• ljungen78

    Mycket högt AMH värde vid IVF

    En till med PCO och högt AMH (120!) som håller på med IVF Är precis mitt uppe i vårt första försök, äp i måndags och ev återföring imorgon. Började på 112,5 menopur (cykeldag 3) men efter VUL på cykeldag 6 dra ned till 75 pga att äggen växt så mycket. Suprefact istället för ovitrelle pga risken för överstimulering, men i samband med äp fick jag en låg dos ovitrelle för att göra en återföring möjlig. Sen dess har jag tagit lutinus och progynon varje dag och imorgon får vi alltså se om det blir ET eller allt går till frysen. Det blev 21 ägg varav 3 var omogna och av resterande befruktades 17. Ska bli mkt spännande att se status imorgon

    Hur har det gått för er?? Hoppas bra!

  • ljungen78
    Ingrediensen skrev 2015-02-07 19:03:07 följande:

    Grattis till bra resultat!

    Tyvärr har inget hänt för min del men jag har ju åldern emot mig. Å andra sidan ger jag inte upp så länge det finns så många ägg att ta av. Tar just nu några kurer pergo istället för ivf.

    Ägglossar du av dig själv?

    Håller tummarna för återföring!


    Tack! Och det blev ET av en jättefin 5-dagars! Bara att hålla tummarna nu.. Minst fem till frysen iaf, skönt att veta att jag slipper sprutorna framöver, även om denna omgång inte skulle lyckas. Så nu knaprar jag progynon och tar lutinus fram till testdag 21/2.

    Bra m högt AMH-värde i den bemärkelsen, man blir ju fertil mkt längre! Jag håller tummarn för dig med pergon! Jag ägglossar själv men väldigt sporadiskt pga antalet äggblåsor och verkar dessutom har problem med min hö äggledare sedan en op.
  • ljungen78
    Bebro001 skrev 2015-02-07 20:33:44 följande:

    Halloj. Samma här! Ruvar på dag 4 blastocyst för tillfället. Usch, nervöst! Blev det återföring? :) har gått bra. Har varit på gränsen hela tiden. Punkterade 30-40 blåsor. 14 blev befruktande. Var dock tvugna att odla alla till blastocyster mest pga att de ville se hur jag mådde innan ev återföring. Men blev av. :) nu väntan...


    Samma för mig som du ser ovan - fick ET men bar tvungen att vänta för att se hur jag mådde. Menar du att du ruvat i 4 dagar eller att du hade ET när blaston var 4? När har du testdag?

    Håller alla tummar och tår för oss iaf! Heja heja!!
  • ljungen78
    Bebro001 skrev 2015-02-07 21:27:44 följande:

    Har ruvat i 4 dagar. :) ET var den 3/2. Fick då en 5 dagars blastocyst. Testdag 16/2. De sa att det är 50/50 chans. Usch kommer inte kunna hålla mig. Har konstigt nog en dålig magkänsla. Men är kanske bara vanlig noja. Verkligen, håller på oss!!


    Åh, jag fick samma besked; 50/50... Man blir ju knäpp. Försöker hålla huvudet kallt i två veckor nu. Tänka positivt och hålla tummarna för att vi är på rätt 50!
  • ljungen78
    Bebro001 skrev 2015-02-08 16:16:39 följande:

    Man ska aldrig säga aldrig. Kroppen är bra knasig ibland. Men skadar inte att försöka. :) håller verkligen tummarna för dig! Din tur snart!

    Ja, hög chans. Men det knasiga är att fast man vet att det finns en 50 procent chans så tänker man att man ej är en av dem. Är för min del självförsvar tror jag. Men håller tummarna för mig själv :)


    Hur har det gått för dig, Bebro001? Hoppas bra!! Jag är på RD10, har ej tjuvtestat. Är skitnervös inför lördag...
  • ljungen78

    Nu ser jag ju i annan tråd (man är junkie på de trådar som finns, haha) att du är gravid!! GRATTIS!!!!! Fasen vad kul. Och jäklar vad tidigt du fick ditt plus. Förmodligen kan jag väl testa redan imorgon (ruvar ju också på blasto), men jag vågar verkligen inte. Håll tummarna för att jag också tillhör rätt 50 %...

  • ljungen78

    Har svullna och ömma bröst och känningar i tjejmagen. Men det är ju säkert lutinus eller progynon.. Eller mens för den delen, bu

    Jag tror och hoppas på det bästa, även om det är svårt ibland. Varför just jag, liksom?

    Men instämmer - heja blastocyst!! Och håller tummarna för att din lilla plutt gör sig ordentligt hemmastadd! Återkommer med sorg eller glädje på lördag. Då har jag och maken fixat barnvakt och ska köra date night. Om det blir minus ska jag dricka sjuuuuukt mkt bubbel, be so sure

  • ljungen78

    Plus här med!! Fick ett gravid 3+ på cb digital i morse! Jippie!!


    Bebro001 skrev 2015-02-17 11:15:02 följande:

    Halloj! Haha. Trådjunkie ;D

    Ja men precis. Är gravid i v 5. Känns helt galet och kul. Nu hoppas man att lillen vill hålla sig kvar. :) Stort TACK! Ja plussade tidigt. Men trodde då att det var pga ovitrellen. Men nej så fel jag hade.

    Håller verkligen verkligen tummarna för dig nu!!! :D Känner du något? Lr går du också på lutinus som ger diverse symtom? Vill veta hur det går för dig! Stor kram! Heja blastocyst.


  • ljungen78
    Ingrediensen skrev 2015-02-21 16:37:57 följande:

    Grattis till er båda!! Så roligt med plus.


    Tack! Nu börjar en helt ny sorts oro.. Håller tummarna för dig framöver!
  • ljungen78

    Tack )) När ska du på VUL? Jag har fått tid den 12/3... Can hardly wait. På ngt sätt är jag inte lika nervös för det som jag var för själva gravtestet.


    Bebro001 skrev 2015-02-22 14:28:33 följande:

    Men STORT grattis! :D va roligt att höra.


  • ljungen78
    Ingrediensen skrev 2015-03-01 18:59:20 följande:

    Måste fråga er som blivit gravida med så högt amh, har ni klarat er från överstimulering när det fäste? Speciellt du ljungen, där de knappt vågade återföra?

    Jag har fått för mig att det är de med högt (och vi har ju jättehögt) amh värde som har störst risk. Den gången då det fäste på mig blev jag jätte överstimulerad men bara i 3-4 dagar för sen avstannade graviditeten och jag var nere på hcg = 9.

    Hur har det varit för er?

    Vågar jag fråga om ni är stora eller nätta, vet att det också inverkar vid överstimulering?


    Jag klarade mig helt. De tömde en väldigt stor mängd blåsor och av dessa fick de ut 21 ägg. Pga risken för överstimulering var det inte ett alternativ för mig heller att återföra dag 2 (men blir det så många ägg - 17 befruktade - så långtidsodlar man ju för det mesta ändå såvitt jag har förstått). Och så berodde allt på hur det utvecklades under dessa fem dagar. Jag fick inte ta ovitrelle inför äggplock eftersom den sprutan innehåller gravhormon, vilket ju triggar överstimulering. Istället fick jag ta suprefact. Grejen med den är att den inte stödjer slemhinnan, varför jag först efter ÄP fick en mindre dos ovitrelle för att ge stöd. Och fick ta progynon + lutinus.

    Det hela gick ju väldigt bra eftersom jag varken blev överstimulerad eller misslyckades med ivf (dvs blev ju gravid ). Vid datum för återföring mådde jag bra och hade inte svullnat och då blev det alltså efter läkarkontroll av!

    Kände inte av ngra symptom på överstimulering under ruvningen (eller därefter). Men min läkare sa att jag kunde bortse från det där (dvs att det skulle vara negativt att INTE få symptom eftersom det ju ofta innebär att man har blivit gravid) pga att jag gick på ett annat "protokoll" i o m suprefacten osv. Sen vet ju inte jag alla grunder för de beslut som fattades, men detta var vad jag fick höra!

    Jag är nätt och hade alltså ökad risk pga det.

    Och nu VUL om 1,5 vecka, brrrrrr!
  • ljungen78

    Jag kan tillägga att jag fick 112,5 menopur och att de vid kontroll cykeldag 6 sänkte till 75 t o m äggplock som blev cykeldag 12. Gick attans snabbt alltså!

  • ljungen78
    Agronomen skrev 2015-03-02 19:32:35 följande:

    Hej

    Förlåt att jag bara hoppar in i den här tråden och dessutom ställer en närgången fråga, men...

    Ljungen78, vi står inför att starta med IVF snart och även jag har rätt högt AMH samt är en lättviktare. Läkaren sa att jag låg i riskzonen för överstimulering och jag känner mig ganska orolig inför detta. Måste fråga dig, vilket BMI du har?

    Jag har äggstockar av PCO-typ, men har inga problem av det. Dvs jag har fungerande ägglossning och jämn menscykel på egen hand. Vet redan med mig att jag kan känna av påverkan från mina naturliga hormoncykler i kroppen och är orolig för att jag kommer att reagera kraftig på behandlingarna...


    Jag har BMI 20. Det viktiga verkar vara att man håller ordentlig koll under stimuleringen. Jag började med lägsta normaldosen menopur (112,5 ug), som också ska vara "mildast" av de olika stimulerande som används. Sen VUL reda på fjärde sprutdagen (CD 6). Då visade det sig att mina ägg växt till sig jättemkt mer än väntat varför man drog ned till 75ug i et par dagar. Sen suprefact och äggplock.

    Är säker på att läkarna ser till att sätta samman ett behandlingsprotokoll som passar just dig. Det är så lätt att gå in på FL och dra en massa slutsatser av hur andra har genomgått IVF, men det är så otroligt många individuella faktorer som man då inte har ngn aning om. Lycka till iaf, det kommer säkert att gå finfint!   

    (Har också PCO-äggstockar men med gles ägglossning som konsekvens.)
Svar på tråden Mycket högt AMH värde vid IVF