Inlägg från: Bellss |Visa alla inlägg
  • Bellss

    Avliva friska katter.

    Nu är det tredje gången jag är med om en bekant (inte sammansatte gång) avlivar sin katt för att den kissar inne!
    Jag blir så jävla förbannad! Tycker ni det är okej?!

  • Svar på tråden Avliva friska katter.
  • Bellss

    2 av dom gick aldrig till veterinären och den 3 visade sig ha nån sjukdom i blåsan och dem hade inte råd att betala då dem inte hade försäkring.

  • Bellss

    En död katt lider inte? Allvarligt? det där är ett resonemang som du använder sig av för att du känner dåligt samvete för att du vet att det är fel. Den lider inte av att kissa inne heller, det gör DU. Egoistiskt..

    Tänker du likadant när det gäller hundar?

  • Bellss

    Ja katter (djur) är människans egendom och vi har lagen på vår sida att avliva djuren när vi vill även om anledningen är patetisk.

    Men det gör det inte rätt. När man köper ett djur får man med sig ett ansvar och vårda och ta hand om djuret livet ut.

    Och tyvärr så är det lagligt att avliva djuret bara för att man tycker att det är jobbigt eller på något sätt obekvämt för sitt eget liv.

    Jag själv hade en katt som började kissa inne, överallt. Inte fan gav jag upp, jag testade allt och insåg till slut att han inte trivdes med någonting och började göra förändringar hemma även om dom inte "gynnade" mig. Efter ett par månader ( ja månader ) slutade han. Nån förändring jag hade gjort funkade.

    Idag är han snart 4 år och har fått kattungar (ja, inte han då men hans tjej ;) ) som är placerade hos folk jag känner och skulle något inte fungera är dom alltid välkomna till mig igen. :)

  • Bellss
    Djur älskaren skrev 2014-11-03 06:07:52 följande:
    Människor som inte sköter sig avrättas. 
    Gör dom? I Sverige?
  • Bellss

    Tråden handlar inte om avlivning vs släppa ut i skogen. Jag förstår hur radwanska tänker men skulle dock inte släppa ut min katt i skogen heller.

    Men ni som skriver att "till slut" eller "efter ett tag" skulle jag avliva den, hur lång tid handlar det om? För det spelar roll.

    Och som någon annan skrev, många kollar inte ens katten hos veterinär m.m utan åker direkt till avlivning. Min bekant t.ex hade sagt "idag har han kissat i sängen, katten kommer avlivas imon"

    Det är ju bara sjukt, det måste t.om ni hålla med om som är för avlivning?

  • Bellss
    Aikido skrev 2014-11-14 10:39:09 följande:
    Nope. Har inga problem med att skjuta en katt som kissat på fel ställe. Eller för den delen som verkar vara sjuk, ha ont eller liknande. Jag åker inte till veterinär för en sjuk katts skull.

    Sjukt? Kanske det men jag tycker det är lika sjukt att till varje pris (nåja) hålla sjuka djur vid liv för att döva sitt eget samvete eller för sin egen skull men att hävda att man gör det för djurets skull.
    Att en katt kissar inne innebär inte att den är sjuk, jag har aldrig sagt nåt om att hålla sjuka katter vid liv för min egen skull.

    Det handlar om katter som kissar inne för att dom är missnöjda med något. Är katten sjuk tar man den självklart till veterinären och ger den ev. Vård/medicin, inte väntar flera månader och h o p p a s att den blir friskt.

    Seriöst, vet du ens vad du snackar om?
  • Bellss
    manfrsthlm skrev 2014-11-13 02:30:30 följande:

    absolut inte sjukt....din vän gjorde det ända rättaGlad


    Ahh.. Orkar inte ens..
  • Bellss
    Aikido skrev 2014-11-15 11:48:56 följande:
    Blev lite för långt men det jag menade var att jag inte höll med om att det var sjukt att låta avliva en katt som kissat (på fel ställe) inne.
    Pinkar den i soffan nackar jag den. Samma sak om den blir sjuk. Åker inte till veterinär för en katts skull. Skaffar bara en ny.
    Jag hoppas inte du har djur.. Du verkar vara en väldigt dålig människa..
  • Bellss
    Diktator skrev 2014-11-15 22:48:31 följande:

    en katt som kissar inne har ofta någon neurologisk sjukdom. katter kissar inte där de bor.


    Så fel du har..
  • Bellss
    Aikido skrev 2014-11-17 07:35:13 följande:
    Du och jag har väl lite olika syn på saker och ting. Jag har svårt för en del djurrättsmänniskor och försöker gärna provocera dem.
    Jag märker det.,
Svar på tråden Avliva friska katter.