Inlägg från: Anonym (Naivt?) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Naivt?)

    Hur rädd ska man va för Ebola?

    Påven Johanna skrev 2014-10-03 09:37:10 följande:

    Jag tycker att det i nuläget verkar onödigt att i Sverige gå runt med den ångest som ts verkar känna. Hur det kan se ut inom en snar framtid är dock en annan och mer brydsam femma. 

    Jag tycker att situationen är långt mer allvarlig än den jämförelse som Sextiotalist vill göra med HIV/Aids. 


    Visst kan man inte jämföra HIV med Ebola, men varför tror de flesta svenskar hela tiden att allt som händer utanför Sverige aldrig kommer drabba oss? Är vi exklusiva i en globaliserad värld? Nej, det är vi inte. Vi har lika många invånare från Liberia, Nigeria, Guinea........ boende här i Sverige som besökt sitt hemland, just pga Ebola epidemin för att försäkra sig att deras familjer mår bra. Nu hamnar lika många på just Arlanda än i Frankfurt, New York, Paris, London............ 
    Bättre att ta itu med de medicinska konsekvenser som även kommer drabba det svenska folket i framtiden än att försöka starta den 1001:e invandraretråd här.
  • Anonym (Naivt?)
    Mrs Moneybags skrev 2014-10-03 10:09:36 följande:

    Just nu finns det ingen anledning till oro.

    Ta inte ut oron i förskott.


    Det är den attityden som jag pratar om. Tror ni allvarligt att en enda vårdcentral här i Sverige skulle ställa diagnosen Ebola innan det är försent? Knappast, patienten går hem med en några alvedon i handen, liksom i Dallas.
  • Anonym (Naivt?)
    Farah Vidal skrev 2014-10-03 10:41:40 följande:

    Jag jobbar på flyktingmottagning i Stockholm. Jag är vanligtvis inte särskilt rädd av mig, snarare lite pragmatisk, men jag har blivit rädd. Var fick ni den idén ifrån att man i Sverige inte behöver oroa sig? Vi som jobbar på dessa mottagningar är dem som tar hand om personerna först. Jag vet inte vem som står framför mig, var denne person verkligen kommer ifrån, vem personen var i kontakt med tidigare eller om jag borde oroa mig när denne nyser eller kräks. 
    Jag bryr mig inte om jag skulle kunna dö eller ej, därför har jag varit med om alldeles för mycket. Men nu har jag 3 barn och en man som jag älskar och nej, jag tror inte att någon pandemi stannar framför Sveriges gränser. Ja, jag är rädd.


    Jag jobbar inte inom soc, men jag har sunt förnuft. I motsatsen till de flesta svenskar tror jag inte heller att någon problematik stannar utanför Sveriges gränser bara för att "den alltid gjort detta". 
    Inte heller tror jag att vi verkligen kan göra så mycket åt detta. Tyvärr. Men att nonchalera realiteten hjälper inte heller någon. Vad ska vi göra alltså?
  • Anonym (Naivt?)
    Anonym (Jo) skrev 2014-10-03 12:18:43 följande:

    Självklart ska man ha bra rutiner för att minska smittspridningen mm. Men att som privatperson oroa sig för smittan när man inte reser i de områden smittan för tillfället härjar är bara dumt och leder bara till att man själv mår dåligt. Så är ni inte smittskyddsläkare så chilla.


    Smittskyddsläkaren är den sista som träffar patienten inför döden och den är förberett när det gäller smittspridningen. Är du det också? Du har inte träffat någon "afrikan" i bussen, på dagis, i skolan, på lunchrestaurangen, på gymmet, i simhallen, på föräldramöte............................................ 
    Du behöver inte resa i dessa länder. Dessa länder redan finns här.
  • Anonym (Naivt?)
    Konservativ skrev 2014-10-03 12:51:39 följande:

    Vi ska alla dö. Det är en del av livet. Men varför ska du oroa dig för sånt här. Det är extrem mycket högre sannolikhet att du dör i en bilolycka. Är du orolig varje gång du åker bil? Använd säkerhetsbälte och åk inte med nån som har flaskan bredvid. Samma med Ebola: åk inte till västafrika. Ta inte i döda kroppar. Därtill kan du använda handskar om du vill, om du skäms för det säg att du har en hudsjukdom.


    En bilolycka? Nu tror jag inte att det är någon bilolycka vi pratar om. Ebola är inte längre någon epidemi utan en pandemi i världen. Men rätt har du, varför skulle den drabbas just Sverige? 
  • Anonym (Naivt?)
    Anonym (Ingen fara) skrev 2014-10-03 14:52:43 följande:
    Det är nog bäst du stannar hemma.
    Tydligen.
Svar på tråden Hur rädd ska man va för Ebola?