Inlägg från: pyssel |Visa alla inlägg
  • pyssel

    Ni tänker ju HELT JÄVLA FEL!

    Honungsblomman skrev 2014-09-14 23:24:00 följande:

    Så då ska man ignorera 13%, menar du?

    Du vet väl att dessa 87% inte röstar lika? 23% av dessa röstade på Moderaterna, 31% röstade på Socialdemokaterna. Ska vi ignorera alla under 30%? Under 20%?


    SD har ingen egen majoritet. Vad är svårt att förstå med detta? Majoritetsprincipen är en demokratisk princip. Att vara riksdagsledamot för SD är ingen diskrimineringsgrund i sig, de tillhör heller ingen minoritet i den bemärkelsen. Skulle t.o.m tippa på att de är i stark majoritet i offermentalitet! Att bilda allians är ingen demokratisk rättighet när den bygger på envägs önskemål. Hur tror du det går till i två/tre-partistater? Ska oppositionen på bra mkt mer än 13 % betraktas som odemokratiskt behandlad och ignorerad? Inte heller svensk riksdagspolitik är att alla får vara med och leka hela tiden med alla leksakerna, "annars blir det odemokratiskt".

    Det som kommer "hända" är att SD fortsätter motionera, debattera och rösta med dem de behagar, fast i dubbel styrka. Vad är odemokratiskt i detta för antidemokraterna?
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Honungsblomman skrev 2014-09-15 00:11:38 följande:

    1. SD är ett demokratiskt parti.

    2. Sverige behöver införa en DIREKT DEMOKRATI! Denna indirekta demokrati är inte demokratisk. För nån.


    Oenig på 1 och 2. Och det är stora risker med hur nr 2 kan äventyra nr 1. Av retoriken att döma är SD troligtvis mest intresserad av direkt demokrati i frågor där diskrimineringsgrunderna berörs.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Honungsblomman skrev 2014-09-15 00:24:23 följande:

    SD har aldrig ens nämnd direkt demokrati. Det var jag som högst personligen nämnde att JAG anser att Sverige behöver en DIREKT DEMOKRATI (exempelvis som de har i Schweiz). För övrigt så verkar du inte förstå skillnaderna mellan direkt och indirekt demokrati.


    Jo det har de. Har du inte läst på deras hemsida? Det har jag, senast i våras fanns det med. Går du i skolan fortfarande? I så fall borde du nyligen ha läst om direkt och indirekt demokrati. Jag hoppas verkligen att vi som gått ut skolan har koll på så basala begrepp :)

    Jag har f.ö bott ett antal år i Schweiz och är inte jätteimponerad av främlingsfientligheten och dess retorik där heller.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Honungsblomman skrev 2014-09-15 07:21:25 följande:

    Jag tog studenten för ett x-antal år sedan (antar att du menade gymnasiet?), därefter har jag pluggat i England. Kom hem för inte alls länge sedan.

    Hursomhelst så har direkt och indirekt demokrati ingenting med extremism att göra. Du kanske ska läsa om samhällskunskap A?

    Varför jag tog Schweiz som ett exempel, är för att de är extrema när de kommer till demokrati - till FOLKETS rätt att påverka. Där röstar man först fram vilka som ska styra, men sedan får man också vara med och rösta i viktiga frågor och politikerna fattar inga viktiga beslut över huvudet på folket (så som alltid sker i Sverige pga vår indirekta demokrati). Även om vi ges rätten att rösta, om exempelvis högertrafik eller trängselskatt, så blir inte resultatet i likhet med utgången av valet. Således har vi egentligen inget att säga till om i vår kassa och indirekta demokrati.

    Förstår du bättre nu kanske?


    Du har uppenbarligen svårt att tolka text. Du måste dessutom läsa på om direkt och indirekt demokrati, rådgivande och beslutande folkomröstningar. Det är ingen som har invändningar mot att du har åsikter, bara vilka de är och att du har noll koll på demokrati. Montera ner dina halmgubbar får den göra som har hoppet kvar att det går att föra en diskussion med dig. Du förstår fortfarande inte det jag och de flesta andra förstår: Att SD får följa de parlamentariska och demokratiska spelreglerna precis som övriga partier. Att du skriker och svär hjälper liksom inte.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Anonym (!) skrev 2014-09-15 09:20:56 följande:

    Vi skulle spara på både pengar och resurser om vi gör som SD vill; dvs hjälper folk på plats. Den summan det kostar att hjälpa en här, kan hjälpa tio i hemlandet. - Tänk om, tänkt rätt.

    Att hjälpa folk på plats leder även till en minskad bostadsbrist i framtiden.


    Du menar i ett tältläger? Hur detta "på plats", fast i ett gränsområde, så ändå inte riktigt på plats, skulle genomföras får gärna någon SD:are berätta mer om. Jag stöttar mer än gärna ett gott förslag.
    Alla hästar hemma
  • pyssel
    Uffesson skrev 2014-09-15 12:05:27 följande:

    Som sagt, ni som resonerar så att man ska stänga dem ute för att 87% inte röstat på dem röstar då också för att det endast är S som ska räknas? De fick ju flest röster av alla partier.

    Alla småpartier fick mindre procent än SD, så då ska vi skita i dem också - rent logiskt alltså.


    Vem ska skita i vem? Vem är "vi"? Slutligen, pudelns kärna, vem i tråden har varit närvarande på (minst) högstadiets SO-lektioner om hur Sverige styrs?
    Alla hästar hemma
Svar på tråden Ni tänker ju HELT JÄVLA FEL!