• Vinterankan

    Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!

    Jag stör mig inte på om jag ser någon pensionär eller någon med kryckor och liknande som ställer sig där, kan tycka att de har samma behov av extra utrymma som en barnfamilj har.

    Att man däremot har en ovanligt bred bil tycker jag däremot inte är ett giltigt skäl, det skulle man tänkt på när man köpte bilen att det kommer bli trångt på parkeringen alternativt att man får ställa sig längst bort.

    Tycker också att det skulle vara bra om familjeparkeringen låg längre bort istället. Men då är det 2 saker som krävs i kombination med det 1) vagnar nära så att man kan ställa i babyskydd eller mindre barn utan att behöva bära över hela parkeringen. 2) Att det är placerat så att det finns en trottoar, gångväg eller liten kant utanför själva parkeringen som man kan gå på så att man inte behöver springa så långt över parkeringen mitt bland alla bilar.

    Vår närmsta Ica har jättebra familjeparkering just med att det är rätt dåliga platser långt bort så ingen ställer sig där för att stå nära. Men samtidigt så är det precis bredvid gång- och cykelvägen som går till affären så man behöver inte gå över parkeringen.

  • Vinterankan

    Hänvisning till lag kommer alltid upp i den här diskussionen. Det är inget måste enligt lag att stanna för cyklister på övergångsställe men jag gör det ändå. Det är inte ett måste att resa sig upp i bussen för äldre men jag gör det också. Och det finna mängder av andra situationer som inte regleras i lag men som man ändå gör för att vara artig, snäll eller respekt för varandra.

    Familjeparkeringen är till för familjer och det är respektlöst att stå där bara för att det inte regleras i lag. Jag står aldrig på familjeparkering när jag har enbart min femåring med mig eftersom att hon är stor nog att kunna åla in om det blivit trångt som tex en ettåring som åkte lyftas in inte klarar eller ett spädbarn i ett babyskydd.

  • Vinterankan
    Majken03 skrev 2014-09-29 18:20:00 följande:

    Är jag o min man ingen familj?


    Familjeparkeringen är ju till för att man lättare ska kunna ta in och ut småbarn. Man är familj även om man är två vuxna, men man har inte behov av extra plats för att få hjälp att komma in och ut ur bilen.

    Skulle det kännas bättre om det döptes om till småbarnsparkering istället?
  • Vinterankan
    KiaL skrev 2014-10-01 00:52:43 följande:
    Nej eftersom platserna är just till för människor med barn.. hur svårt ska det vara?

    Nu är förvisso mina barn stora så jag slipper allt bök med småbarn när jag ska handla.  Men varför ska det vara så svårt att låta barnfamiljer få lite extra plats på parkeringarna? Är det avundsjukan som spelar in?

    På en vanlig parkering kanske det finns runt 10 extrastora platser och många fler vanliga. Dessa vanliga brukar inte alla ligga flera hundra meter från ingången. Några ligger ju nära också så varför grina om saken.

    Det finns ju handikappsplatser av en anledning och det respekteras så varför inte låta några av de barnfamiljer som måste ge sig iväg och handla få det lite lättare att kliva i och ur bilen.

    Det underlättar ju också för de som står bredvid. Mindre risk för skador från bildörrar mm.

    Allt handlar bara om missunnsamhet. Hur svårt ska det vara för en fullt frisk singelperson att använda en vanlig parkering?
    Jag undrar samma sak. 

    Innan jag fick barn har jag aldrig stått på familjeparkeringen, när jag inte har barn i bilen har jag inte stått där och när jag har stora barn (från dottern blev ca 4) så har jag inte heller stått där.

    När barnen sitter i babyskydd så måste dörren kunnas öppnas en viss bit för att alls kunna få in babyskyddet och när barnen är små så kan det vara väldigt svårt att få in de i bilen om dörren bara går at öppna väldigt lite.

    Jag är faktiskt helt oförstående till det där att hävda sin rätt att stå på familjeparkeringen för att man minsann är familj med 2 vuxna, för att det inte är ett lagkrav att man måste ha barn, för att  tonårsbarn också är barn eller vad det nu kan vara.

    Vad hände med hänsyn för de som faktiskt får det väldigt krångligt om de står på en smal plats? Och jag tycker förövirgt att det är helt ok att stå på familjeparkering om man går på kryckor eller har andra besvär som gör att det kan vara svårt att komma in och ut ur bilen om man inte kan öppna dörren ordenligt.
  • Vinterankan
    taquine skrev 2014-10-01 07:28:32 följande:

    Ofta funderat när jag läser dessa otalig trådar om F- parkeringar hur fan  vi som hade småbarn innan dessa parkeringar fanns klarade av att både parkera och gå ur bilen utan att repa och förstöra andras bilar samt slapp överkörda ungar för vi fick gubevars gå några meter . Orka känner jag bara .. 



    Visst funkar det även utan familjeparkering. Det är ju hur som helst inte lika många platser som det kanske finns familjer med småbarn som vill in i affären just då. Men det är ett faktum att det är betydligt krångligare att komma in och ur bilen med en 0-3åring än vad det är att komma in och ut ur bilen som frisk och vuxen.

    Och om affären nu har bestämt att det ska finnas familjeparkeringar, varför kan då inte vi som besökare till affären bara respektera det?
  • Vinterankan

    En undran, ni som inte tycker att familjeparkeringen är till för familjer med småbarn (och personer som kan ha problem med rörelseförmågan och behöver extra plats) utan hävdar er rätt att stå på de platserna ändå. Låter ni också bli att stanna för cyklister på övergångsställen?

    Jag som aldrig ståttpå en familjeparkering utan småbarn stannar alltid för cyklande cyklister vid övergångsställen. Det är inte heller ett lagkrav att man gör det men jag gör det av hänsyn till cyklisten för att jag vet att det är jobbigare för den att stanna och starta om cykeln än för mig att bromsa lite med bilen.

    På precis samma sätt som jag inte ställer mig på familjeparkeringar, jag vet att det är enklare för mig att ställa mig på en liten parkering än vad det är för en fmilj med småbarn.

Svar på tråden Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!