Inlägg från: Digestive |Visa alla inlägg
  • Digestive

    Smutsiga sanningar om S!

    Gert skrev 2015-12-03 20:23:58 följande:

    Vad tycker du om att S nu vill stänga Öresundsbron? Bryter det mot internationella konventioner som du högaktar? Enligt SSU, Fi, Centern, Vänsterpartiet bryter det mot asylrätten.


    Det som slår hårdast mot asylrätten verkar vara identifikationskravet, då det förhindrar de som saknar sådana dokument att söka asyl här i landet. Tänk att Kristdemokraternas stora paketförslag om transitzoner även tog hänsyn till den saken samt landets säkerhet, i ett enda svep. Men, men, enligt Regeringen var det tydligen mer humanitärt att gå den här "Fullt ös medvetslös!"-vägen, där försten till kvarn gäller och fram tills övriga bara kan få en dörr i ansiktet.

    Om 4 år så kanske vi får veta att X inte hade några egentliga asylskäl överhuvudtaget och att Y inte alls behövde stå utan tak över huvudet idag och nu, när stormen Helga drar in över norra Europa. Eller rättare sagt så kommer vi att få reda på det. Men det är väl bara bagateller i en humanitär stormakts spår.

    Dock fantastiskt att se hur den egna retoriken biter tag om de svulstiga nackskinnen. Purr..
  • Digestive
    KillBill skrev 2015-12-03 21:20:15 följande:

    Detta är OT och du kanske ska förflytta dig till din egna tråd i ämnet?  Där får du gärna förklara för mig hur det kan komma sig att inget annat parti (inte ens Allianspartierna) städjer KDs idé om att etablera en massa flyktingläger i Skåne. 


    För att de är fega och inte vågar gå i täten med kontroversiella förslag. I Tyskland så pågår redan detta projekt - framdrivet utav de tyska Kristdemokraterna - och hela EU:s idé om så kallade "hot spots" är ett snarlikt projekt i sig.

    Vad tycker du om det nyinförda identifikationskravet, som utan tvekan inskränker asylrätten?
  • Digestive
    KillBill skrev 2015-12-03 22:11:49 följande:

    Jag gillar inte kravet att alla flyktingar måste identifiera sig för komma in i landet men jag kan förstå att regelverket har kommit till i den mycket besvärliga situation som Sverige befinner sig i. Om åtgärden ger resultat så tycker jag också att åtgärden är bättre än flyktingläger i Skåne med kanske hundra tusen flyktingar som övervintra i tält.


    Befinner sig i? Har satt sig i, som Sverige har satt sig i - som regeringen har satt Sverige i.

    Transitzoner och flyktingläger är inte på något vis samma saker så där sprack det direkt. Att flyktingar dock får spendera den här vintern i tältläger, är direkt praktik utav regeringens politik.
  • Digestive
    KillBill skrev 2015-12-03 23:14:52 följande:

    Regeringen har försatt sig i? Regeringen migrationspolitik har väl varit identisk med den politik som KD och Alliansen drev under de 8 år de regerade?

    Självklart är KDs Transitläger att betrakta som flyktingläger. Förslaget innebär ju att Sverige ska placerar tiotusentals, kanske hundratusentals flyktingar i tält och barackläger i Skåne.


    Japp, det är regeringen som har haft ansvar för samtliga månader som den här flyktingkatastrofen har pågått. KD var det parti som först ut kom med helt paketförslag - ifrån påskyndad ansökningsprocess och rikssäkerhet, till upprätthålld asylrätt och en kriskomission som redan nu börjar arbeta med morgondagens utmaningar och mycket mer - och som bemötte situationen vi faktiskt är/var i. De är fortfarande det enda partiet som har klarat av denna uppgift, riksdagens minsta parti - tåls det påminnas om här.

    Vad har då regeringen gjort? Inte ett enda enskilt förslag har regeringen kommit fram med, fören nu. De har inte ens sett till så att det finns fler än en (1) registreringscentral i hela Sverige, trots att närmare tusentals flyktingar har fått sova på betonggolv, i veckor, och utan sanitära lösningar överhuvudtaget - och då har grannkommunen flaggat för att de har gott om plats för att utöka verksamheten på, för länge sen(!?). Men inte ens då kan sittande regering få ändan ur vagnen.

    Hur dåligt gjort är det inte och ifrån vilken grund står man på egentligen, när man utifrån ett sådant dagisverk till facit för regeringens del, sitter och klagar på KD:s enorma jättepaket - som till och med står upp för asylrätten till 100%?

    Du kan försöka likställa transitzonerna med musikaliska konserttält om du vill, det är likt förbannat fel. Det är tillfälliga zoner som flyktingar kan regristrera sig och påbörja sin asylsökan ifrån, direkt, och innan de förs vidare till Migrationsverkets allt mer komplexa system. De som inte sållas bort utav uppenbara skäl (läs: uppenbart att asylskäl saknas) tansporteras sedan och i vanlig ordning till Migrationsverkets lokaler. Det är därför förslaget har prefixet "transit" i sitt namn - alltså det engelska ordet för genomresa - och inte på något vis utmärker sig som någon slags bostadslösning.

    Jag har för övrigt precis sett riksdagsdebatten "Utgiftsområde 8 Migration" och i den debatten återfinns källorna om Sveriges enda regristreringscentral. Uti anförande 23, 30 och 31 i protokollet, kan man läsa lite om detta brainstorm-underverk; tinyurl.com/j8lskmf
  • Digestive
    KillBill skrev 2015-12-04 08:42:00 följande:
    Återigen så föreslår jag att du fortsätter denna OT diskussion i den tråd som du själv har skapat och som handlar om KDs transitläger.

    I övrigt så tål det att upprepas att flyktingkatastrofen i dess nuvarande form har pågått i ca tre (3) månader. Regeringen har under denna period genomfört flera förändringar av migrationspolitiken som till skillnad från KDs förslag har parlamentariskt stöd.

    Det svåra i politiken är inte alltid att hitta på idéerna , ibland ligger svårigheten i att ta fram förslag som stöds av en majoritet i riksdagen. Det verkar inte KD ha förstått.

    De flyktingar som kommer till Sverige idag och som vid en första kontroll verkar sakna asylskäl utgör bara en bråkdel av alla flyktingar. Migrationsverket säger att det inte går att kapa handläggningstiderna speciellt mycket för denna grupp om man vill ha en rättssäker process (och det antar jag att KD önskar). Dessutom saknas det bostäder till de flyktingar som kommer och därför är risken att flyktingar kan få sitta i KDs flyktingläger i Skåne under mycket lång tid .

    Alla flyktingläger är tillfälliga lösningar och att KD försöker lura svenska folket att just deras läger inte skulle vara flyktingläger eftersom man använder prefixet transit är bara löjligt

    Fortsätt nu diskussionen i rätt tråd.
    Jag förstår att du inte vill ha Socialdemokraternas hantering utav den här flyktingkrisen i ljuset av den här tråden men tvärtemot din åsikt - så anser jag att kapitlet helt klart hör hemma här.

    Nej, regeringen har inte utfärdat ett enda enskilt förslag som relaterar till flyktingkrisen - förutom de skärpningar som gäller idag. Med andra ord, inte ett enda förslag som ämnas hjälpa situationen i sig.
    För drygt månad sedan så var de dock med och röstade igenom en 21-punkter lång uppgörelse om flyktingkrisen, vilket togs fram utav 6 partier. Utöver det, vilket inte är ett enskilt förslag, så har det stått helt stilla. Bostadsministern har inte ens uppdaterat sin bostadspolitik sedan valet och står fortfarande och pratar om prioritet på klimatsmarta studentlägenheter kring universiteten. Det är bara oppositionspartierna (med undantag för SD) som arbetar ihärdigt med den här flyktingkrisen på hemmaplan. Regeringen arbetar dock mycket i EU-rådet men det är naturligtvis inte tillräckligt på något vis, vi har en hemmaplan också.

    Jag ser dagligen på riksdagens arbete, jag följer riksdagsarbetet så som andra följer media. Om du tror att jag saknar inblick i vad som händer i Sveriges politikliv så har du väldigt fel.

    Klart att KD har förstått det. Det enda märkliga här är att du verkar inbilla dig att förslag ska presenteras utifrån ponerade utfall i riksdagen. Vi ska inte ha ett politikliv där förslag inte presenteras, bara för att de inte är populära.

    Har du källa på att det endast berör en bråkdel och hur stor bråkdel talar vi om? Helt oavsett så hade resurserna likväl träffat genuint behövande bättre samt lämnat mer plats för dessa och det säger sig självt att fler händer och instanser som sköter asylärenden, snabbar på asylprocessen. Vi har inte riktigt för många kockar till denna soppa. 1500 redskapspoliser hade såklart även de bidragit och det säger sig självt att vi behöver arbeta med morgondagens relaterade utmaningar redan nu.
    Hade det behövts tältläger ihop med KD:s förslagspaket så hade de inte bestått utav transitzonerna i sig, utan precis som regeringen redan har gjort så skulle man ha byggt just tältläger för ändamålet. Vilken tokig värld vi lever i va? - där tältläger används som tältläger och transitzoner som transitzoner.

    Den enda som försöker lura någon här är du. Att du inte ens kommenterar regeringens helt uppenbara tillkortakommanden - exempelvis hur de låter Sverige stå kvar med en (1) enda registreringscentral, trots att folk får sova på betonggolv i drivor, utan sanitära lösningar och trots att grannkommunen flaggar för utökad verksamhet - säger sitt.
    Du är inte intresserad av bra eller dålig politik, du är intresserad av partifärg och försvarar troligen din egen ända fram till orimlighetens brant.
  • Digestive
    KillBill skrev 2015-12-04 16:12:07 följande:

    Kan du nämna några aktuella Kristdemokratiska förslag som har stöd av en majoritet i riksdagen? 

    Migrationsverket räknar med att det kommer ca 7000 flyktingar (av 190 000) från s.k. säkra länder i år (flyktingar från dessa länder anses inte ha asylskäl i Sverige och bör därför kunna avvisas snabbt.) Enligt Migrationsverket så går det inte att snabba på handläggningen av dessa ärenden speciellt mycket om utan att tumma på rättssäkerheten. sverigesradio.se/sida/artikel.aspx&artikel=6231189

    Du svarar inte på frågan om var alla tiotusentals flyktingar (kanske hundratusentals) som ska placeras i de kristdemokratiska flyktinglägren ska ta vägen då det inte finns några bostäder? Är inte risken stor att dessa flyktingar blir kvar i flyktingläger under lång tid?


    Ja, KD var bland annat med och framställde förslaget om 21 punkter som jag nämnde nyligen (eller "Insatser med anledningen utav flyktingkrisen." som dokumentet heter offentligt).

    Det innebär alltså 7000 färre illegala invandrare, i KD:s förslagspaket - vilket både civilsamhället och våra polisiära resurser skulle tacka för.
    Jag tror dock inte att du har följande i åtanke; att även de som har uppenbara asylskäl, hanteras betydligt effektivare i KD:s förslagspaket. Alla uppenbara fall processas i ett första skeende och innan de hamnar i Migrationsverkets mer komplexa system. Ihop med fler händer som hjälper till med arbetet så är det utan tvekan en både effektivare och säkrare ordning, som KD föreslår.

    Vem som helst förstår att risken för att flyktingar ska få bo i tältläger minskar av motverkande insatser. Speciellt när sådana insatser ställs emot regeringens linje - att inte föreslå någonting alls under samma period och helt enkelt låta tältläger upprätta sig som en naturlig följd.

    Någonting att säga om Sveriges enda registreringscentral?
  • Digestive

    Det här är ju anmärkningsvärt och förklarar en hel del; tinyurl.com/hajwdvb

    "Det är Stefan Löfven (S) själv som ändrat reglerna så att ansvaret för regeringens krishantering flyttades bort från honom.

    Det var en av hans första åtgärder som statsminister, trots att flera utredningar sagt att krishanteringen borde ligga i hans kansli för att bli effektiv."

    Vilken ledare vi har! Obestämd

Svar på tråden Smutsiga sanningar om S!