• KajsaK

    Vi 35+ som påbörjat utredning!

    Jag är 36 år och jag och min sambo (som är 39) har nu försökt att få barn i ganska precis 4 år. Jag har alltid tänkt att det här är ju nåt man kommer klara själv, det här med att bli gravid. Tiden går och tillslut inser man att nej det går visst inte på egen hand. Så förr förra söndagen satte vi oss ner min sambo och jag med datorn och skickade in en anmälan för utredning av barnlöshet. Tog bara ca 10 min och helt plötsligt undrar man varför man inte gjort det tidigare. Men samtidigt har det ju tagit emot att måsta söka hjälp. Efter vi skickat in anmälan var det som ett ton sten lossnade från mina axlar och det kändes bra att ha skickat anmälan. "Så nu får vi väl vänta 2-4 veckor på att dem ska höra av sig, så stod det på deras hemsida. Döm av min förvåning när dem hörde av sig redan efter två dagar! Och på torsdagen hade jag fått hem remisserna för provtagning. 

    Idag har jag varit och tagit massa prover på bla prolaktin. Jag har länge misstänkt att "felet" ligger hos mig, då jag har extremt oregelbunden mens och svåra smärtor i samband med detta, samt att jag dessutom "inte ens" fått missfall, så nu får jag vänta med spänning på provsvaren och hoppas de går fort att få svar! Min sambo har inte tid förrän i mitten av november för att lämna spermieprov så det känns ju lite drygt att vänta på de svaren oxå... Min misstanke att de hörde av sig så fort är nog dels våran ålder och dels pga mina sjukt oregelbundna menstruationer.

    Någon annan 35+ med längtan efter barn och med pågående utredning, eller någon med erfarenheter av detta får gärna berätta och kanske någon vill följas åt och prata av sig med sina erfarenheter?

  • Svar på tråden Vi 35+ som påbörjat utredning!
  • Pimpinellan

    Det är länge sen jag  gjorde utredning,men jag vill bara önska dig stort lycka till! {#emotions_dlg.flower}  Det finns mycket hjälp att få som tur är. Glad 

  • Blåblomman

    Vi var på vårt första besök idag, fick vänta 6 veckor på en tid. Jag är 36 & min sambo 38 och har försökt i 1 1/2 år. Blev gravid i maj men det slutade med missed abortion så efter sommaren bestämde jag mig för att nu ringer vi och bokar tid. Vill få lite svar på vad som är problemet. Idag fick jag göra VUL och ta blodprover. Min sambo fick remiss för att lämna spermaprov, han gör det någon gång i nästa vecka och så skulle det ta 2-3 veckor att få svaren på hans prov. Jag ska dit igen om 2 veckor för att kolla hur många små äggblåsor jag har. Idag såg läkaren en stor äggblåsa men som också kunde vara en cysta, det ska också kollas upp vid nästa besök.

  • KajsaK

    Så du fick göra både VUL och ta blodprover samma dag? Verkar vara lite olika hur utredningen går till när man läser olika trådar :) Jag hoppas det går bra för dig!

  • Blåblomman

    Ja det verkar vara helt olika. En del får lämna prover redan innan första besöket och ibland under eller efter. Jag fick ju remiss för blodproverna och valde att lämna dem på en gång när vi ändå var på sjukhusområdet.

    Håller tummarna att det går bra för er med!

  • Pimpinellan
    KajsaK skrev 2014-10-21 14:04:09 följande:
    Gick utredningen bra för dig/tog lång tid? Och tack för lyckönskningen Glad

    Det grundläggande gick väldigt fort,men sen blev det sommar,jag skulle spola äggledarna,det misslyckades och jag fick op:as för att kolla dem så allt totalt tog 10 månader.
  • Pimpinellan
    KajsaK skrev 2014-10-21 18:21:16 följande:
    Så du fick göra både VUL och ta blodprover samma dag? Verkar vara lite olika hur utredningen går till när man läser olika trådar :) Jag hoppas det går bra för dig!

    Proverna ska tas specifika dagar,men sammanfaller nån av dem med VUL så går de ju ta samma dag.
  • Blåblomman
    Pimpinellan skrev 2014-10-21 21:54:51 följande:

    Proverna ska tas specifika dagar,men sammanfaller nån av dem med VUL så går de ju ta samma dag.


    Ja jag vet inte, gjorde bara som läkaren sa, att gå och lämna blodprov idag. Får ju lita på att de kan sin sak.
  • Pimpinellan
    Blåblomman skrev 2014-10-21 22:05:09 följande:
    Ja jag vet inte, gjorde bara som läkaren sa, att gå och lämna blodprov idag. Får ju lita på att de kan sin sak.

    Vad tog du och vilken cd var det då? TSH och prolaktin spelar ingen roll,men de andra. Annars finns risken att du får ta om nåt.
  • KajsaK

    Lite trög här men... Vad är cd? ???? jag fick iaf fylla tre rör med 9-11 olika tester, rubella, prolaktin, å massa bokstäver ???? när dom ringde första gången från kkl så visste dem inte om vi skulle hinna ha en första träff innan december, och dom har stängt 15/12-15/1, men vi skulle få ta dessa prover och få provsvar iaf. Så nu får jag hoppas svaren kommer fort "otålig" ???? uskan på lab sa att kkl iaf har proven imorrn redan så...

Svar på tråden Vi 35+ som påbörjat utredning!