Inlägg från: Anonym (avtal) |Visa alla inlägg
  • Anonym (avtal)

    Vad har ni för avtal i förhållandet?

    Ni som är gifta eller sambo, vilka avtal har ni mellan er, t.ex. äktenskapsförord, att ni avtalar att sambolagen inte ska gälla ert förhållande eller liknande? Vad gäller det-bostad, pengar, något annat? Skriv gärna om ni har barn, gemensamma eller på varsitt håll.

  • Svar på tråden Vad har ni för avtal i förhållandet?
  • Anonym (avtal)

    Jag har själv inget avtal med min man, vi har inga barn än.
    Men en vän till mig som har varit ihop med sin fru i 7-8 år, berättade nyss för mig att han krävde att de skulle skriva ett äktenskapsförord. NU, 8 år och 2 barn senare!!!!! Förvånad Hans fru är inte från Sverige och de flyttade hit för några år sen och då gifte de sig, precis innan deras första barn kom. Då hade han inte sagt ett ord om att de skulle skriva på ett sådant avtal.

    Innan de flyttade hit bodde de i ett tredje land och både jobbade med ok löner. Men under tiden hon har bott i Sverige har hon inte jobbat, hon pluggade svenska och sedan var hon mammaledig med deras barn. Han berättade att de vill ha ett till barn inom kort så jag antar att hon kommer att vara mammaledig även med detta barn. Han har en chefsposition och "kan" inte vara pappaledig. Han är inte heller intresserad av att hjälpa till hemma då han är trött så hon sköter allt kring barn och hem.

    Nu ska de köpa ett stort hus i en av Stockholms finare förorter och han menar att hon skulle avsäga sig rätten till huset så det blir hans ifall de skiljas.

    Vad tycker ni, gör han rätt? Hade ni gjort samma i hans situation? Vad hade ni gjort i fruns situation?

Svar på tråden Vad har ni för avtal i förhållandet?