Inlägg från: Vanillaextract |Visa alla inlägg
  • Vanillaextract

    Avliva friska katter.

    radwanska skrev 2014-11-10 17:27:14 följande:

    Avliva på ni bara, med lagen bakom er rygg, men försök inte rättfärdiga beteendet och tro att ni har moralisk rätt att göra så. Katter och andra djur må vara en ägodel juridiskt sett men det är bara på papper det är så. I naturens ögon kan man inte "äga" en katt och moraliskt sett tycker jag det är förkastligt och avskyvärt att avliva en katt bara för att den missköter sig (om jag får vara vitsig). Lider den av sjukdom eller ålderskrämpor är det en annan sak.

    Vill man inte längre ta hand om en katt av olika själ (självklart är det inte heller ett "livsåtagande" att ha katt i huset) och finns det verkligen ingen som vill ta över katten (katthem/kattälskare) så kan man köra till en skog och släppa ut katten där. Antingen lyckas katten anpassa sig, hitta nya ägare, eller så lyckas den inte, men då har naturen haft sin gång.

    Att avliva katten för att den inte är så mysig och rumsren som man kunnat önska är INTE att låta naturen ha sin gång. Fruktansvärt att höra några av er försöka berättiga ett sådant beteende.


    Att släppa ut tama/halvtama husdjur för att försöka överleva i det vilda är rent djurplågeri. För att inte tala om de enorma konsekvenserna när de tama djuren förökar sig. Du kan ju kolla i andra länder där man har som vana att överge sins djur i skogen efter man tröttnat på dom och se hur "bra" djuren mår där.

    Hur kan du tro att det alternativet är bättre än att djuret får stillsamt och smärtfritt somna in med sin matte/husse brevid sig?
Svar på tråden Avliva friska katter.