• Anonym (vad)

    Få X att förstå vad hon håller på med.

    Alltså vad vill hon uppnå med detta?

    Min man har två döttrar sedan tidigare och mamman har ensam vårdnad. Han har försökt få gemensam vårdnad men det är helt hopplöst. Nu står vi här idag med en advokatkostnad på mååånga tusen kronor. Utan att advokaten gjorde ett skit. Han HOTADE bara om att stämma henne till tingsrätten om hon inte gick med på gemensam vårdnad (hon har ingen anledning till att han inte skulle få det och barnen trivs bra här).


    Detta försökte min man få igenom efter att vi inte fått ha barnen på ett HALVÅR! (För att hon ville dölja en graviditet, hur löjligt är inte det).


    Eftersom hon har ensam vårdnad är det ju hon som bestämmer. Familjerätten och soc och alla myndigheter han kontaktat har inte kunnat göra någonting.


    Det enda vi fick igenom (ja jag säger vi eftersom vi är en familj) var ett schema för ett halvår som gick ut i juni. Vi fick ha barnen en helg i början på ena månaden och i slutet på nästa. Vid skollov fick vi ha barnen max 4 dagar. Vi kom skriftligen överens om att köra halva vägen var, vilket hon ändrat på. Hon bestämmer plats, tid och allt och det är inte den minst farliga vägen hon väljer.


    Hon vägrar svara på telefon. Hon skyllde ett år på att hon inte ägde en mobil och allt skulle tas via mailen. Vi försökte maila men fick inget svar (vilket senare förklarades med att hon inte ägde en dator). På papper till advokaten skrev hon att min man får ha kontakt med barnen via telefon och brev så mycket han vill, men det går ju inte då hon inte svarar. Vi hade barnen alltså i juni senast.. Och vi vet inte när vi kan få ha dom igen.


    Mannen har precis fått jobb och måste nu jobba hårt för att kunna få en tillsvidaretjänst.


    En till anledning till att mannen vill ha gemensam (eller heter det delad?) vårdnad är att han inte kan få reda på hur det går i skolan osv. Tyvärr ser det ut så numera..

  • Anonym (vad)
    Anonym (ombud) skrev 2014-10-14 23:58:06 följande:
    När har de huvudförhandling? En slutlig dom gäller till barnen är myndiga, inte i 6 månader.

    Vi har inte kommit så långt.


    Vår advokat har bara HOTAT mamman att stämma henne till tingsrätten för gemensam vårdnad. Advokaten struntade totalt i det då vi lyckades få iordning ett schema för ett halvår. Men det schemat är slut för ett halvår sedan.
    Det schemat bestämde mamman och för att vi skulle få ha barnen alls fick vi snällt skriva på och gå med på hennes krav.


    Då tyckte advokaten att han gjort sitt och eftersom vi fick en rejält saftig räkning av honom har vi inte kunnat fortsätta.
    Vi har försökt prata med honom och sagt att det inte var detta vi kom överens om men tyvärr. Socialtjänsten var en gammalmodig tant som tycker att mamman har rätt till barnen, när det i själva verket faktiskt är BARNEN som har rätt till både mamma, pappa och övrig släkt.

  • Anonym (vad)
    Kjell2 skrev 2014-10-15 07:46:34 följande:
    Ni har gjort ett vanligt misstag och varit för flata. När ni inte satt hårt mot hårt har tiden rullat på och ni blivit ifrånkörda.

    Du får gärna förklara hur du menar och hur vi skulle gjort annorlunda.
    Alla tips är vi tacksamma för.

    Vi har inte pengarna för att kunna driva på mer om vi varje gång ska få en sådan saftig räkning (Jag är hemma med de tre små och mannen kan inte få lån).
    De bor 30 mil bort och vi har försökt ringa, smsa och maila. Även skicka brev (även sådan hon måste hämta ut så vi ser att hon hämtat det).
    Det går inte att få tag på henne.
    Vi har åkt 30 mil för att hämta barnen men då har de inte varit hemma (hon har inte öppnat dörren).
    Vad ska vi göra?


    Familjerätten säger att dom inte kan göra något, soc likadant.
    De säger att hon har ensam vårdnad och därför bestämmer.
    Hon har psykiska problem (ja vi har fått mail där hon erkänt vad hon pysslar med och att hon själv skrivit att hon har psykiska problem och att min man är en jättebra pappa, tyvärr hände något med hotmailen så alla mail därifrån är borta).
    Hon har inte sökt hjälp för det men det skulle hon garanterat neka till om vi tog upp det.

    VAD kan vi göra??

  • Anonym (vad)
    Kjell2 skrev 2014-10-20 11:04:22 följande:
    Ni skulle direkt stämmt till domstol och yrkat, eventuellt interremsistisk,  på ett fastställt umgängesschema och kanske gemensam vårdnad.

    Inte låta tiden rinna i väg och skapa en anpassad situation. Nu är det för sent eller i alla fall mycket jobbigare och omständigare

    Men hur?


    Vad vi fick veta var att endast vår advokat kunde stämma till domstol. Vilket han endast HOTADE henne med. Vi tjatade och tjatade och vi har inte fått hjälp någonstans ifrån att få reda på hur vi kan gå till väga.
    Dessutom om vi inte skulle ta det genom advokaten skulle det kosta en förmögenhet fick vi veta. Vilket vi inte har råd med.
    Vi har ju insett att vår advokat är en stor lat idiot men det fick vi ju se i efterhand när han vägrade hjälpa oss på det sätt vi bett om.
    Efter den saftiga räkningen kunde vi inte annat än vänta och hoppas att vi åtminstone fick mer umgänge.

    Han stämde aldrig till domstol. Trots att vi mååånga gånger påpekat att det var så vi ville ha det. Vi pratade med honom och påpekade att han inte hjälpt oss med någonting vi ville ha hjälp med men vad hjälpte det?! Han struntade i allt..
    Han tyckte vi skulle nöja oss med att vi fått ett schema (som inte hölls alla gånger heller).
    Vart vänder vi oss? Vi kan ju inget göra..
    Eller vi kanske kan? Men vi har verkligen kört fast och vi saknar ju sötnosarna.

  • Anonym (vad)
    Kjell2 skrev 2014-10-22 11:31:31 följande:
    Nu är det för sent men
    - ni behöver ingen advokat för att stämma
    - ni kan byta advokat
    - det finns massor med bra böcker om familjerätt

    Vad ni kan göra nu är att först läsa på en massa om familjerätt och hur processen funkar, förarbeten, domar mm så att ni vet på ett ungefär hur det funkar. kunskap är makt.

    Sen kollar ni upp ett antal advokat och anlitar en ni får förtroende för och förstår vad ni vill och kan agera för er.

    Sen drar ni igång processen igen.
    Varför är det försent?
    Vi bor i en väldigt liten håla där det inte finns särskilt mycket advokater.
    Kostnaden för att få hit en advokat har varit väldigt dyr vad vi fått uppgift om.
    Vår advokat fick oss att byta försäkringsbolag för att kunna få en hel del av summan betald men det visade sig att det försäkringsbolag vi hade var det rätta och inte det som han sa. Och vi gick direkt tillbaka till det första men det hjälpte inte då försäkringen började gälla från nystart trots att vi haft de i alla år. Och då räknades det som att vi tagit försäkringen efter processen börjat.

    Om vi nu försöker igen, räknas det som att processen startar DÅ eller räknas det från tidigare? Räknas det att den varit igång hela tiden så har vi verkligen inte råd just nu
  • Anonym (vad)
    Kjell2 skrev 2014-10-28 09:58:33 följande:
    Det är inte försent men en betydlig brantare och längre uppförsbacke nu.

    Ta och läsa på ordenligt, kolla upp med försäkringbolag vad som gäller, välj advokat med omsorg. Väg kostnaden mot möjlig föränding.
    Tack så mycket för tips!
    Självklart skulle vi göra allt vi kunnat om vi hade ekonomisk möjlighet.
    Som det är just nu måste vi faktiskt använda våran ekonomi till livet. Vi har barn att försörja och om vi inte betalar hyran (utan istället använder pengarna till advokat) så blir vi bostadslösa.
    SÅ i botten är år ekonomi. Och mat måste barnen få i magen.
    Går jämt upp precis. Men det går mot ljusare tider så inom några månader kommer allt ha löst sig.
Svar på tråden Få X att förstå vad hon håller på med.