• Butterscotch

    Hur rädd ska man va för Ebola?

    mr me skrev 2014-10-03 01:55:49 följande:
    Anonym (Ingen fara) skrev 2014-10-03 01:20:22 följande:
    Jag har inga problem med att ta till mig information. Men jag litar mer på information från dom som är insatta och vet vad de talar om, än folk på FL som gärna vill skylla allt ont på invandrarna.

    Men du kan ju tala om för oss andra hur vi ska bete oss i Sverige, så att vi undviker smitta. Om du nu har någon viktig information, alltså.
    Det räcker som sagt med att EN ebolasmittad tar sig in i landet, ett så kallat nyckelfall, som sedan drar igång en epidemi. Och denna enda person kommer att vara någon som tar med sig sjukdomen utifrån, förmodligen från Västafrika. Och den personen kommer troligen inte heta Karl, Fredrik eller Simon utan mer troligt något mer afrikanskt klingande.
    Med tanke på att det bara tar ungefär en vecka från att någon blir smittad tills denne någon får tydliga symptom och sedan dör inom ytterligare någon/några veckor känns det mer troligt att det är en svensk turist som drar hem smittan (blir smittad i slutet av semestern, sätter sig på ett plan och börjar uppvisa symptom efter hemkomsten till Sverige) än att det är en flykting som befunnit sig på flykt i x antal veckor innan h*n kommer till Sverige.
Svar på tråden Hur rädd ska man va för Ebola?