Inlägg från: Celines Essence |Visa alla inlägg
  • Celines Essence

    Varför är unga tjejer så kåta på att få posa nakna

    Anonym (fotar gärna) skrev 2014-10-11 21:38:40 följande:

    Ja, precis som rubriken, varför är många tjejer så villiga att posa nakna? Fotar själv lite för skoj skull som hobby, inte alls bara naket, men väldigt många av de tjejer jag har som modeller är väldigt öppna och villiga med att göra naket.

    Är ni kvinnor väldigt exhibitionistiska eller vad är det som gör att ni så gärna slänger kläderna? Samtidigt som det diskuteras mycket om sexistisk reklam, nedvärderande kvinnobilder osv. 


    Jag tror att majoriteten av unga kvinnor INTE vill posera nakna, särskilt inte för någon okänd. Procentuellt sett tror jag inte det är någon stor grupp.

    Förr i tiden var man ju tvungen att lämna in sina fotorullar till fotobutiker. Den tekniska utvecklingen har säkert ökat andelen som fotar sig. Precis som att foton på annat ökar.

    Jag kan förstå känslan av spänning att låta sig fotograferas naken. Det finns män som tycker om att titta på nakna kvinnor. Ja. Naturligtvis inte präktiga män med god kvinnosyn... Eller? . . Ska du inte passa på att fråga män varför de tycker om att se på nakna kvinnor? . Jag kan förstå att en kvinna kan uppskatta att bli fotograferad. En kvinna kanske också vill leva ut sina sexuella drömmar. För en del kanske att fota sig är kul. Varför måste kvinnor alltid vara pryda?
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    Smecker skrev 2014-10-12 00:19:34 följande:

    För att det finns ett stort gäng bakåtsträvande pojkar som gör sitt bästa för att övertyga lättpåverkade unga kvinnor om att feminism är kika med manshat, och att kvinnors värde sitter i hur lite kläder de har på sig. Det är bara att kolla på FL, trådar där killar sitter och "mm åå visa brösten, visa rumpan, du är så fin, vacker, snygg, jag blir så styv, inboxa mig snygging", ibland med försök till poetiska-humoristiska omskrivningar av varierande kvalitet men där kontentan är densamma. Dessa pojkar värderar endast utsidan och skulle förmodligen lika gärna jucka i ett hönsnät om man bara målade dit ett par bröst, men de hörs och syns mest. Behöver jag ens nämna att tjejer som för intelligenta/intellektuella resonemang och diskussioner inte får samma respons av dessa pojkar som syns och hörs mest? Oj, nu gjorde jag det ändå.

    Inte konstigt att osäkra tjejer blir ännu mer osäkra.


    Jag har själv kommenterat bilder på lättklädda män och kvinnor, ibland tom med lite flirtig ton. Jag tycker om att se bilder av nakna eller lättklädda människorna. Jag har även visat upp min egen kropp och målat av både nakna och påklädda människor med olika utseenden.

    Som du uttrycker dig skulle inte jag kunna uppskatta människors insida, eller föra intellektuella diskussioner.

    Tänk på att du, när du så föraktfullt klumpar ihop människor och sträcker ut ditt pekfinger, pekar med tre fingrar mot dig själv.
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    Smecker skrev 2014-10-13 17:58:39 följande:

    Att citera arkaiska ordstäv är inte samma sak som att föra intellektuella diskussioner, men jag tänker inte hindra dig från att försöka Bortsett från det, varför försöker du få det att handla om dig? Är en bakåtsträvande pojke?


    Man måste inte vara en kille för att uppskatta att titta på lättklädda människor. Du kanske inte kan tänka dig att även kvinnor gör sådant... Lite förlegad syn på kvinnor kan jag tycka.

    Du skrev fördummande om män som smickrar kvinnor. Därför ville jag påtala att även jag som kvinna har gett både män och kvinnor, som vikt ut sig, komplimanger.

    Du skrev även att kvinnor som förde intellektuella resonemang inte "drabbades" av sexuella förslag. Det är fel. Fråga några av dina "intellektuella" kvinnliga vänner här på FL så ska du se att även de fått frågor av sexuell karaktär. Jag fick det strax efter jag blivit medlem på fl(utan att visa upp en enda bild) och knappt skrivit något inlägg alls.

    Jag vet att de män som tex skriver i helkroppstråden är helt olika som individer. De har olika bakgrund, de har olika inställning till oss kvinnor. Jag tycker inte om alla inlägg jag fått, men jag drar aldrig alla över en kant. De är olika personer, men nästan alla är trevliga. Jag tycker det är omoget att dra alla över en kant och uttrycka sig så föraktfullt om dem som du gör.

    Man kan värdesätta insidan mycket, trots att man uppskattar att titta på utsidan.

    Försök inte påstå att jag inte kan föra intellektuella diskussioner. Du gör bara bort dig med sådana försök.
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    Smecker skrev 2014-10-13 19:22:24 följande:

    Om du vill ha en intellektuell diskussion så kanske du skall undersöka förutsättningarna lite noggrannare. Som till exempel att läsa, och förstå, det första inlägget du citerade. Det handlar varken om dig eller om alla män, du gör bara bort dig när du försöker diskutera på de premisserna och tillskriva mig åsikter jag inte uttryckt.

    Du kanske borde undersöka vad ordet "generalisera" betyder, och hur det används i en diskurs.


    Jag tycker inte att någon man som skriver på helkroppstråden passar in på din liknelse att att knulla ett hönsnät. Du uttryckte dig föraktfullt. Det vände jag mig emot. Dessutom blandade du kommentarer som "du är så fin, vacker", med mer tydligt sexuella kommentarer.

    Jag har förövrigt själv skrivit flitigt /sexuellt mer än en gång, men det betyder inte att jag är ytlig. Det ena utesluter inte det andra.

    Jag dömer inte ut män som skriver sexuella förslag. Trots att alla inlägg och pm inte passat mig personligen , har jag svarat vänligt och alla har accepterar ett nej och varit trevliga ändå.
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    Smecker skrev 2014-10-13 20:27:12 följande:

    Det är du som nämner helkroppstråden, inte jag.

    Du plockar ut enskilda ord ur ett citat som jag använder som exempel eftersom "du är så fin" etc påfallande ofta blandas med mer tydligt sexuella kommentarer, hur tänkte du där?

    Själva definitionen av "ytlig" är "inte går på djupet", vilket är en väldigt bra beskrivning på exakt vad som försiggår när man kommenterar en kropp vars innehavare man inte känner och vars ansikte/huvud man påfallande ofta inte sett. Det är inte personens inre eller kombinationen inre/yta du kommenterar, vilket du själv är fullt medveten om. Helt rätt, att du ibland inte är ytlig utesluter inte att du ibland är väldigt ytlig.

    Det är väldigt trevligt att du inte dömer ut män som skriver sexuella förslag, men vad har det med saken att göra?


    Helkroppstråden är utan tvekan den tråd som mest innehåller kommentarer av den typ du skrev. Dessutom handlar den här tråden om tjejer som vill posa nakna... Och du anmärker på att jag refererar till helkroppstråden(det finns mycket få andra trådar där kvinnor poserar nakna).. . *tar mig för pannan*
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    Smecker skrev 2014-10-13 22:26:55 följande:

    Ett perfekt exempel på en ytlig kommentar. "Inte går på djupet".

    Vad trevligt, du försöker dig på lite retorik med. Självklart får du referera till helkroppstråden om du vill, men det är ditt referat och inte mitt. Det hör till god retorisk sed, har jag fått lära mig, att inte tillskriva andra åsikter eller kommentarer de inte har eller har uttryckt. Blir lite halmgubbe över det hela annars.

    Bra att du har koll på vad tråden handlar om. Vilket är relevant om jag citerar/svarar trådstarten, nu råkar mitt originalinlägg som du citerade vara svar på något annat än trådstarten, så det underlättar om du har koll på det istället.


    De exempel på kommentarer du gav i det inlägg jag initialt svarade på, är typiskt sådana som man kan hitta i hkt. Det kanske finns enstaka trådar med några få liknade inlägg, men berätta gärna om det finns någon annan tråd som bättre passar in på din beskrivning. Alla som läst lite i hkt förstår varför jag valde att referera till den, särskilt men tanke på dina exempel.
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    Jocce skrev 2014-10-15 14:02:34 följande:

    Jag har själv undrat samma sak. Har märkt att en stor mängd av alla tjejer och kvinnor verkligen gillar att visa upp sig, på stranden, i offentliga duschar, var det nu är. Särskilt när man var yngre, på festivaler, oj vad alla skulle "råka" visa fittan och brösten överallt... ha ha. Ja, varför gillar ni det så mycket?


    Jag tror det är kan vara lite grundläggande för många kvinnor.

    Vi kan väl konstatera att det är naturligt för killar, när de växer upp, att tycka att det är spännande att se nakna kvinnokroppar. Detta följer ofta männen genom hela livet(de flesta) . Jag tror inte kvinnor generellt sätt är lika nyfikna på att se nakna killar. Inte riktigt på samma sätt som män är att se kvinnokroppar. Däremot känner vi kvinnor ju till (och känner av) hur mannen fungerar. Därför blir det, tror jag, lite spännande för oss att VETA att män /killar ser på våra kroppar. Jag tror det ligger lite i naturen att vi kvinnor vill visa upp oss lite. Särskilt för män vi själva är intresserade av, men kanske även för män generellt.

    Samhället har dock gjort att det inte alltid varit så lätt att förhålla sig till den känslan. Ofta har det moraliserats kring det. Kyrka och religion har gjort sina avtryck. Mäns våld mot kvinnor och dålig kvinnosyn har också komplicerat det. Skönhetsideal om slanka kroppar och kurvighet, stora bröst osv har gjort att kvinnor allt mer börja tvivla på sin kropp och kanske hellre skyler sig än visar upp sig.

    Det har också funnits mycket förakt över att det är "fult" att vilja visa upp sig.

    Visst kan det handla om bekräftelse i vissa fall, men jag vet att det inte behöver vara så.

    Jag har visat upp mig och jag tycker spänningen börjar redan vid fotograferingen. Jag blir glad för komplimanger men det har ingen betydelse för min självkänsla. Redan när jag lade ut mina första bilder i mitt galleri på familjeliv kändes det spännande att bara veta att någon hade varit in och besökt min sida. Redan då visste jag att jag kunde uppfattas fin/sexig av en hel del män. Det behövde jag inte få bekräftelse på. Utöver det har jag alltid känt mig omtyckt av kvinnor och har god självkänsla och jag känner att mitt värde ligger i min person.

    Förutom foton gillar jag att klä mig på ett behagligt sensuellt/kvinnligt sätt. På det viset visar jag också upp mig.

    I och med att jag och min älskade träffas oftare har det blivit mindre fotografering, men även nu tycker jag det är spännande att smsa bilder till honom. Även nu kan jag roas av att lägga upp någon bild då och då.

    Jag tycker problemet med sexualisering/objektifiering uppkommer när kvinnans sexualitet/kropp används där det inte hör hemma.

    Jag gillar inte att se en lättklädd kvinna som reklam för en bil tex. Jag vill inte få sexuella kommentarer när jag utför mitt jobb eller pratar om något allvarligt.

    Däremot tycker jag det är positivt att vanliga tjejer kan få visa upp sina kroppar på ett kravlöst sätt, för att de själva vill, tex här i helkroppstråden. Jag tror tyvärr kvinnor bör vara försiktiga med sin identitet, för det finns risk för utnyttjande och det finns risk att drabbas av väldigt mycket förakt.

    Jag hoppas det var okej att jag tog med egna upplevelser i inlägget.

    I övrigt säger jag inte att det jag skriver är en sanning. Det är bara som jag tror och tänker om saken ?
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    Smecker skrev 2014-10-15 07:26:06 följande:

    Samtliga trådar som går ut på att kvinnor visar upp kroppsdelar, alternativt män vill att kvinnor visar upp kroppsdelar, innehåller sådana kommentarer. Jag skrev "trådar", vilket mig veterligen är plural. Att du väljer att låsa dig och diskussionen till att handla om dig och helkroppstråden får stå för dig.


    Helkroppstråden utgör mycket hög procent av dessa trådar /inlägg , så att du anmärker på att jag använde hkt som exempel kan rimligen inte vara någon nackdel. Jag ser dina anmärkningar endast som dåliga försök att trycka ner mig på något sätt. Trist, och dessutom lönlöst.
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    Celines Essence skrev 2014-10-15 18:48:02 följande:

    Helkroppstråden utgör mycket hög procent av dessa trådar /inlägg , så att du anmärker på att jag använde hkt som exempel kan rimligen inte vara någon nackdel. Jag ser dina anmärkningar endast som dåliga försök att trycka ner mig på något sätt. Trist, och dessutom lönlöst.


    en mening blev fel. Så här ska det stå :

    "Så att jag använde hkt som exempel kan rimligen inte vara någon nackdel.".. .
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
  • Celines Essence
    LEG skrev 2014-10-15 22:15:23 följande:

    Mycket vettigt i detta. Jag tror din analys utifrån dig själv kan gälla för många kvinnor generellt, även om det givetvis inte stämmer på alla. Vi måste lära oss att inse att allt det här är ett spel i leken mellan man och kvinna. Det är inte fel vare sig att en kvinna eller man vill bli sedd eller få bekräftelse. Rent biologiskt handlar livet om att locka en partner och fortplanta sig. Allt annat, karriär, självförvekligande etc. är sociala och mänskliga påfund.

    Sedan håller jag helt med dig om att det är respektlöst att kommentera kvinnors kroppar eller att göra sexuella anspelningar i sammanhang där det definitivt inte hör hemma. LIka lite som man står och glor på en kvinnas byst när man talar med henne. 


    Glädjande att du förstår vad jag menar

    Sex är en lite speciell del av människan, eftersom att det utgår från ett primitivt behov(även om det tillsammans med kärlek blir något alldeles speciellt) . Det är så vanligt att folk tex här på familjeliv har förståelse för att män (och kvinnor) vill titta på porr, men ändå uppskattar kvinnor( och män) på ett djupare plan. Man har också ofta förståelse för att man kan tända på saker man ser, tex i porr, utan att man vill göra just exakt så. Många kan också förstå ett en kvinna vill vara undergiven sexuellt ,trots att hon i övrigt är självständig. Till och med att låta ens partner ha sex med andra, eller polyrelationer möts av relativt god förståelse,.... Men, om en kvinna däremot vill visa upp sin kropp, eller en man uttrycker uppskattning över detta, börjar okvädesorden och föraktet hagla. Om man vill visa upp sin kropp får man höra att man är osäker, ytlig, omogen, bekräftelsekåt , självupptagen och ganska ofta korkad. Det är tröttsamt att läsa.
    Var dig själv. Det finns redan så många andra.
Svar på tråden Varför är unga tjejer så kåta på att få posa nakna