Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    Hjälp! Sonen kommer upp typ tusen ggr varje kväll - hur göra?

    Men varför inte ligga med honom tills han somnar? Jag har tre barn som vi ligger med tills de somnar. Går fint även då någon av oss vuxna inte är hemma. Och med tre så har alltid någon av oss två barn. Låter urjobbigt som ni har det. Krångla inte till livet i onödan.

  • Flickan och kråkan
    Mamma till Olle skrev 2014-09-17 19:10:07 följande:

    Gällande att så många skriver att det är bra att ligga bredvid tills barnet somnar.. Jag förstår er tanke, men tycker ändå det är värt att lära barnen att somna själv i sin säng eftersom man vet att barn som inte somnar själv på kvällen har väldigt svårt att somna om själv på natten om de vaknar. Och det gynnar ju inte deras sovutveckling direkt tänker jag! Alla ska göra som de tycker är bäst helt enkelt, alla är vi olika!


    Det stämmer faktiskt inte. Det finns verkligen inget som helst vetenskaplig grund för det påståendet även om det är ett populärt argument bland diverse "experter".

    Sedan kan man självklart tycka olika ändå. Någon tyckte att det verkade krångligt och jobbigt att ligga bredvid. Vi tycker att det är mysigt och jag tänker på alla tankar och funderingar jag skulle missat om vi inte legat bredvid dem.......det är mycket som poppar upp i både min 5- årings och 6-årings huvud när vi ligger där i mörkret och sömnen är nära.

    Krångligt och jobbigt verkar det däremot vara att hålla på att kämpa med ett uppspringande barn för en principsak . Men som du säger, alla är vi olika.
Svar på tråden Hjälp! Sonen kommer upp typ tusen ggr varje kväll - hur göra?