• Liil

    Vi 35+ som påbörjat utredning!

    Hej hej. Får man hoppa in här även fast jag håller på med det andra ivf försöket? 

  • Liil
    KajsaK skrev 2014-12-11 18:52:11 följande:
    Absolut!
    Tack!
    Har skummat igenom det som ni alla har skrivit. Jag reagerade på att ni fått vänta så länge med att få svar på prover. För oss tog utredning samt prover ca 4 veckor. En vecka efter det grupp info samt ännu ett blodprov var. Sen hade vi kunnat starta första försöket men då blir det sommarstängt. Vi gjorde vår första ivf i slutet på september, vilket gav 6 ägg, 2 befruktade, ett till oss och de andra klarade sig ej till att frysas. 
    Så nu är vi på försök nr 2!
  • Liil
    KajsaK skrev 2014-12-11 19:47:08 följande:
    Ja vi har verkligen fått vänta länge på svar och hade väl fått vänta ännu längre om jag inte ringt (igen) igår! Var det äggreserven som strulade för er också?
    Det finns inget som hittas som kan vara fel hos någon av oss. Men nått måste det ändå vara eftersom det inte tar sig på egenhand. 
  • Liil

    Jag är nu på ruvdag 4. Fick 8 ägg denna gång, 5 var omogna, 1 var för dåligt att kunna befruktas. 2 blev befruktade. Ett 3-dagars 10-celligt fick vi tillbaka och det andra ligger nu i frysen! 
    Bara att hålla tummarna nu :)

  • Liil
    KajsaK skrev 2014-12-27 13:20:28 följande:
    Håller tummarna för er
    Tack snälla. Idag rd 8. Känner dock lite mensvärk från och till och har på känn att det är kört. MEN måste ha hoppet kvar tills mensen kommer. Förra försöket så började med komma lite lite blod rd 9 för att bli mer rd 10-11. Rd 12 var det konstaterat kört. 
    Så dessa dagar som kommer här nu känns extra jobbiga. Jag tänker redan  nu på hur man ska orka ännu ett försök. Hur ska man orka?
  • Liil
    KajsaK skrev 2014-12-28 13:15:09 följande:
    Ge inte upp hoppet! Förstår dock det måste kännas tufft. *håller tummarna hårdare*
    Precis som förra gången så börjar jag små blöda på rd 9, alltså idag! 
    Hur ska man orka? Förra gången som var den första så googla jag ihjäl mig på att blöda lite vid ivf osv osv, vilket bara ger ett falskt hopp. Ärligt tror jag inte att det är speciellt många som blöder i början och att allt går bra. Så jag ser denna gång som misslyckad, Bara att vänta på att få göra FET framöver då vi iallafall har ett i frysen.
  • Liil
    Blåblomman skrev 2014-12-29 15:57:40 följande:

    Då dök mensen upp här igen på BIM+3 så det sreck jag fick i förra veckan måste ha varit ett spökstreck eller så kanske det räknas som tidigt missfall. har alltid haft en cykel på 27-28 dagar de senaste 15 åren och aldrig 30 dagar. Men men nu vet jag läget och får fokusera på nästa månad igen.


    Men vad tråkigt! Man får verkligen hoppas att 2015 blir ett bättre år än detta! 
  • Liil
    KajsaK skrev 2015-01-22 13:59:55 följande:

    Ingen?


    Jag har inte funderat på det då jag inte kommer hinna med det innan jag fyller 40. Är nyss 39 fyllda. Gjort 2 ivf försök på senhösten/vintern. Slutet på september och i mitten på december. Vi fick iallafall ett till frysen på det andra försöket så det blir förhoppningsvis fet i februari. Om det ej går så har vi ett försök kvar. Om inte det fungerar så vet jag faktiskt inte vad vi ska ta oss till, hemska tanke!
  • Liil
    KajsaK skrev 2015-01-25 13:09:14 följande:
    Ja det är en krånglig situation alltihopa! Håller tummarna för er!
    Ja värre kan det knappast bli känns det som. Ibland vet man varken ut eller ni. Man känner sig så himla maktlös, man kan inget extra göra för att det ska bli ett plus heller. Ibland så känner det som att vi kommer att förbli barnlösa även om man inte vill tappa hoppet helt.
  • Liil
    KajsaK skrev 2015-01-27 21:56:28 följande:
    Ja man har ingen kontroll över kroppen, maktlös som du säger... Jag känner samma, barnlösa resten av livet eller inte. Hur har du känt inför tanken att barnet inte kommer ha dina gener och så? För mig är det en stor sorg, svår att greppa riktigt... Om man nu ens får något dvs. Och i mitt fall var jag ju troligen på väg in i menopaus, 36 år liksom... Så det vart två smällar på samma dag.
    Jag har inte alls tänkt något kring att barnet inte kommer ha mina gener, för vid våra 2 ivf försök samt nu vid kommande fet och vid ännu ett ev ivf försök så är det mina ägg. Försöker att dina tänka längre fram än så. Om du menar hur jag tänker ang äd så kommer jag inte hinna med även om det skulle ha varit ett alternativ, men det är inget jag funderat på något speciellt heller då vi verkligen hoppas att det kommer att gå vägen nu med fet i feb eller vid nästa långa försök. 
    Livet är inte rättvist!
Svar på tråden Vi 35+ som påbörjat utredning!