• Anonym (?)

    Min pojkvän slog mig pga pengar

    Vad är det för barn som bor hos er? Dina? Hans? Bägges?

    Du skulle hjälpa din kille med samlingen så han kunde köpa bilen? Du menar så NI eller DU kunde köpa bilen?
    Hur länge har ni bott tillsammans? Varit ihop?
    Har ni bägge jobb? Sparar han också till bilen?

    Hur som helst är det aldrig ok att slåss. Anmäl honom, men eftersom du säger att du inte vågar/vill, så räcker det väl kanske att göra slut.

    Du har nog större chans att se pengarna igen nu, när din bror fått dem, än om du gett bort dem till din killes bil. Däremot borde din bror lära sig stå på egna ben och inte dra på sig stora skulder.
    Hur mycket pengar är det vi talar om?

  • Anonym (?)
    Anonym (Förbannad) skrev 2014-09-18 22:37:35 följande:
    Varför är folk rubbade? Vad har pengarna med det att göra? Ni låter lite som i våldtäktsrättegångar när man frågar va tjejen hade på sig. Man slåss inte! Oavsett vems pengarna var!
    Det är ingen som sagt det är ok att slåss. Det var TS som började tala om pengarna, och de verkar vara ett kapitel för sig som förtjänar att avhandlas. Trots det - fortfarande inte ok att slåss. TS har fått många råd att anmäla och att lämna, men verkar inte tycka det är en bra idé.
  • Anonym (?)
    Centurione skrev 2014-09-20 18:37:09 följande:
    Nej, där håller jag inte med. Visst JURIDISKT är det så, men det går inte att leva tillsammans om man inte tar ett gemensamt ansvar för ekonomin. Om både TS och hennes kille hade haft höga inkomster, så att beloppet hon lånade ut hade varit en piss i Nilen för dem, så hade det förstås varit en annan sak. Men inte om det äventyrar ett bilköp, och paret hittills varit överens om att detta är viktigt och ska prioriteras.
    Nu verkar det ju som om bilköpet endast är viktigt för TS sambo. Det är han som vill ha en ny bil. TS skrev "jag tycker inte det är läge för en ny bil just nu", men "eftersom han så hemskt gärna vill ha den tänkte jag hjälpa till", och "jag lovade aldrig honom några pengar".

    Är det att ta gemensamt ansvar att skaffa en ny bil trots att den gamla fungerar bra, och när bara den ena vill ha en ny?
  • Anonym (?)
    Centurione skrev 2014-09-20 19:05:34 följande:
    Då skulle hon ha sagt ifrån ordentligt tidigare: "om DU vill ha en ny bil så får du spara till den själv, jag tänker inte bidra". Hon kan inte låta honom TRO att hon också sparar, och att det finns X antal kronor till dags dato - och sedan lägga ut pengarna på något annat utan att fråga honom. JAG skulle i alla fall inte vilja leva med någon på de premisserna.
    Hon ville ju ge honom pengar för att ha så hemskt gärna ville ha bilen. Hon hade inte lovat honom något. När hennes bror behövde pengar tyckte hon det var viktigare.

    Varför skulle hon sagt "du får spara till den själv, jag tänker inte bidra" om hon kunde tänka sig att bidra?
    Hon har inte lovat någon summa, utan tänkte lägga till lite på slutet.
    Sambon skulle ändå låna till den.

    Klart hon kan låta honom tro att hon sparar, men sedan meddela att det inte blev som det var tänkt. Vad skall han göra då? Han får väl spara lite till själv, eller ta ett större lån. Eller tycker du det är dags att han slår henne lite?

    Hon får lov att ändra sig angående vad hon lägger sina pengar på.
Svar på tråden Min pojkvän slog mig pga pengar