• Anonym (ombud)

    Få X att förstå vad hon håller på med.

    Låt mamman tugga i det sura äpplet o skaffa ett eget ombud o lämna in motyrkande om ensam vårdnad o boende med dig, så du kan ha barnomsorg eller fortsatt gemensam vårdnad o helgboende hos dig och helgdagar och högtider och semester ska du också ha.

  • Anonym (ombud)
    Anonym (Pappa89) skrev 2014-10-14 13:51:40 följande:
    Min advokat rekommenderade mig detsamma att jag skulle lämna in ett motyrkade om ensam vårdnad, men jag vill inte ha ensam vårdnad, jag vill ha X ska ha lika mycket rätt till henne som jag. Jag vill som sagt bara ha henne hos mig varannan vecka.
    Till saken hör att om domstolen tycker att ni har för stora problem för att kunna ha gemensam vårdnad så kan de bara ge ensam vårdnad till den förälder som har yrkat om ensam vårdnad.
  • Anonym (ombud)
    Anonym (vad) skrev 2014-10-14 15:01:00 följande:

    Alltså vad vill hon uppnå med detta?

    Min man har två döttrar sedan tidigare och mamman har ensam vårdnad. Han har försökt få gemensam vårdnad men det är helt hopplöst. Nu står vi här idag med en advokatkostnad på mååånga tusen kronor. Utan att advokaten gjorde ett skit. Han HOTADE bara om att stämma henne till tingsrätten om hon inte gick med på gemensam vårdnad (hon har ingen anledning till att han inte skulle få det och barnen trivs bra här).


    Detta försökte min man få igenom efter att vi inte fått ha barnen på ett HALVÅR! (För att hon ville dölja en graviditet, hur löjligt är inte det).


    Eftersom hon har ensam vårdnad är det ju hon som bestämmer. Familjerätten och soc och alla myndigheter han kontaktat har inte kunnat göra någonting.


    Det enda vi fick igenom (ja jag säger vi eftersom vi är en familj) var ett schema för ett halvår som gick ut i juni. Vi fick ha barnen en helg i början på ena månaden och i slutet på nästa. Vid skollov fick vi ha barnen max 4 dagar. Vi kom skriftligen överens om att köra halva vägen var, vilket hon ändrat på. Hon bestämmer plats, tid och allt och det är inte den minst farliga vägen hon väljer.


    Hon vägrar svara på telefon. Hon skyllde ett år på att hon inte ägde en mobil och allt skulle tas via mailen. Vi försökte maila men fick inget svar (vilket senare förklarades med att hon inte ägde en dator). På papper till advokaten skrev hon att min man får ha kontakt med barnen via telefon och brev så mycket han vill, men det går ju inte då hon inte svarar. Vi hade barnen alltså i juni senast.. Och vi vet inte när vi kan få ha dom igen.


    Mannen har precis fått jobb och måste nu jobba hårt för att kunna få en tillsvidaretjänst.


    En till anledning till att mannen vill ha gemensam (eller heter det delad?) vårdnad är att han inte kan få reda på hur det går i skolan osv. Tyvärr ser det ut så numera..


    När har de huvudförhandling? En slutlig dom gäller till barnen är myndiga, inte i 6 månader.
  • Anonym (ombud)
    Brumma skrev 2014-10-15 08:58:52 följande:

    Rätten får inte besluta om gemensam vårdnad om båda parterna motsätter sig gemensam vårdnad. Alltså så kommer det automatiskt bli ensam vårdnad om även TS stämmer på det. De kan INTE fortsätta ha gemensam vårdnad då.
    Barnomsorg kan man i vissa fall få även om man inte har barnet skrivet hos sig, och även om man har barnet växelvist boende i en annan kommun.


    "Rätten får inte besluta om gemensam vårdnad, om båda föräldrarna motsätter sig det."


    http://www.socialstyrelsen.se/Lists/Artikelkatalog/Attachments/9360/2006-1-6_200616_rev.pdf


    Seriöst??? Jag ger Ts rådet att slänga in om ensam vårdnad OCKSÅ eftersom Ts VILL HA gemensam vårdnad.

    Ibland är det bra att läsa en tråd INNAN man svarar.
  • Anonym (ombud)
    Brumma skrev 2014-10-15 09:26:09 följande:
    Vad får du detta ifrån? Om tingsrätten dömer till ensam vårdnad så tittar man på vem som bäst kan tillgodose umgänge och kontakt med båda föräldrarna.
    Domstolen varken kan eller FÅR ge ensam vårdnad till en part som inte har yrkat (LÄS VILL HA) ensam vårdnad.
  • Anonym (ombud)
    Brumma skrev 2014-10-15 10:04:40 följande:
    ja?
    Han vill ha gemensam vårdnad. Om han OCKSÅ ansöker om ensam vårdnad så FÅR rätten inte besluta om gemensam vårdnad.

    Ibland är det bra att läsa INNAN man svarar...
    Det får rätten absolut göra, om han även ansöker om gemensam...

    Ja, det är bra att läsa innan. :)
  • Anonym (ombud)
    Brumma skrev 2014-10-15 10:06:06 följande:
    Än en gång undrar jag var du hittar information om detta?
    Det räcker med att en även yrkar på gemensam vårdnad så kan domstolen besluta om det.

    Var hittar du information till dina påståenden? :)
  • Anonym (ombud)
    Brumma skrev 2014-10-20 10:11:12 följande:
    Kolla länken jag la in tidigare (visa endast på mina inlägg är en ide..).
    Där står det klart o tydligt att rätten INTE får döma till gemensam vårdnad om båda ansöker om ensam vårdnad.
    Att därför råda TS att söka ensam vårdnad när han i själva verket vill fortsätta ha gemensam känns inte helt - optimalt....
    Problemet är bara att om domstolen anser att de har för stora problem för att ha gemensam vårdnad så kan Ts inte få ensam om Ts inte har ett yrkande om det..
Svar på tråden Få X att förstå vad hon håller på med.