Inlägg från: Anonym (dotter) |Visa alla inlägg
  • Anonym (dotter)

    Min mamma blir vräkt och vill bo hos mig

    Nej, alla har inte sådana mammor som man kan bo med. Det finns många andra sätt att hjälpa på.

    När min mamma inte klarade av sin ekonomi längre, och bad mig om pengar oftare och oftare, såg jag till att hon fick en intressebevakare som skötte hennes ekonomi.

    Jag tror att det är den vägen du ska gå. Se till att du får en inblick i hennes ekonomi, varför har hon inte betalat hyran? Prata själv med soc, förklara läget och säg att du inte vill ha henne boende hos dig. Fråga vad de gör när en människa blir vräkt och inte har någonstans att ta vägen. Placerar de på vandrarhem, eller vad? Vilka är villkoren för att de ska hjälpa din mamma ekonomiskt? Måste hon lämna över kontrollen över pengarna till någon annan? Pga tystnadsplikten berättar de kanske inte så mycket för dig. I så fall bokar du en tid och så går du dit med din mamma. Antagligen vill hon inte, men säg att det är kravet för att du överhuvudtaget ska ställa upp för henne.

  • Anonym (dotter)
    Anonym (suck) skrev 2014-10-11 19:28:34 följande:

    Intressant att ni resonerar så olika! En del tycker det är självklart att man ska ställa och upp andra tycker tvärtom.


    Var och en resonerar utifrån egna erfarenheter av föräldrar som antingen sköter sig och sin familj eller inte.

    Ta t.ex. en alkoholist. Man kan hjälpa på två sätt. Antingen städar man upp, täcker över brister, ljuger lite där det behövs. Man hjälper alltså alkoholisten att fortsätta med sitt missbruk. Eller så hjälper man alkoholisten att sluta. För att kunna göra det, måste man först sluta hjälpa alkoholisten att missbruka.

    Din mamma har ont om pengar, men vill inte prata om det. Du kan hjälpa henne att fortsätta med vad-det-nu-kan-vara som gör att hon har ont om pengar, eller så kan du hjälpa henne att reda upp sin situation.

    Om du låter henne flytta in hos dig, kan det innebära det samma som att hjälpa alkoholisten att missbruka. Om du vägrar, men i stället stöder på annat sätt, kan det vara det som får henne att "bli nykter", vad det nu kan innebära i hennes situation.
  • Anonym (dotter)
    Anonym (suck) skrev 2014-10-12 01:10:06 följande:

    Ok, fast grejen är att min mamma sköter sin ekonomi nu. Det var en eller två hyror som blev obetalda eftersom hon inte haft tillräckligt med pengar och hon kommer inte ikapp och hyresvärden eller inkasso låter henne inte dela upp betalningen. Jag skulle gärna lånat henne pengar om jag kunde men jag är student och har själv svårt att få det gå runt.


    Sälj och pantsätt så mycket det går av hennes saker.
  • Anonym (dotter)
    lsc skrev 2014-10-12 10:55:10 följande:

    Hon lär inte kunna ta banklån - möjligen SMS-lån eller liknanade

    eller möjligen Stepstone o dylika


    Ta absolut inga snabblån.
Svar på tråden Min mamma blir vräkt och vill bo hos mig