lives, our eggs are in a state of suspended animation as immature cells, but in the three to four months before ovulation, an egg must undergo a major transformation. It grows dramatically in size and it starts producing much more energy. The egg must then execute a precise process of separating and ejecting copies of chromosomes. If this process goes wrong, and it often does, the egg will have chromosomal abnormalities. These chromosomal abnormalities are the single most important cause of early miscarriages and failed IVF cycles, as well as the reason it takes older women so much longer to conceive.


    Many women are told here is little they can do to improve egg quality, but the latest research defies that old assumption. The growth phase before ovulation is a critical time during which many things can happen that affect the quality of the egg, both positively and negatively. These include harmful effects from exposure to toxins such as BPA and phthalates as well as protective effects from added antioxidants and other nutrients. As a result, there is a brief window of opportunity in which you can make a difference to your egg quality.?


    Boken har en webbsida där du kan läsa lite kortfattat om fördelarna med DHEA: itstartswiththeegg.com/faq/dhea-and-egg-health/

    Här är en lista över studier som visat att DHEA kan hjälpa vid IVF: itstartswiththeegg.com/dhea_studies/ Du kan också klicka dig vidare och läsa själva studien.

Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?