• Tow2Mater

    Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!

    För att hjälpa lata barnfamiljer och föräldrar ställa sig längre bort och gå så mycket de kan för att deras barn ska lära sig värdet av motion och inte bli feta.

    "Familjeparkeringar" är bara ytterligare ett jippo av stormarknaderna att dra till sig kopstarka grupper, inget annat. Finns inget sanktionerat i lag vem som får stå där eller inte.

  • Tow2Mater
    Anonym (Arg!) skrev 2014-09-29 16:46:48 följande:
    Jag har inget som helst problem med att gå. Dem får gärna ställa dessa parkeringar längst bort om dem så vill! Det är utrymmet se handlar om! Att inte behöva slå i bilarna bredvid när man ska lasta i och ur barn samt att slippa ställa vagnen bakom bilen på vägen där andra bilar kör och risken finns att någon kör på eller backar in i vagnen.
    Brukar alla parkeringar vara upptagna? Aven de längst bort? Om inte är det väl bara att använda dem. Mindre trafik där kan jag tänka mig.
  • Tow2Mater
    Anonym (Arg!) skrev 2014-09-29 17:25:52 följande:
    I Västerås kan jag säga utan att överdriva att alla parkeringarna 90% av tiden är upptagna!
    Ok. Men då är det ju ännu mera forståeligt att alla använder familjeparkeringarna också, eftersom det inte finns några andra lediga.
  • Tow2Mater
    Lamour skrev 2014-09-30 15:57:19 följande:
     Om man lade minst hälften av den energi det går åt att störa sig på något till att istället dra på smilgroparna!!! Men nä, det här är ju landet Mellanmjölk och Lätt & LAGOM!
    Man undrar ju lite vad som står på i Sverige idag, med folk som ovänligt (och t o m utför direkt skadegörelse) kommenterar till okända människor om vilken parkering de står på, där dörruppslag på bilar och 7-åringar inte vet hur de ska kliva ur bilen utan att förstöra andras egendom verkar höra till vardagen. Har detta blivit den "nya" bråk-i-tvättstugan grejjen? Folk på jobbet bara gapar när jag berättar dessa historier (bor o jobbar ej i Sverige).
  • Tow2Mater
    Flygfotogen skrev 2014-09-30 16:39:29 följande:
    Det är alltså bara om man har ett barn i liggvagn?
    Nä, det verkar ju som en vagn är tillräckligt, barnet kan man lämna hemma.
  • Tow2Mater
    Flygfotogen skrev 2014-09-30 16:42:32 följande:
    Ah, som om man vore för snål för att låna ut en femma till kundvagnen så tar man med sin gamla fällbara Brio kombi från 1987 och sparar in på att köpa plastkasse i samma veva?
    Ha ha! Japp - precis som man tydligen kan (kunde?) åka buss gratis med en 7-åring i sittvagnen. ;)
  • Tow2Mater
    Anonym (västeråsare) skrev 2014-09-30 20:32:19 följande:

    ...Gasar alltid! Familjeparkeringarna är en säkerhetsåtgärd för barnfamiljer. För att man tryggt ska kunna ta barnen i och ur bilen med vagnen ståendes bredvid och sedan ha nära till ingången för att minska risken för olyckor.

    Visst är det sjukt bekvämt med breda p-rutor , men det verkar bara vara folk med barn som inser själva GREJEN med dom och som faktiskt bryr sig! Ända tills du själv en dag kanske kör på ett barn/barnvagn för att du tror att parkeringen är en dragracebana ...


    Hur många såna olyckor har ni egentligen per år i V-ås?
Svar på tråden Varför parkerar ni som inte har barn på familjeparkeringen?!