Inlägg från: Flickan och kråkan |Visa alla inlägg
  • Flickan och kråkan

    Ensam är INTE svag!

    Skolsituationen för din dotter fungerar inte. Att du är ensamstående har givetvis inte någon betydelse, så häng inte upp dig på det. För din dotters skull måste du tillsammans med skolan ta tag ordentligt i detta nu och utreda orsakerna. Det är vad som krävs för att eventuellt få resurs om det är vad din dotter behöver. Ju snabbare ni tar tag i det, desto bättre för din dotter. Och det är inget som är konstigt eller något att skämmas för. Ha inte taggarna ut mot skolan för det löser verkligen ingenting - tvärtom.

  • Flickan och kråkan
    Moonprincess skrev 2014-10-24 09:55:09 följande:

    Inte har jag taggarna utåt så. Blir bara jävligt less på att höra hur synd det är om mig som är ensamstående.

    jag har pratat med dottern och hon trivs i skolan och längtar dit faktiskt. Hon älskar fritids också. Det är bara en lektion som det blir så och det är matten. Just därför som jag sa att dom kanske ska testa att lära ut på ett annat sätt för henne. Man kan förklara för alla men förstår inte en elev så kan man förklara vid dennes plats på ett annat sätt tills den förstår. Ser inget konstigt med det. Så har det varit i alla andra skolor genom åren.


    Jag förstår att de är trist. Däremot låter det verkligen som att det är mer i skolan som inte fungerar med tanke på vad du skriver i TS. Är och har det varit som du beskriver i TS så tycker jag verkligen inte att du eller skolan ska släppa det. Då gör ni henne en otjänst. Om det är just matten så kanske är det bra att utreda vad som är hennes specifika svårigheter exempelvis. 
  • Flickan och kråkan
    Moonprincess skrev 2014-10-24 18:18:22 följande:

    Jag har varit med i skolan, men då fjollade hon sig bara :P Mammas flicka liksom haha.

    Jag släpper det inte, som ni verkar tro? Jag har sagt till dom hur jag VET att hon funkar.

    Idag sa dom att den här veckan har varit bättre, EFTER att dom börjat göra så som jag sa. Ibland undrar jag om dom är pedagoger, just för att dom verkar så förvånade när jag säger något som funkade på hennes förra skola eller hemma och som är en självklar sak i alla andra skolor.

    Bor som sagt nära skolan, och är hemma hela dagarna då jag just nu är långtids-sjukskriven. Så det räcker med ett samtal så är jag där på någon minut.

    Jag och min flicka pratar väldigt mycket och leker och gosar. Väldigt gosig flicka, det har alla förskolelärare sagt i alla år. Väldigt glad av sig, så det är väldigt förvånande att höra hur det är nu ibland.

    Men allt är ju nytt också. Ny klass, nya lärare som ska testas antar jag :P Och en helt ny miljö och inlärning. Har fått höra att dom fortfarande leker mest i 1an i hennes gamla klass i Stockholm. Hennes kusiner går i den klassen. Så jag vet inte. Dom kanske har avvant barnen för fort? Jag vet ju inte hur det är med de andra barnen. Men att gå från förskola med massa lek och sånt till att sitta still och lära sig konstiga bokstäver och siffror med EN rast under dagen kan ju faktiskt bli väldigt tufft.

    Terminen har ju precis börjat också mer eller mindre.

    Eller tänker jag åt skogen nu?


    Nej, ditt resonemang håller inte. Byte av klass och skola brukar för de flesta innebära det motsatta. Man är försiktig och läser framför allt av de andra barnen, lärarna, rutinerna etc. Inte kastar sig in och testar. Samma sak när föräldern är där....det brukar inte vara det tillfälle de "fjollar" sig. Vi är en bra bit in i första klass och nej, man leker inte mest då. Däremot är det givetvis stor spridning kunskapsmässigt. Vissa barn håller på att börja lära sig avkoda andra läser kapitelböcker exempelvis. Jag hade varit bekymrad om skolsituationen för något av mina barn sett ut som du beskriver. Ni måste komma till rätta med orsakerna så att ni kan få rätsida på det hela. Självklart är hon din gosigaste och underbaraste dotter . Men kon kan ända vara i behov av hjälp. Det låter så.
Svar på tråden Ensam är INTE svag!