Inlägg från: Anonym (Jodå!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jodå!)

    Jag tycker faktiskt att mina svärföräldrar är för jäkla dumsnåla!

    Jag tycker mina svärföräldrar är så jävla dumsnåla!
    De har bra inkomster och ärvde för ett par sedan flera miljoner.

    När min sambo fyllde 30 år önskade han sig en klocka. Då kan man ju tänka sig att de öppnar plånboken lite för sin son och ger honom en fin klocka. Men nehedå. Då köper de nån billig skit som går sönder efter ca 1 månad...

    När någon fyller år ges det alltid bort nån grej från TGR för några tior..

    När vi gifte oss fick vi udda, billigt porslin..

    När vi fick vårat första barn handlade svärmor present på gekås för några tior.

    Jag förstår att man kanske inte ger dyra presenter när någon fyller ojämnt eller liknande. Men vi köper alltid fina grejer till dem.
    Vill man inte lägga en stor summa så kan man väl hellre köpa nåt mindre fast med hög kvalité?
    Hellre EN rörstrandtallrik i present än 11 från ikea??

    Denna snålhet går igenom allting. Bjuder de på mat törs man knappt ta för det är alltid så lite mat. 

    Jag är verkligen inte bortskämd, långt ifrån. Men jag är hellre utan än att få billig skit som är massproducerad, fylld med kemikalier och går sönder..
    Ska fasen avsäga mig presenter från dem.

    De har knappt nån övrig släkt att köpa presenter till och min sambo har bara ett syskon. 

    Mina föräldrar har det inte fett men de köper iaf inte billig skit.

    Jag vet att alla som skriver liknande trådar får en massa skit.
    Men jag tycker verkligen så här jag är så trött på denna dumsnålhet och dessa skitpresenter som hamnar på hög i ett skåp..

  • Svar på tråden Jag tycker faktiskt att mina svärföräldrar är för jäkla dumsnåla!
  • Anonym (Jodå!)

    Försöker svara flera i detta inlägg: :)

    MM ska faktiskt se till att "vi vuxna" inte ger varandra mer presenter.

    Ja de är snåla och dumsnåla. De köper tex. alltid de allra billigaste märkena på mat som ofta smakar ..mindre bra, fast de har råd med kvalité!
    Och de kan inte förstååå hur vi ibland väljer ekologiska varor, det är ju dyrt och konstigt!
    De vill inte ge hunden ett ordentligt foder fast hunden inte mår så bra och den enligt veterinären är i behov av det. Men "det blir ju så dyrt.. och Veterinären luras säkert bara för att tjäna pengar.."

    Nej kanske gillar de inte presenterna från oss, men vi har iaf ansträngt oss och försökt hitta saker de gillar av kvalité.

    Det finns EN sak de lägger pengar på. En hobby de har. Så jag vet inte om det blir nåt att ärva fast det struntar jag fullkomligt i. 

    Det jag tycker är så jäkla ledsamt är att de aldrig någonsin kan bjuda till lite. 
    Inte ens när deras son fyller 30 år eller när han gifter sig.
    Mest tycker jag det är ledsamt för min mans skull. 
    Han blir ledsen och besviken av deras ursäkter till presenter men försöker att inte visa det.

  • Anonym (Jodå!)
    Anonym (Lika) skrev 2014-09-15 14:29:15 följande:

    Jag tycker du skall göra likadant som dem. Gå på loppis och köp några ljusstakar du tycker är snygga eller en tavla, kankse en hög med serietidningar till toan. Såna där roliga saker du kan köpa till dig själv för en billig penning, och ge det till de i present. Förvänta er sedan inte något alls av svärföräldrarna.

    Synd din man mår dåligt och att få en klocka som inte är någon vidare kvalité i 30-års present av sina föräldrar är inte så kul. Sade ni till att den gått sönder så ni fick kvittot? Tror det nästan alltid är 1 års garanti på klockor, om det inte är en sån man får i ett ägg för 20kr.

    Min svärmor köper verkligen skit grejjer. Julklapparna till de fyra vuxna barnen är ett återkommande skämt. Fast det är i regel inte jättebilliga saker, bara dålig pynt. Sedan finns ofta en slant däri paketet också. Varför alla fyra barnen ett år fick varsitt paket med fyra rullar (fulla) med toapapper vet vi inte, och ingen har vågat fråga! Vi köper de fina grejjer som verligen verkar uppskattas, och hon har fint hemma, men presenter, näe, inte hennes grej. Tur hon är toppen annars!


    Haha toapapper! :D så långt har det inte gått här.. än.
    Tydligen ligger det i släkten det här med snålhet.. Svärmors mamma gav min sambo påsklämmor i 20-års present och ett annat år fick han en förpackning med penslar som hon någon hade tappat utanför en affär.. det berättade hon! (han hade noll behov av penslar!)

    Ja sambon fick kvittot och kunde få klockan lagad.. Men det kändes ändå inte så kul.
    Jag vet vilken klocka han vill ha och funderar på att spara till den så att han får en fin klocka. Han är verkligen värd den!
  • Anonym (Jodå!)
    Farah Vidal skrev 2014-09-15 15:21:26 följande:
    Vet du, nu behöver inte dina svärföräldrar vara extrasnåla bara för att du inte gillar deras presenter eller 3 köttbullar istället för 6 på tallriken. Tror snarare att det här har med smaken å göra än med snålhet. Mina föräldrar och även svärföräldrar närmar sig 80 års åldern. Självklart tycker de att deras presenter är unika. Är de dumsnåla? Nej, de har varit fattiga och fick jobba hårt i hela sitt liv. 
    Nu skulle jag kanske inte ge någon klocka för 150 spänn i present, men se deras historia innan du dömer dem.
    Mina svärföräldrar har vunnit på lotteriet, när de kom till Sverige. De är så snåla (för att så vana) mot sig själva och andra, bara för att kunna lämna ut allting till barnen efter döden. 
    Jo ger man nån 3 köttbullar istället för 6 stycken så tycker jag faktiskt att det har mer med snålhet än smak att göra. Om man själv en gång i tiden varit fattig (vilket mina svärföräldrar inte har) ska man då vara snål resten av livet sen?

    Sen fattar jag inte varför man är snål mot andra och sig själv för att kunna ge någon ett fett arv.. Om det är så du menar?
    Varför inte ha trevlig för pengarna här och nu och se andra bli glada för det man ger? Varför isf vänta tills man är död med att ge bort`?
  • Anonym (Jodå!)
    Farah Vidal skrev 2014-09-15 16:10:53 följande:

    Men fråga dem då helt enkelt.


    Ska jag fråga dem varför de köper billig skit?
  • Anonym (Jodå!)

    Teresiat - Skönt för dig att du blir glad för minsta lilla. Jag tycker att presenter oavsett vem de kommer ifrån bör vara lite genomtänkta. Jag förväntar mig inte dyra saker men jag tycker att man kan vara lite generösare vid högtidliga presenttillfällen. 


    Anonym skrev 2014-09-15 19:01:39 följande:

    Jag har aldrig förstått det där med att man inte får vara ekonomisk/snål bara för att man har pengar. Hade de inte haft bra ekonomi så hade de varit ekonomiska men har de pengar blir de snåla?


    Hade jag inte skrivit om deras ekonomiska situation så hade folk påpekat att de kanske inte har råd med andra presenter.
    Man behöver inte vara rik för att ge bort fina presenter, man kanske inte ger samma mängd bara.

    Tycker verkligen inte att jag är det minsta girig.
    Själv är jag väldigt ekonomiskt lagd. Men i mina ögon är det jäkligt oekonomiskt att köpa massa skit som senare går sönder.
    Jag investerar när jag köper grejer. Betalar hellre lite extra för något som håller än springer och småhandlar skit. Kvalité framför kvantitet.
    Är dessutom bättre för miljön.
    Anonym (Glad skit) skrev 2014-09-15 19:26:16 följande:

    Fast nog är de dumsnåla,

    De kan köpa der TS man önskar sig tex klocka 1500kr då har det spenderat 1500kr på något han verkligen ville ha, eller så köper det något han inte vill ha och som är så dålig i kvalitén att det går sönder direkt för 300kr.

    De hade ju då lika gärna kunnat stoppat ner 300kr i brunnen på gatan. De 300kr de spenderade på klockan var ju onödigt då de inte gjorde någon glad.

    Viss gråter när de skiter, sår det bara att leva med tyvärr!


    Precis min poäng.
  • Anonym (Jodå!)

    Intressant att höra andras berättelser :)

    Och ni som skriver att jag är bortskämt och girig - ni slösar med er tid.

  • Anonym (Jodå!)
    Anonym (Mina med!) skrev 2014-09-17 10:43:03 följande:

    Usch TS, jag förstår verkligen hur det är! Mina svärföräldrar är så snåla att jag mår illa. Dom är höginkomsttagare och sitter på fler hus och flera lägenheter, fina bilar, fina båtar, reser flera gånger om året etc etc...

    Min son får typ ALDRIG något. Som present när han var nyfödd hade hon plockat ihop en påse med sambons gamla barnkläder, 35 år gamla.


    Haha har vi samma svärmor eller!? 
Svar på tråden Jag tycker faktiskt att mina svärföräldrar är för jäkla dumsnåla!