Inlägg från: Anonym (Fd kurator) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fd kurator)

    Sonen fick remiss till BUP

    Anonym (Mamma) skrev 2014-09-16 18:12:04 följande:

    Men är det vanligt inom Asperger att ha den här ilskan? Han kan bli så otroligt arg för småsaker, och ältar det i månader om han får. Min mamma har tydliga aspiesymptom och gör samma sak, hamnar man på fel sida av henne är man hatat i 10-15 år. Hon släpper det aldrig. Och sonen är likadan där, jag måste nästan tvinga honom att inse att det egentligen inte var någon stor sak och säkert inte illa menad. Som till exempel om en kompis inte loggar på onlinespelet till den tiden dom har avtalat, då känner han sig sviken, kompisen är ingen vän längre och hatar honom, och dom kommer aldrig prata igen.

    Brukar det vara lång väntetid till BUP?


    Det verkar som ett ganska typiskt AS beteende. Man ska inte behöva vänta mer än en månad för tid på Bup. Sen kan utredningen dröja men det är stora skillnader i landet. Utreder Bup AS hos er? I mitt län ligger det på habiliteringen.
  • Anonym (Fd kurator)
    Anonym (Mamma) skrev 2014-09-16 18:43:51 följande:

    Jag vet inte än, gissar jag får reda på det med inkallningen. Vi bor centralt i Malmö. En månad är ju inte så illa, jag var rädd det skulle bli typ ett halvår eller år. :)


    Det ska vara Max en månad annars får du ringa och påminna om vårdgarantin, dvs man ska få tid inom specialistvården inom en månad.
  • Anonym (Fd kurator)

    De tar ju ofta i när de skriver remiss och det är ju mest problem som kommer fram. Det som funkar behöver man ju inte skriva så mycket om.

    Vad skönt att det gick fort. Hoppas att det blir bra också.

Svar på tråden Sonen fick remiss till BUP