• Hoppas03

    Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?

    Jag är själv nyss fyllda 45 och vill så gärna ha en liten till. Någon mer som  precis som jag trots åldern och statistiken vill fortsätta försöka och leva på hoppet att det kan lyckas. Jag har googlat runt lite på nätet och här på familjeliv men hittar inte så många i min ålder som försöker bli gravida. Därför startar jag den här träden, Min  förhoppning är att vi kan samlas här och peppa och stötta varandra. Solskenshistorier från andra 45 åringar är givetvis välkomna!

     

  • Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?
  • Mojsan09

    Mensen kom i morse, tyvärr. Har inte haft några pms-känningar alls, så började precis få upp hoppet om att det kanske tagit sig denna gången. Att jag inte haft pms och inte tillstymmelse till mensvärk (än) är ju väldigt positivt dock, det kanske beror på munkpepparn jag tar. Och att jag lever helt koffeinfritt sedan några veckor tillbaka. Har sedan årsskiftet ungefär slutat med vanligt kaffe, men har fortsatt dricka decaf som ju faktiskt innehåller en hel del koffein det med. Tror jag ev fortsätter helt utan kaffe även efter sommaren.

  • Carrolina

    Åå vad tråkigt att mensen kommit Mojsan, men som du säger är det ju väldigt positivt att du inte haft pms! Har du märkt nåt annat nu när du tar munkpeppar? Både min mensvärk och pms blev tusen gånger bättre när jag slutade med kaffe, jag dricker inget kaffe eller koffeinfritt och jag mår så mycket bättre!
    Jag har en basaltermometer, och har tagit när jag vaknat, och nu å semestern är det ju väldigt olika. Tack så mycket för länken Mojsan, det där verkar ju jättebra! Har fått blinkande gubbe nu tre dagar i rad och det känns ju bra men väntar på fast glad gubbe - det är dock väldigt sent! Är på cd 18 idag och jag brukar ju ha regelbunden cykel med ÄL på typ 13-14! Har slutat med bidrottninggelé, och sen ingen munkpeppar men det tog jag ju bara i 2 mån?ja, ja vi får se vad som händer! Och jag fick dhea så jag slapp göra uppehåll - vilken tur!!! Beställde i mitten av juni tror jag så det tog tid! 


    Hur länge har ni försökt Tvillingarna? Tack för att du håller tummarna! Jag håller för er båda också!

  • Tvillingarna14

    Beklagar mensen Mojsan. Vet hur det känns när man fått upp hoppet. Om du vill så ta en månads paus. Kan vara skönt att slippa tänka på hela barngrejen och bara göra andra saker. Blir ju lätt en besatthet annars. 


    Vi försökte ca 1 år, men nu är det på paus. Håller på att fasa ut mina antidepressiva så min sexlust förhoppningsvis kommer tillbaka. Känner mig som en gammal nunna just nu. 


    Trevlig helg

  • Mojsan09

    Vilken tur att tabletterna kom fram till slut, Carrolina! Har du fått utslag för äl ännu? Visst tempar du också?

    Tvillingarna, är inte riktigt redo för någon paus ännu känner jag. Vill köra på året ut, har det inte lyckats då tror jag att jag ger upp.

  • Carrolina

    Nä, har inte fått fast gubbe, tog sista cd 14 och då tog jag två, ett test på morgonen och ett vid 18 och båda var blinkande gubbe. Då hade jag tagit 10 test (missade en dag i mitten eftersom vi var bortresta) så testen var slut. Idag är jag på cd 16, igår kände jag lite i magen som kan vara ÄL-känningar och jag har haft lite sekret, jag brukar ha mycket så jag vet inte vad som är fel! Kanske ska jag testa munkpeppar igen. Vad tror ni? 


    Jag tror det är svårt att pausa, man ska liksom försöka lura sig själv att nu tar jag paus och tänker inte på det här? men det gör man ju ändå - om ni förstår hur jag menar? Jag försöker tänka att de kosttillskott och det jag gör för att försöka öka fertiliteten är bra för hela mig även om jag inte blir gravid. Egentligen skulle jag vilja försöka att få hjälp typ i Riga men jag vet inte hur vi skulle lösa det praktiskt.

    Jag hoppas det går bra för dig med utfasningen Tvillingarna.

    Ha en fin dag!

  • Mojsan09

    Ja, du kanske ska återuppta Munkpepparn, Carrolina. Vet du om du haft äl nu? Jag och mannen var ifrån varann några dagar och verkar som att äl såklart inföll precis då, så missade chansen denna månad ???? 

    Om man tar hjälp i Riga, blir det då med äggdonation? Eller går det med på att försöka med egna ägg tror du? Nu är det nog inget som är aktuellt för oss oavsett, även om jag kanske skulle kunna tänka mig det. 

  • Carrolina

    Amen så typiskt att ni var ifrån varandra just då!!!! 
    Vet faktiskt inte om jag haft ÄL, fick ju som sagt ingen fast gubbe men hade lite känningar cd 15-16 men då blinkade bara gubben? vet inte hur jag ska räkna! La in att jag hade ÄL cd 21, dagen då mina test tog slut? Ja, ja, jag får se hur den här omgången blir! Tror jag ska beställa munkpeppar.

    man kan göra med egna ägg där, kontaktade dem och de verkar bra! De var var ju inte så optimistiska med egna ägg utan rekommenderade donation men man kunde använda egna!

  • Mojsan09

    Jag är kvar men har varit dålig på att uppdatera! Känner att jag börjar tappa hoppet lite. Denna cykel har varit skum, temperaturen har hoppat hit och dit och jag är osäker på när äl faktiskt inföll, så vet inte om vi prickade in den. Hur går det för dig, Carrolina?

  • Carrolina

    Hej! Kul att höra ifrån dig! Det är lite samma läge för mig?förra cykeln var skum för mig också och den här cykeln har jag inte märkt ÄL ... så trist! Har iaf börjat med inositol och munkpeppar igen men har inte märkt något! Började visserligen på cd 10 så det var väl försent för att göra något den här cykeln! Har beställt membrasin och glansin också, fick tips om det här - skadar väl inte med lite smörj för slemhinnorna!
    Håller tummarna för att ni prickade in rätt dagar!

Svar på tråden Någon mer 45-åring som försöker bli gravidpå naturlig väg?