• Tow2Mater

    Hur rädd ska man va för Ebola?

    Ja, det är allvarligt, och du ska ta det på allvar. Det kommer att spridas mycket fortare än vi tror, om det tillåts få fäste. Det enda som kan hindra spridning är att folk och styrande borjar ta det på allvar.

    Skulle du t ex klara en karantän, ifall det kommer till det, i ditt hem i 20-30 dagar, eller t o m mer? Om inte, är det en del foberedelser du kan gora nu for att kunna klara av det, ifall det kommer till det.

    Och det smittar via svett, men oklart hur länge på svettiga ytor.

  • Tow2Mater

    Förberedelser jag främst tänker på är mat, vatten, dagliga mediciner och hygienprodukter. Allt du kan behova for att klara 30 dagar utan att behova gå utanfor hemmet. 

  • Tow2Mater
    Anonym (Orolig) skrev 2014-10-02 21:46:26 följande:
    Du menar alltså om man ska vara i karantän ifall man blivit smittad?

    Men om man inte vet om man blivit smittad så kan man ju inte stanna hemma från jobbet i en månad...tyvärr är det ju så. Om inte myndigheterna kräver det så alla stannar hemma då iofs...  
    Om man är smittad så man blir sjuk så måste man ju på sjukhus...
    Nej, jag menar inte om man är smittad, utan som du säger ifall dels myndigheterna kräver det, dels om man själv anser det nodvändigt. Jag riskerar lätt mitt jobb etc än att behova gå dit och bli smittad om det kommer till det valet.
  • Tow2Mater

    Nan som vet hur Sveriges sjukhus funkar? I Danmark hade tydligen en person misstänkt for ebola kommit till sjukhuset och hela smittskyddsavdelningen fick stänga (holl sen stängt tills blodprov visat att det inte var ebola). Och man säger "kan konstatera att vår beredskap fungerar". Va? Tycker man att man har en fungerande beredskap om man tvingas stänga hela avdelningen pga en patient, hur kommer det att funka när 10-tals eller fler dyker up, och som faktist har ebola??

  • Tow2Mater
    Neelah skrev 2014-10-03 15:08:10 följande:
    Det kom ju en person till sjukhus i Sverige också som misstänktes vara smittad. Personen isolerades (men en hel avdelning stängdes inte), prover togs, personalen fick skydda sig och andra patienter extra tills provsvaren kom tillbaka
    Låter ju lite bättre iallafall.

    (Själv bor jag i USA, och kan bara i chock läsa om hur det hanterats här, vilket knappast kunde bli mycket värre hittills.)
  • Tow2Mater
    Anonym (Frisk) skrev 2014-10-03 17:47:39 följande:

    Ebola är vad jag hört en sjukdom som är framställd av forskare i USA.


    Lyssnar du till den 'islamiske ledaren' Farrakhan (som var/är ärad och lovprisad av Obamas pastor och mentor)? Han säger om ebola (eftersom testat vaccin hittills inte funkat for svarta, bara vita):

    "There is a weapon that can be put in a room where there are Black and White people, and it will kill only the Black and spare the White, because it is a genotype weapon that is designed for your genes, for your race, for your kind."

    www.finalcall.com/artman/publish/Minister_Louis_Farrakhan_9/article_101804.shtml
  • Tow2Mater
    Anonym (Ingen fara) skrev 2014-10-03 17:15:40 följande:
    Det kommer aldrig att bli någon större spridning i i-länder, eftersom sjukdomen kommer att bromsas upp väldigt effektivt.
    Vi hoppas och tror det ja. Men som det redan visat sig i Texas USA, hann en smittad person snabbt komma i kontakt med familj och barn, och familj och barn kom snabbt i kontakt med andra; främst barn kan lätt komma i kontakt med många andra via skola och dagis. Nu hoppas vi ju att ingen blivit smittad i Texas, men om ett enda barn skulle ta en smitta till dagis/skola, kan det spridas snabbt. Bara for att vi vet hur man ska bete sig for att stoppa/undvika smitta, är det nog få som skulle folja de råden till punkt o pricka vid kontakter med sina egna barn, speciellt om man inte ens har specifik misstanke om allvarligare saker utan mest tror det är vanlig forkylning nu i hosttider. Att det inte behover leda till storre spridning hjälper ju inte dem som blir smittade, hur få de än är.
  • Tow2Mater
    Anonym (Frisk) skrev 2014-10-13 17:56:25 följande:
     Googla på kolloidaltsilver där du har hur många bevis som helst att det fungerar mot nästan det mesta.
    Hittade detta:

    "Colloidal silver is to bacteria what cyanide is for all red blooded organisms. In red blooded organisms, cyanide binds with hemoglobin in place of oxygen, and makes it impossible for blood to carry oxygen. With enough cyanide, oxygen starvation via cyanide bonded hemoglobin causes death.

    Colloidal silver does the same for bacteria, it binds with the oxygen carriers in bacteria permanently, causing bacteria to quickly die from oxygen starvation. This is the MOA for colloidal silver, which has been clearly known practically forever.


     


    VIRUSES HAVE NO METABOLIC PROCESSES WHICH REQUIRE AN OXYGEN CARRIER, AND THEREFORE COLLOIDAL SILVER WILL BE COMPLETELY INEFFECTIVE AGAINST EBOLA"

    jimstonefreelance.com/ebola.html
  • Tow2Mater
    Iarwain skrev 2014-10-13 11:56:50 följande:
    Vilka bevis har du för att det skulle döda ebolavirus?
    Jag undrar som Iarwain, vilka bevis finns for att kollodialt silver dödar ebolavirus? Internet kryllar av sidor som ser det som en "mirakelmedicin" mot det mesta, men det visar ju ingenting, speciellt bir man mycket skeptisk om det kommer i samma andetag som orden "undvik mediciner i största mån och för att inte tala om vacciner" .

    Om det är en "mirakelmedicin", varfor tar inte sjukvårdspersonal den och blir 'immuna' mot ebola och åker till Afrika och hjälper till att stoppa smittspridningen?

    Jag har flaska i min on-line orderkorg, som jag kommer att beställa vid forsta bevis jag kan hitta.
Svar på tråden Hur rädd ska man va för Ebola?