Inlägg från: Anonym (Lägg av!) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lägg av!)

    Förstår ni inte att det är kränkande när ni erbjuder ert gamla skräp?!

    Anonym (TS) skrev 2014-09-23 14:57:35 följande:

    Jag är ganska fattig och har varit det länge av olika orsaker. Först som student, sedan som arbetslös och nu när jag tyvärr har en sjukersättning.

    Det finns ett fenomen i samhället som jag upplever har vuxit de senaste åren och som jag stör mig något sjukt på. Det är att man som fattig hela tiden blir erbjuden andras skräp!! Meningar som "jag har en sak till dig" (sagda med alla den godhet givaren känner), "jag rensade i linneskåpet och hittade några gamla lakan, vill du ha dem" och så min favorit "jag tänkte slänga det här, men sedan tänkte jag på dig". . . . Det är BARA KRÄNKANDE när ni håller på så!

    Jag har, trots min fattigdom, ett fint utrustat hem med fina saker som jag älskar. Jag är inte i behov att kantstötta gamla kaffekoppar, missfärgade lakan (eller ens rena lakan för den delen) eller din mormors gamla orange äggkoppar från 70-talet.

    Är det bara jag som upplever att den här givar-trenden blivit på tok för stark de senaste åren (säkert i miljöns och återvinningens fotspår), eller är det fler som stört sig på samma sak?

    Summa summarum: Sluta ge mig saker jag inte bett om! Det är bara nedvärderande och jag klarar mig bra ändå!

    PS: Mottager tacksamt tipps på saker att svara när de erbjuder som inte verkar otacksamt, men som ändå är ett bestämt NEJ!!


    Nu har du väl inte levt så dåligt på andras bekostnad de sista åren. Hur ska de veta att du NU inte längre behöver dem? Säg, tack, men jag klarar mig själv från och med nu. Inte svårare än så, antar jag. 
    Du är en av dem som alltid är fattig, sjuk, arbetslös......och jävla arrogant.
    Fundera noggrant, vad du berättar för dem. Bara att ha något jobb för 2 månader ger inte upphov till din arroganta attityden. Månad 3 kommer du återigen vara tacksam för att de hjälper dig för att kunna överleva.
  • Anonym (Lägg av!)
    Anonym (TS) skrev 2014-09-23 15:25:45 följande:
    Jag tycker inte att jag är arrogant, varför uppfattar du mig så? Jag hängde inte med alls på det där med jobb månad 2 osv. Utveckla gärna.
    Utveckla gärna vadå? Nu är jag inte så naiv för att tro att folk bara går runt och lämnar sina saker till vem som helst. De lämnade sina saker just till dig av någon anledning. 
    Var artigt och tacka nej, om du inte längre behöver deras hjälp, men sluta gnälla då!
  • Anonym (Lägg av!)
    Anonym (Gud) skrev 2014-09-23 17:04:27 följande:
    Av användning blir de det! Har du aldrig sett det på utslitet plast? Speciellt om de är färgade så slits färgen också bort. Haha så du tror fattiga väver mattor med folks spermafläckiga lakan? Ok. Du lever i en egen värld då.
  • Anonym (Lägg av!)

    Wow, hur en tråd kan utvecklas från känner mig kränkt av att... till spermafläckade lakar. 

Svar på tråden Förstår ni inte att det är kränkande när ni erbjuder ert gamla skräp?!