Inlägg från: Anonym (delad vårdnad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (delad vårdnad)

    Inköp av vinterkläder med delad vårdnad?

    Hur gör ni som har delad vårdnad när det gäller inköp av vinterkläder?

    Jag och mitt ex har lite olika syn på detta och jag tycker det är bra att köpa kläder med kvalite och får acceptera att de kanske blir lite dyrare medans hon köper gärna lite billigare men de kanske inte håller lika länge.

    Nu vill hon att vi ska köpa kläder separat men det känns verkligen onödigt att ha dubbla uppsättningar och att dela upp kläderna så.

    Just nu så delar vi barnen så de är 6 av 14 dagar hos mig och 8 av 14 dagar hos henne och hon får allt barnbidrag.

  • Svar på tråden Inköp av vinterkläder med delad vårdnad?
  • Anonym (delad vårdnad)

    Här rasslade det in svar. 

    Jag betalar inget underhåll och kommer ha barnen varannan vecka inom kort. Hon får allt barnbidrag nu och visst vore det bra att ha dubbla kläduppsättningar om de blir blöta men vi skulle bara köpa en ny uppsättning.

    Hon vill försöka hitta så billiga kläder som möjligt men risken då är att de blir av sämre kvalite och det är väl här våra åsikter går isär.

  • Anonym (delad vårdnad)
    Brumma skrev 2014-10-20 13:53:58 följande:
    Tänkte också föreslå det. Hon betalar sin del av vad hon har råd med/kan tänka sig. Du betalar din del samt överskjutande summa. 

    Och som supersara påpekar får ofta billiga overaller bättre testresultat än dyrare märken. Ta inte för givet att dyrt är bra.
    Tycker ni båda hade bra råd. Nu vet jag att Didriksson var testvinnare i Viföräldrar och känner att det är en bra overall så jag ska försöka få ut vad hon tycker är rimligt att betala och då kanske lägga till lite själv för att det ska bli bra kvalite.
  • Anonym (delad vårdnad)

    Har pratat med mitt ex nu ikväll hon hon tyckte att det blev för dyrt att köpa en Didriksson overall och McInley jacka och byxa för 1600 kr,

    Frågade kring vad hon hade hittat och vilket pris de skulle bli, känns som jag hade hittat bra kläder till rimligt pris men det var inte vad hon tyckte.

    Försökte resonera kring tanken att jag kan stå för mellanskillnaden mellan det pris hon hittar och den hon tycker är för dyr men hon kände sig tveksam.

Svar på tråden Inköp av vinterkläder med delad vårdnad?