Inlägg från: KiaL |Visa alla inlägg
  • KiaL

    Avliva friska katter.

    radwanska skrev 2014-11-13 00:05:36 följande:

    Djurplågeri? Du har ju inte förstått min ståndpunkt alls. Jag är på kattens sida. jag är för katters rätt till att inte bli dödade utan skäl. Så om det nu är fullständigt omöjligt att hitta ett nytt hem till katten (vilket det ju inte bör vara) så är det åtminstone bättre och mänskligare att släppa ut den på fri fot än att bestämma att "nu är ditt liv slut".

    Skulle ni vilja bli dödade av injektion, eller utsläppta någon annanstans för att försöka klara er själva och hitta till något nytt? I mitt alternativ ges man ju allafall en chans.


    Men snälla du..att släppa ut en katt i skogen är ju ännu värre än att låta dem somna in.

    En katt är ett husdjur som är van att bli omhändertagen av sin husse eller matte.
    Släpper du ut dem så är ju risken väldigt stor att den fryser eller svälter ihjäl.
    Det är ett vidrigt alternativ och djurplågeri av högsta grad.

    Antar att du är för att släppa ut uppfödda minkar också?
    Och nej jag är absolut inte för uppfödning av djur för pälsens skull. 
  • KiaL
    radwanska skrev 2014-11-13 00:44:06 följande:
    Jo men vi behöver ju inte föreställa oss en jätteskog i iskall vargavinter. Det kan väl vara den halvstora stogen full av gnagare och bäckar, angränsande till det lilla samhället med många potentiella nya hussar/mattar.

    Men egentligen argumenterar jag inte "för" att släppa ut i skog, det blev ett sidospår... Jag argumenterar "mot" avlivning utan vettigt skäl..

    Alla levande ting vill kämpa för sin överlevnad, åtminstone få chansen. Att bli sövd till döds utan vettigt skäl tycker jag är ett sådant fult övergrepp mot katten, mot naturen, mot allt. Sedan berättigar vi det med orelevanta argument som "den känner ingen smärta"

    Någon tidigare i tråden ansåg att vi har denna rätt eftersom katter räknas som ägodelar.
    Men nu bor vi i Sverige. Tror du en mindre skog är varmare och bättre än en stor skog. Du resonerar jättedumt..förlåt men tänket fungerar liksom inte.

    Det är  ALLTID bättre att att låta en katt (eller vilket djur som helst) somna in hos en veterinär än att släppa ut dem vind för våg.

    Jag har själv 4 katter och har haft både fler och färre i hela mitt liv så jag har bra koll. En katt som kissar inne och inte slutar med det oavsett vad man gör mår inte bra av någon anledning.
    Då är det bättre för katten att få somna in än att ha en ägare som skriker och blir irriterad på djuret för något den kanske inte kan rå för.

    Vår katt kissade inne under en lång period men till slut så slutade han med det. Vi vet inte varför. Troligen för att han inte tyckte om att dela kattlåda med de andra.

    Men hade han fortsatt så hade vi också tyvärr övervägt att låta honom somna in. Hur mycket vi än älskar honom. Mina kissar är mitt liv och jag älskar dem alla sjukt mycket men aldrig att jag hade släppt ut honom och hoppats att han skulle överleva istället... Fyyy för det.
  • KiaL
    Aikido skrev 2014-11-15 11:48:56 följande:
    Blev lite för långt men det jag menade var att jag inte höll med om att det var sjukt att låta avliva en katt som kissat (på fel ställe) inne.
    Pinkar den i soffan nackar jag den. Samma sak om den blir sjuk. Åker inte till veterinär för en katts skull. Skaffar bara en ny.
    Så skrämmande. vad är ett djur för dig? Nån accessoar. Älskar man inte djur och ser dem som individer med personlighet ska man absolut inte ha djur.

    Det är ingen leksak. Jag vet att jag inte borde bry mig om dina fruktansvärt korkade inlägg men djurvän som jag är så gör det ont när man vet att det finns personer som du där ute som inte tar ett liv på allvar.

    Du borde skämmas men tyvärr är jag ganska säker på att du skiter fullständigt i sånt.

    Hur som helst. Gör dig själv en tjänst och skaffa INTE djur.
  • KiaL
    Diktator skrev 2014-11-16 00:04:07 följande:
    Nej
    Jo det har du. Vår katt kissade inne en lång period och det var inget fel på honom alls. Han slutade med det tvärt när han istället började kissa ute.

    Så du har alltså jättefel.
  • KiaL
    Aikido skrev 2014-11-17 07:39:26 följande:
    Din åsikt vilket jag respekterar. Skäms gör jag inte - du har uppfattat mig rätt.
    Har redan djur och har även gjort av med ett antal katter.
    Medan de har levt och haft hälsan har jag behandlat dem på bästa sätt. När det uppstått problem har de rykt snabbt och utan att lida mycket.
    Att behandla dem på bästa sätt gör du definitivt inte. Att inte kolla upp varför de kissar inne och istället avliva dem på löpande band för din egen lathet är inte för deras skull.

    En katt bör tas till veterinären regelbundet för kontroll och vaccination och då kan man se om det är nåt fel istället för att bara ha ihjäl dem sådär.

    Är man ingen djurvän ska man inte ha djur öht. Det är ingen leksak eller någon accessoar utan ett liv som förtjänar samma respekt som en människa.

    Det är ett liv.
  • KiaL
    Aikido skrev 2014-11-18 07:32:26 följande:
    Mest snålhet faktiskt.

    Då ska vi väl inte gå in på vilka liv som förtjänar så mycket respekt? Drar du själv gränsen vid lägre stående djur?
    Är man snål ska man heller inte ha djur. Du är ingen djurmänniska så gör dig inte besväret att öht ta hand om ett djur. Det är bara korkat. Fast av dina inlägg att döma så....

    Jag anser att alla djur förtjänar respekt. Jag AVSKYR spindlar och har enorm spindelfobi men skulle aldrig död en ändå. För mig finns det inga lägre stående djur. Alla djur är lika mycket värda.
Svar på tråden Avliva friska katter.