• Neelah

    Hur rädd ska man va för Ebola?

    Tow2Mater skrev 2014-10-03 13:49:22 följande:

    Nan som vet hur Sveriges sjukhus funkar? I Danmark hade tydligen en person misstänkt for ebola kommit till sjukhuset och hela smittskyddsavdelningen fick stänga (holl sen stängt tills blodprov visat att det inte var ebola). Och man säger "kan konstatera att vår beredskap fungerar". Va? Tycker man att man har en fungerande beredskap om man tvingas stänga hela avdelningen pga en patient, hur kommer det att funka när 10-tals eller fler dyker up, och som faktist har ebola??


    Det kom ju en person till sjukhus i Sverige också som misstänktes vara smittad. Personen isolerades (men en hel avdelning stängdes inte), prover togs, personalen fick skydda sig och andra patienter extra tills provsvaren kom tillbaka.

    Anledningen till att Ebolasmittan spridits så snabbt i delar av Afrika är att många inte litar på myndigheter och sjukvård och gömmer sina sjuka anhöriga och tar hand om dem utan något som helst skydd eller tillräcklig hygien. I början är det inte så farligt, men när blödningarna sätter igång är de sjuka väldigt smittsamma och det är oftast då de anhöriga blir smittade. De två amerikanerna som smittades och fördes tillbaka till USA smittade ju ingen i sin tur eftersom skyddsåtgärder vidtogs och båda överlevde (troligen p.g.a. mediciner, vätskeersättning och korrekt näringstillförsel). Visst kan Ebola komma hit, men här är medvetenheten såpass mycket högre och sjukvården så mycket bättre att det inte lär bli som i Afrika.
    Följ dina drömmar
Svar på tråden Hur rädd ska man va för Ebola?