Inlägg från: Tjofaderittan hambo |Visa alla inlägg
  • Tjofaderittan hambo

    Använder bonussonens rum som tvättstuga när han inte är här..

    Ok jag kan förstå hans känsla men faktum är att bor man trångt måste alla göra sin del.

    Du bidrar genom att inte tvätta när han är hos er. Du tvättar den veckan han ska hållas hos sin mamma, du räknar alltså med att rummet är tomt. Om han klampar in hux flux får han alltså räkna med att det kan stå tvätt i hans rum.

    Jag vet att ovanstående låter hårt, men personligen hade jag blivit skitarg om någon dykt upp utan att säga till först. Ja, det gäller även om mina egna barn tänker avbryta sitt umgänge hos sin pappa i förtid.
    Man kan ju uttrycka sig lite finare, förklara att vi undviker att tvätta när du är  här för att du ska få ha ditt rum i fred och du är alltid välkommen hit (om man nu är ok med svängdörrar) men att när han ska vara  hos sin mamma så måste ni tvätta i kapp och då är hans rum enda stället där det går bra att ställa tvättställningen eftersom rummet ändå är tomt på folk. När han kommer på 'fel' dagar så kan han säga till så hjälps ni åt att bära ut den.

    Går han hem till mamma på era veckor också?

  • Tjofaderittan hambo
    Anonym (fastighetsägare) skrev 2014-09-17 10:07:53 följande:

    Köp en torktumlare!

    Som fastighetsägare kan jag säga att det inte är acceptabelt att använda annat än våtutrymmen som torkrum!


    Då får man som fastighetsägare se till att den möjligheten finns. Folk lever och bor i sina lägenheter och de måste kunna göra det. Finns ingen tvättstuga måste, om jag inte har helt fel, kan inte allt i huvudet, fastighetsägaren se till att tvättmöjligheter i lgh finns, det fanns det inte i TS lgh.

    Min fastighetsägare kommer undan då de har en värdelös ställning som man fäller ner över badkaret. Problemet är att den inte går att fälla tillbaka helt då de satt den så illa att rören är i vägen vilket leder till att när man duschar så får man den i huvudet rätt vad det är.

    Tvätt ta tid att torka så är det och alla måste bidra. Pojken ska vara dör varannan v, han kommer och går som han vill då få han finna sig helt enkelt. Det är sällan man har möjlighet att ha ett rum stå oanvänt en hel v.
  • Tjofaderittan hambo
    Anonym (mor) skrev 2014-09-18 09:25:19 följande:
    I vår familj så hade vi inte den måttstocken utan det var mer åt hållet....kärlek, respekt, integritet...men vi är olika.
    Hänsyn fanns visst inte med? Att dra sitt strå till stacken? Är man trångbodd så är man, det löser man inte i en handvändning. Alla får hjälpa till och faktum är att pojken kommer till pappan när TS ha all rätt att anta att han är hos sin mamma. Märk väl, TS förbjuder honom inte att komma, men de behöver använda hans rum som torkrum när han inte är där.


  • Tjofaderittan hambo
    Anonym (mor) skrev 2014-09-18 09:56:53 följande:
    Ja okej. Tyckte bara att språkbruket var ett annat i början på denna diskussion men så kan det vara. Det jag reagerar på i övrigt i denna tråd är hur trångt och bökigt folk verkar ha det 2014!!! Trångbodda utan tvättstuga och använder lägenheten som torkskåp? Är detta folk som bor centralt i storstäder kan man undra? Eller orter med extrem bostadsbrist?
    Jag bor centralt i lgh byggd 1992. Vi har en liten torkställning över badkaret av sorten man fäller ner. den är ca 55 cm bred och har 8 'torklinor'. 8 tröjor eller 8 byxor som hänger knögligt kan alltså torka samtidigt.

    Problemet med den är att man inte kan använda duschen om man torkar kläderna där, då får man lyfta bort hela ställningen. Det tar minst 2 dygn för tvätten att torka där inne.
    Ett annat problem är att man måste lyfta bort hela ställningen även om ingen tvätt hänger där eftersom den inte hålls uppe utan rasar ner i huvudet på en om man duschar.

    Vi har förvisso tvättstuga, med två maskiner av samma stl som hushållsmaskiner, två torktumlare, en ny som inte torkar tvätten på längsta inställningen på 1½ timme, en gammal som torkar tvätten om man har på högsta värmen = man bränner sig om man tar i den utan att vädra ca 5 min innan man plockar ur tvätten.
    Vi har även 2 torkskåp varav ett gammalt som torkar på hög värme och so man bränner sig på och ett nytt som inte torkar tvätten alls på de 2 tim man kan ställa in om man inte hänger bara på varannan pinne och då bara underkläder och möjligen någon t.shirt på mellanplanet. På nedre planet torkar ingenting alls.

    Så, arkitekter i alla ära, men bygga fungerande hyreshus kan de oftast inte.
  • Tjofaderittan hambo
    cosinus skrev 2014-09-18 15:28:24 följande:
    Jag vet - jag har läst tråden, faktiskt från sida 1.

    Men jag vidhåller ändå min åsikt framförallt för att han faktiskt rätt ofta dyker upp och vill använda sitt rum.

    Men jag tycker ändå det vore bättre att hitta en lösning som funkar så att TS slipper tvätta två veckors tvätt på en vecka och så att bonusen inte känner sig överkörd. Har han ett val är det ju inte alls säkert han är omöjlig att släppa in lite tvätt ibland men just nu gissar jag att han reagerar lika mycket på springet i rummet som att han inte har någon talan om sitt rum.
    Fast det kan de ju ändra på också eg. Han dyker upp när han ska vara hos sin mamma, hans pappa är inte ens ensam då. Personligen anser jag att TS är ett under av snällhet som tillåter det.
    Om han ringer innan, fine, men inte annars, jag hade blivit galen.
  • Tjofaderittan hambo
    förslag skrev 2014-09-19 09:21:38 följande:

    Självfallet torkar man tvätt där det finns plats. Men ett samtal om att han inte behöver vara orolig att du snokar kanske lugnar honom.


    Ja, han kanske har lite porr där eller nåt (Har inga tonårspojkar själv så jag vet inte hur de fungerar riktigt )
Svar på tråden Använder bonussonens rum som tvättstuga när han inte är här..