• got

    Förstår ni inte att det är kränkande när ni erbjuder ert gamla skräp?!

    Jag tänker att ordet kränkt kanske är att ta i men jag kan förstå att du ogillar att få andras gamla trasiga saker.

    Jag och min sambo tjänar tillräckligt för att kunna köpa nya saker till vårt barn men vi har i princip bara köpt på second hand alternativt fått ärva saker till vår son (9 månader). När de är så små är ju saker väldigt sällan sönderlekt eller slitet.
    Visst tyckte jag att det var tråkigt att få 3 stora sopsäckar med kläder till honom där jag fick slänga hälften för att det var noppigt/missfärgat/fläckligt men jag resonerade som så att lika glad och tacksam som jag är för de fina sakerna lika mycket får jag tugga i mig att jag får "jobbet" med att rensa och slänga alternativt skänka bort det jag inte vill ha. Jag kan liksom inte bara plocka ut russinen ur kakan. Den enes skatt är någon annans skräp!

    Så antingen får du tacka nej till ALLT så att folk fattar att du inte vill ha andras avlagda saker eller så får du acceptera att du ibland kommer att få erbjudande om saker som du inte alls behöver eller vill ha. Och då är det bara att säga tack för att du tänkte på mig men det är inget jag behöver.

Svar på tråden Förstår ni inte att det är kränkande när ni erbjuder ert gamla skräp?!