• KajsaK

    Vi 35+ som påbörjat utredning!

    Jag är 36 år och jag och min sambo (som är 39) har nu försökt att få barn i ganska precis 4 år. Jag har alltid tänkt att det här är ju nåt man kommer klara själv, det här med att bli gravid. Tiden går och tillslut inser man att nej det går visst inte på egen hand. Så förr förra söndagen satte vi oss ner min sambo och jag med datorn och skickade in en anmälan för utredning av barnlöshet. Tog bara ca 10 min och helt plötsligt undrar man varför man inte gjort det tidigare. Men samtidigt har det ju tagit emot att måsta söka hjälp. Efter vi skickat in anmälan var det som ett ton sten lossnade från mina axlar och det kändes bra att ha skickat anmälan. "Så nu får vi väl vänta 2-4 veckor på att dem ska höra av sig, så stod det på deras hemsida. Döm av min förvåning när dem hörde av sig redan efter två dagar! Och på torsdagen hade jag fått hem remisserna för provtagning. 

    Idag har jag varit och tagit massa prover på bla prolaktin. Jag har länge misstänkt att "felet" ligger hos mig, då jag har extremt oregelbunden mens och svåra smärtor i samband med detta, samt att jag dessutom "inte ens" fått missfall, så nu får jag vänta med spänning på provsvaren och hoppas de går fort att få svar! Min sambo har inte tid förrän i mitten av november för att lämna spermieprov så det känns ju lite drygt att vänta på de svaren oxå... Min misstanke att de hörde av sig så fort är nog dels våran ålder och dels pga mina sjukt oregelbundna menstruationer.

    Någon annan 35+ med längtan efter barn och med pågående utredning, eller någon med erfarenheter av detta får gärna berätta och kanske någon vill följas åt och prata av sig med sina erfarenheter?

  • Svar på tråden Vi 35+ som påbörjat utredning!
  • KajsaK

    Så du fick göra både VUL och ta blodprover samma dag? Verkar vara lite olika hur utredningen går till när man läser olika trådar :) Jag hoppas det går bra för dig!

  • KajsaK

    Lite trög här men... Vad är cd? ???? jag fick iaf fylla tre rör med 9-11 olika tester, rubella, prolaktin, å massa bokstäver ???? när dom ringde första gången från kkl så visste dem inte om vi skulle hinna ha en första träff innan december, och dom har stängt 15/12-15/1, men vi skulle få ta dessa prover och få provsvar iaf. Så nu får jag hoppas svaren kommer fort "otålig" ???? uskan på lab sa att kkl iaf har proven imorrn redan så...

  • KajsaK
    Pimpinellan skrev 2014-10-21 21:54:00 följande:

    Det grundläggande gick väldigt fort,men sen blev det sommar,jag skulle spola äggledarna,det misslyckades och jag fick op:as för att kolla dem så allt totalt tog 10 månader.
    Ok, ganska länge ändå...
  • KajsaK

    Oj, ser att mina smilysar blir massa frågetecken, iaf på mobilversionen...ser ut som jag skriker... :-/

  • KajsaK

    Ok då förstår jag, men jag fick nog ta alla prov samtidigt, fhs, prolaktin, röda hund mfl, va 9 eller 11 olika jag tog och ingen hänsyn till nån cykel dag... Vet inte om dom gjorde så pga min extremt oregelbundna mens och pga åldern...? Hoppas på få svar på proverna denna vecka men man brukar ju inte få svar på bara fyra dagar..

  • KajsaK

    Ok, så fick jag då svar i brevform idag.. Inte det jag hade trott men. Dom ville att jag skulle kontrollera två prover igen. Ämnesomsättningen och äggstocksreserven... Har länge trott det är nåt knas med min ämnesomsättning, men trodde jag skulle få ta prolaktinprovet igen...så nu är jag orolig. Känns ju som att dom hittat nåt fel esom dom vill jag ska kolla igen! Erfarenheter i detta?

  • KajsaK

    Nu har det gått 9 dagar sedan jag lämnade prov igen för tsh och amh och har fortfarande inte fått nåt provsvar, någon som vet om dessa provsvar brukar ta lång tid att få? 

  • KajsaK

    Ok... Sammanlagt är det 2,5 v sen jag tog alla prover, fick bara svar då efter fyra dagar att dom ville kontrollera tsh och amh igen, sen inte hört nåt mer. Ska man ringa dit och höra kanske? Man blir ju orolig av att bara gå och vänta...

Svar på tråden Vi 35+ som påbörjat utredning!