• Ia85

    Vi runt 30 som plussat för första gången!

    Då hoppar jag in här oxå! Plussade 23/8 och är ny enligt gyn i vecka 10 (9+3). Jag har varit på två vul, ett i vecka 6 och ett i vecka 7. På det sista fick vi se ett hjärta ticka :) Jag gick på vul då jag hade ihållande blodblandade flytningar. Två dagar efter mitt sista vul började en period med blod igen. Så kan aldrig riktigt slappna av. Kommer att kunna börja njuta av min graviditet när jag sett ett levande foster efter vecka 12.

    För övrigt mår jag väl sådär, mår väldigt illa och kräks lite då och då. Täppt i näsan, TRÖTT, ömma bröst, huvudvärk och muntorr. Visst är det fantastiskt :P

    Väldigt bra initiativ att starta denna grupp Diamant! Och grattis alla!

  • Ia85

    9 Maj Ia85, Stockholm

    30 Maj Luttanlej, Stockholm

    31 Maj Fiiaaa

    5 Juni emm84 Karlstad

    7 Juni Diamant, Göteborg

    11 Juni Fjällsippa

    14 Juni TresTobbs, Göteborg

    14 Juni Lisen84, Stockholm

    14 Juni Sserena86, Mölndal

  • Ia85
    Sserena86 skrev 2014-10-07 17:40:11 följande:

    Varmt välkommen hit Ia! Vad kul med flera graviditeter att följa :)

    Jag är i vecka 5 och har blodblandade flytningar. Är jätteorolig men vet inte vart jag ska vända mig.. Ska till mvc på onsdag nästa vecka, kan de göra vul? Eller är det bara gynakuten som gör det? I och med att det inte gör ont så tror jag inte att jag kommer att få någon hjälp på gynakuten..

    Här kommer lite mer privata frågor.. Hur mycket blödde du? Syntes det lixom i trosan eller bara på pappret? Kom det någon klump ? Var det bruna eller röda flytningar?


    Jag skulle vänta till vecka 7 iaf om jag var du. Innan dess kommer de inte se något som kommer göra dig mindre orolig. Bättre att vänta lite och få se hjärtat :)

    Min flytningar har varierat. Jag trodde att jag fick min mens först men när den minskade och sen slutade helt förstod jag att något var knas :P Flytningarna är allt från rött/rosa till brun/rosa. Ibland kunde det vara lite mörkare röda miniklumpar i...typ 2 mm. Men de är bara slemmiga lixom om man smetar ut det på pappret (ursäkta infon). Jag hade även en riktig ljusröd blödning som rann i toan. Kanske en msk totalt. Ibland kom det bara vid torkning och ibland kunde det komma några fläckar i trosan.

    Det bästa du kan göra är att avvakta. ..svinjobbigt. jag vet :/

    Lycka till! Det kommer gå bra ska du se!
  • Ia85
    Diamant skrev 2014-10-22 09:01:36 följande:

    Var på SpecialMödravården igår och blev inskriven istället. 

    Vanliga Mödravården vågar inte ha kvar mig hehe.. 

    Har en del sjukdomshistorik och är född med en kärlmissbildning som de vill ha koll på då det påverkar både propprisken, blödningsrisken och hjärtat. Så det känns ändå skönt att de vill ha stenkoll :) 

    Ska börja med Levaxin med nu då de upptäckte att sköldkörteln inte riktigt ville vara med längre! Så nu kanske jag kan sluta frysa, orka vara vaken mer än några timmar åt gången samt gå UPP lite i vikt för fostrets skull istället för ner som jag gjort de senaste veckorna! (Det är väl typiskt va, när Moder Jord ger en ett legitimt klartecken att få gå upp i vikt nä DÅ plötsligt går man ner som tusan istället! Vart var detta för några år sen när man bantade halvt ihjäl sig?? Haha) 

    Under VULet i måndags fick vi se ett litet, liiiiitet hjärta ticka vilket var häftigt, det ÄR ju faktiskt något där inne! 

    Dock hittade de även en cysta på 9x9 cm (gigantisk) i ena äggstocken så nu är remiss skickad till specialgyn, de kan ju inte operera bort den nu när cystan delar på platsen så får se hur de gör.  

    Samtidigt som det känns jäkligt konstigt att det är en SÅ stor cysta där inne så känns det skönt att veta, har haft jäkligt ont just där och inte riktigt förstått varför och den ligger och trycker på urinblåsan vilket gör att jag får så sjukt ont i magen när jag är kissnödig! Skönt att veta varför det gör så och att det inte är något farligt, det var en snäll cysta :) 

    Oj vad långt inlägget blev nu! Hur går det för er? Har alla gjort VUL/varit på inskrivning? 


    Låter jobbigt med cystan :/ Men det kommer att gå bra, särskilt nu när du blir inskriven hos specialister :)

    För mig går det bra :) Var på kub-test idag och fick se vårt lilla pyre fläkta runt där inne. Dessutom fick vi det bästa resultatet på testet 1 på 20 000. Nu känns allt så mycket mer verkligt. Jag blev dessutom framflyttad 1 vecka så nu är jag i vecka 13 istället för vecka 12 :) Till helgen ska vi börja berätta för familjen :D
  • Ia85
    Diamant skrev 2014-10-22 21:23:39 följande:

    Yay vad härligt! Grattis :D 

    Jag har fått utskrivet Fragminsprutor idag, det var det värsta som kunde hända då jag HATAR Fragminsprutor!! :(

    Man måste ta dom själv och sätta en spruta i sin egen mage/lår och det måste göras långsamt.. Hade det i 3 veckor för några år sen och fick panikångestattack när jag skulle göra det och hyperventilerade så jag fick ta hjälp av en vän som är ssk som kom förbi mig VARJE dag och gav mig sprutan alla veckorna.. Det var den enda lösningen! Blir lite svårt att hålla på så i 9 månader så när läkaren sa att jag skulle få Fragmin fick jag panik och ångesten kom tillbaka.. 

    Nu på kvällen tog jag första sprutan, efter en ångestattack, mycket tårar och mannen som övade på en banan strax innan sen gjorde HAN det! Jag trodde absolut inte att jag kunde ha honom som hjälp då han tycker att sprutor är jätteläskigt och skakade om händerna, o det hjälpte ju inte att jag gråtit precis innan liksom.. Men han fixade det så JÄVLA bra! 

    Han tyckte det var jobbigt att göra mig illa (det gör ont som tusan) men jag överöste honom med kärlek efter att det onda gått över <3 

    Jag har den bästa mannen i hela världen! Han överraskar mig varje dag med hur fantastisk han är! Nu kan jag släppa mycket av ångesten kring sprutorna och glädja mig åt graviditeten igen :) 

    Förlåt för långt inlägg ;) KAN vara lite hormoner inblandat i det hela haha


    Va härligt att din man hjälper dig och kan vara ett sånt fint stöd <3
  • Ia85
    emzerus skrev 2014-11-03 13:21:55 följande:

    Jag går in i v 5 idag och igår kväll blödde jag....fick blod på pappret när jag gick på toaletten o sen tittade jag ner o det var en del blod i toaletten. Har idag haft lite små brunaktiga flytningar... inget mer färskt blod. Känns som om det kommer hela tiden så springer på toa stup i kvarten men det kommer iaf inget blod...

    Är det någon som haft liknande o att det ändå inte varit missfall? Usch är så orolig!!! :(

    Har ringt min barnmorska o kvinnokliniken men de säger bara att jag ska avvakta o se om det kommer mer blödningar och eller om graviditetstecknen för mig avtar.

    Kan inte baar vänta känner jag :(


    Hade du ont i samband med blödningen? Kom den ungefär samtidigt som du skulle fått din mens i vanliga fall?

    Jag har haft blödningar i perioder under de 3 första månaderna och allt är okej.

    Håller tummarna för att allt ska gå bra för dig med!

    Kram
  • Ia85
    emzerus skrev 2014-11-03 20:07:00 följande:

    Jag har inte haft ont när jag blödigt (blöder fortfarande lite) men har molvärk hela tiden i magen o har haft det senaste 2 veckorna ca. Ingen skillnad där tycker jag.

    Det är ungefär nu jag skulle ha fått min mens om jag inet hade varit gravid... Är detta normalt?

    Hur mkt blödde du? var du på någon kontroll för att se att allt var okej eller väntade du bara?

    Tack för att du delar med dig!

    *kram*


    Jag blödde som i början av mensen när jag egentligen var gravid. Men efter två dagar så avtog det och då fattade jag att något var på g. Tog ett test som visade plus sen efter 3 dagar kom det en liten blödning där det kanske rann 1 msk klarrött blod i toaletten. Då ringde jag en privat gyn och hon bokade in mig på vul.

    Jag fick göra 2 st med ca 8 dagars mellanrum då man inte såg hjärtat vid första. Några dagar efter vul kom det blodblandade flytningar när jag torkade mig i 10 dagar allt från bara rosa, brunt till lite rosa med röda strimmor i.

    Var nojig efter det men insåg själv att jag inte kunde springa på ul hela tiden.

    Så när vi ändå skulle göra kub test fick vi se vårt lilla pyre röra på sig och ett hjärta som fortfarande slog :)
  • Ia85

    Härligt att se att det går framåt för alla :D

    Själv är jag i vecka 18 nu och ska på mitt rul nästa torsdag :)

    {#emotions_dlg.flower}HjärtaBF-Lista Hjärta

    Maj

    1 Maj Ia85, 29 år

    22 Maj Stiffin, 30 år

    Juni

    7 Juni Diamant, 30 år

    Juli

    9 juli (ÄL)/11 juli (BM) Ellonbellon, 28 år

  • Ia85

    Va härligt att läsa att det går bra för er alla. Känns härligt att äntligen ha kommit över på rätt sida av året då vi alla ska bli mammor :)

    Imorgon går jag in i vecka 24 och hon har börjat sparka regelbundet. Glömde jag säga att vi ska få en tjej :D Just nu längtar jag så otroligt mycket efter henne men jag vet att tiden kommer att springa iväg. 4 månader kommer gå så otroligt fort och nu har vi dessutom massor att göra med kurser och köp av barnvagn m.m.

    Den 12.e får jag dessutom bestämma hur jag vill göra med jobbet. Har fått foglossning som började redan vecka 14...har inte blivit bättre tyvärr och kan inte utföra mitt jobb som tandsköterska utan att få väldigt ont. Har tillochmed ont nu under ledigheten.

    Jag vill gärna jobba i receptionen istället men min arbetsledare på jobbet är inte jättesugen på att hjälpa mig så läkaren får hjälpa mig nu.

    Jag har inte direkt lust att bli sjukskriven på heltid och tjäna noll kronor :/

    Är det någon av er som är sjukskrivna? Som har tips att ge?

  • Ia85
    Diamant skrev 2015-01-03 00:40:02 följande:

    Kul att fler varit på UL nu!

    God fortsättning allihopa, nu är det året vi blir mammor! :)

    Vi har RUL på fredag, kommer bli en sjuuuuukt lång vecka!

    Vi har bestämt vi kommer ta reda på kön om det går att se, men inte berätta för någon att vi tagit reda på det.

    Jag oroar mig för att inte bonda med bebisen så tar reda på det för att det ska vara "lättare" att relatera till någon man vet lite mer om :)

    Hur gör ni andra?

    Ia85, jag har varit sjukskriven i 2månader nu, ska försöka jobba igen nästa vecka men får se hur det går!

    Din arbetsplats är skyldig att ge dig andra arbetsuppgifter om din hälsa kräver det.

    Eftersom jag mått skit har det faktiskt varit skönt att gå hemma, trodde ALDRIG att jag skulle klara det då jag älskar mitt jobb och blir så rastlös när jag inte jobbar men har verkligen behövt vara hemma.


    Jag håller verkligen med om att det är lättare att relatera när man vet könet. Nu pratar vi om henne, att hon rör sig och hur hon kommer bli. Det känns mysigt på något vis och mer på riktigt nu :)

    Jo, jag har förstått att de har en skyldighet att fixa en annan tjänst men nu får de fixa det via försäkringskassan för jag orkar inte tjafsa mer. Jag har verkligen försökt vara schysst och hållt dem uppdaterade om min graviditet men eftersom jag inte får ett skit tillbaka så får de hantera det där själva nu känner jag.

    Nu är det fokus på min hälsa och på bebisen :)

    Skönt att du har kunnat gå hemma och känt att det varit bra. Hoppas att jag kommer känna detsamma :)
  • Ia85
    frida-li skrev 2015-01-04 12:06:03 följande:

    Gott nytt år alla!

    Vilket himla år vi har framför oss, så mycket lyckokänslor nu alltså :)

    RUL imorgon och jag är så galet nyfiken på om det är en pojke eller flicka vi väntar. Lyssnade med dopplern imorse och hjärtat slår 152 slag i minuten.

    Det känns tryggt att höra hjärtat slå för jag känner fortfarande absolut ingenting annat än möjligen lite växtvärk i livmodertrakten ibland. V.20 (19+5) idag! 


    Åh va spännande :D Hoppas att de ser vad ni ska få för en liten krabat :)

    Du kommer säkert börja känna sparkar vilken dag som helst. Kolla även när du gör rul hur moderkakan sitter om du inte redan vet det.

    Min sitter i framvägg vilket gör att sparkarna ibland kan kännas väldigt dova. Medan när hon sparkar lite på sidan så kan det kännas som en redig karatespark :P Tyvärr så har dock inte min sambo känt henne än men det kommer nog snart :)
  • Ia85
    Fiiaaa skrev 2015-01-07 14:23:57 följande:

    Värsta beskedet på RUL. Bebisen saknar skallben och det är bara att avbryta och sätta igång aborten. I v 20!! Känner mig mest chockad nu, men jag fixar det här!!


    Jag beklagar verkligen ???? Som du säger kommer det barn ni får sen vara otroligt älskat. Jag hoppas att allt går bra för er och att du blir mamma till ett friskt barn så snart det går.

    Kram
  • Ia85
    Stiffin skrev 2015-01-26 20:17:39 följande:

    Hej igen! 

    Vi kämpar på här. Dante är nu inne på sitt tredje dygn nu och vi tar en dag i taget. Alla värden är bra och vi gläds åt att han hela tiden verkar bli starkare. Han har gått från 567 gram till 650 så vi är glada. Idag fick jag röra vid honom för första gången (förutom att hålla hans hand) och det är en magisk känsla. 

    Men det gör ont i mammahjärtat att se sin son ligga där och kämpa. Vissa får en tuff start i livet och jag hoppas att det här kommer göra honom till en riktig fighter. Jag är i alla fall tokig i honom och ska aldrig mer klaga över att betala skatt. Att sjukvården idag kan rädda barn som min son, som föds vecka 24+2, är helt otroligt. 

    Hoppas att ni alla mår bra! 

    Hett tips - ring hellre förlossningen en gång för liten än en gång för mycket. Förmodligen räddade jag Dantes liv genom att vara påstridig och ringa istället för att googla, ta en Alvedon och lägga mig.

    Vi känner våra kroppar bäst!


    Grattis till er fina Dante!

    Jag håller alla fingrar och tår att han ska fortsätta växa lika bra som nu <3

    Kram
  • Ia85

    Nu är jag i vecka 27! Galet vad tiden går fort ändå.

    Februari är en månad som kommer att gå extra fort med vårt fullspäckade schema. Vi har faktiskt bestämt oss för att gifta oss 27 feb. Men vi kommer att ha ett "riktigt" bröllop nästa sommar med alla vänner och släkten. Nu är det bara närmaste familjen som kommer att vara med och äta middag efter vigseln :)

    Jag har precis haft förkylningen från helvetet...fy alltså. Inge kul att vara sjuk när man är gravid eftersom man inte får använda alla preparat hur som helst. Men nu börjar jag äntligen må bättre och tänkte gå till jobbet imorgon.

    Det enda som har varit mysigt när man är sjuk och bara ligger i soffan är att det har varit ett väldans liv i magen som man då faktiskt känner för att man inte flänger runt som vanligt :)

    Hoppas att det går bra för er alla andra <3

  • Ia85
    Ellonbellon skrev 2015-02-04 11:27:17 följande:

    Puh! Nu är det gjort och allt såg jättefint ut. Jag blev dessutom flyttad "bakåt", så är i vecka 19 idag istället! 18+1 istället för 17+5, skönt. :)

    Och det blir en pojke för oss också! :)


    Grattis va roligt! :)
Svar på tråden Vi runt 30 som plussat för första gången!