Inlägg från: Vanillaextract |Visa alla inlägg
  • Vanillaextract

    Kk kräver abort

    Pentagram skrev 2014-10-17 13:55:09 följande:

    Det finns inget bra svar på frågan. Det bästa vore ju om ni båda vore överens om abort, eller att ni båda vore överens om att ta ert ansvar som föräldrar, men så är uppenbarligen inte fallet.

    Anyway, vill du inte ta abort skall du inte göra det. Om han sedan väljer att inte ta sitt ansvar för att vara en så bra far han kan under omständigheterna så är det ett val HAN gör, inget du skall behöva ta ansvar för.

    Ett barn förtjänar naturligtvis att vara älskat och önskat av båda sina föräldrar men jag ser ju inte att icke-existens är att föredra framför att bara ha EN närvarande förälder.

    Tänk också efter om du faktiskt vill ha barn just nu och under dessa omständigheter. Folk säger gärna att en aldrig ångrar ett barn men det är inte sant. Beslutet skall dock utgå från DINA behov och DINA önskemål, oavsett vad det blir. Du kommer att må dåligt under lång tid om du fattar ett beslut du känner inte egentligen är ditt eget.


    Usch. Nej, beslutet ska absolut inte utgå från vad ts behöver och vill. Beslutet ska utgå från barnets bästa och inget annat.
  • Vanillaextract
    Anonym (Ledsen) skrev 2014-10-17 14:45:48 följande:

    Varför skulle barnet inte må bra med en förälder? Tror du på allvar att det skulle välja att inte existera över att leva utan sin pappa?

    Jag har alla möjligheter att kunna ta hand om det.


    Sluta göra halmdockor. Jag sa inte ett ord om något du pratar om. Allt jag sa var att beslutet ska utgå från barnets bästa.

    Däremot, om du nu så gärna vill gå dit så visar alla studier i ämnet att barn till singelmammor har sämre förutsättningar och löper större risk för en hel del otrevliga saker.

    Med det sagt så är valet upp till dig, killen har inget att säga till om. Du har gjort vad man kan förvänta sig för att skydda dig från graviditet och hade otur och abort är på inget sätt något man bara gör. Sedan säger du att du har allt ordnat och verkar kunna ge en stabilitet till barnet. Så jag tänker inte yttra mig om vad du bör göra, känner inte att det finns något rätt eller fel här utan det är upp till dig. Men du, precis som alla andra i samma situation bör alltid ha med riskerna i uträkningen och utgå från barnets bästa, oavsett slutsats.
Svar på tråden Kk kräver abort