Inlägg från: Ramborg |Visa alla inlägg
  • Ramborg

    Vem köper allt skit?

    Aniiee skrev 2014-09-16 22:55:32 följande:

    Jag. Och jag är kock......

    Nej, men ärligt, TS, du skrev massa saker, sen räknar du upp en del av de. Så, jag får väl göra så här...

    smaksättningar, - beror på vad du menar med "smaksättningar". Färdig tacokrydda? Santa marias kvarnar? Rubs och marinader? Smaksatt/fädiggrillat kött?

    light - Nej, aldrig med min kofot

    färdigskuret - färdigskruret vad? påläggsskinka? rostbiff? Salami? Fläskkotlett?

    mixer - vad då för mixer? Lasagnemix? Såspåsar? eller vad?

    - Färdigskuren salladsmix i påse. Skyldig, för det är enda sättet de säljer spenat på i mina affärer. Hade de haft bladspenat så hade jag köpt det. Samma sak med rucola- Färdig sås på burk eller mix. Skyldig. Köper smaksatt creme fraiche rätt ofta.- Färdiga klyftpotatisar att värma. Skyldig. Snabbt och enkelt, då jag är sugen.- Färdigkryddat kött. Ok, typ oskyldig. Någon färdigkryddad kyckling nån gång i halvåret och någon flintastek här och där, typ 2 om året. - Glass i storpack till efterrätt. Glass i storpack mot glass i småpack, då? Vad är det för skillnad mellan att köpa 8 lösa magnum mot att köpa två paket magnum med 4 i varje. Så, ja. Jag är nog skyldig där också. Jag älskar magnum.... Fast lillungen föredrar ju sandwich...

    Inget illa menat alls, TS, jag vill bara reda ut vad vi pratar om egentligen.

    För övrigt så blev dagens middag en Gudfadern från Grandiosa....... Så, fryspizza.


    Jag funderar i liknande banor faktiskt.

    Färdigskuren sallad är... sallad. Om jag köper en var av de olika sorterna och själv skär en blandsallad, får jag slänga hälften efter några dagar. Bra för miljön? Ekonomin? Plus att somliga salladssorter inte säljs på annat sätt, som Aniie påpekar. Fast det är klart, det kanske är finare och man är en bättre mor om man skär isbergshuvudet själv?
    42.
  • Ramborg
    amia01 skrev 2014-09-17 00:18:32 följande:

    Har inget med att göra hur bra man är som förälder eller människa. Och argumentet att vissa sorter bara går att köpa "i påse" "köper" jag. Själv avstår jag gärna eftersom jag vet hur det odlats, och mår illa av bara tanken


    Hur har den odlats?

    Det här argumentet har jag annars bara hört i samband med broilerkycklingar och grisar och sånt, så jag blir ju nyfiken.
    42.
  • Ramborg

    När vi nu ändå pratar om mat med genvägar: Varför köper folk färdigskivat bröd? Formfranska som man ändå ska rosta förstår jag, men allt annat bröd? Det finns ju knappt o-skivat bröd nuförtiden. Är det så jobbigt att ta fram en skärbräda och brödkniv? Själva snittytan torkar ju först, bröd är mycket godare nyskuret tycker jag.

    (Ja, jag köper färdigskivat ändå eftersom det inte finns annat. Men det här irriterar mig faktiskt - och till skillnad mot för TS, så påverkar andras beteende mig, eftersom jag inte längre kan hitta det jag vill köpa på grund av andras preferenser.)


    42.
  • Ramborg
    Tacksamt skrev 2014-09-18 19:17:21 följande:

    Testade vitkålssalladen i påse på willys,fy fan så torr,urk!!!

    Nej,köper hellre ett huvud..


    Finns det vitkålssallad på påse? Låter otäckt. Jag har bara sett olika slags blandsallad, och så ruccola och bladspenat.
    42.
  • Ramborg
    Tow2Mater skrev 2014-09-18 19:55:12 följande:

    Jag antar det avses strimlad vitkål, menad att blandas med t ex majonäs mm for "cole slaw" eller vinäger for pizzasallad. Vem äter strimlad vitkål som den är oavsett om man skär den själv eller inte, den är alltid torr.


    Rå vitkål är faktiskt ganska gott. Inte de mjukaste delarna av bladen, men resten, i lagom stora bitar. Krispigt och trevligt.
    42.
  • Ramborg

    /noterar ramslök-och-vitlökssås på inköpslistan/

    Låter gott, måste provas!


    42.
Svar på tråden Vem köper allt skit?