Inlägg från: Anonym (Kli) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Kli)

    Vad i hela friden är det som biter mig?!

    Har under några dagar fått flera små bett på kroppen, ser ut som myggbett och kliar som sjutton, men inte hela tiden utan stundvis. Jag förstår ingenting? Det finns väl inga direkta mygg nu?

    En vän till mig sa att det kunde vara hunden som har löss, som sen biter. Men jag har kollat i pälsen på henne och ser ingenting alls. Och biter ens hundlöss människor? Hon har inte umgåtts med andra hundar heller så jag förstår inte var hon skulle fått det ifrån... Jag är den enda som har bett, sambon och sonen har inga.

    Någon som känner igen betten, och kan gissa?

  • Svar på tråden Vad i hela friden är det som biter mig?!
  • Anonym (Kli)

    Var skulle vi fått vägglöss ifrån? Inga ny möbler, inte varit utomlands sen 2009.

  • Anonym (Kli)
    nr52 skrev 2014-10-25 14:02:36 följande:

    Om TS vet med sig om att du själv, eller någon annan i din närhet nyligen har varit på utlandsresa eller liknande, så kan det tyvärr vara så att du har fått vägglöss.

    Vägglössen gömmer sig ibland sängkläder eller andra former av skrymslen (inte enbart inne i väggen) och kommer sedan fram på natten medans du ligger och sover och snor åt sig en liten bloddroppe ifrån dig, vilket ger ett kliande bett efteråt.

    Dessa är väldigt jobbiga att bli av med och de terroriserar en året runt, tills man har lyckats bekämpa dem fullt ut...


    Nej, varken vi själva eller någon som varit hem till oss har varit utomlands på flera år, så jag har extremt svårt att tro att det skulle vara vägglöss, då vi inte heller köpt nya möbler eller köpt saker på t ex second hand.
  • Anonym (Kli)
    Anonym (Mio) skrev 2014-10-25 14:10:51 följande:

    Och sängar som inte kan tvättas måste saneras på nåt sätt (om det nu är vägglöss), vi valde att slänga bort dem. De kan komma från angränsande lägenheter, speciellt om ni bor i ett gammalt hus med mycket springor. Hoppas det löser sig!


    Vadå mycket springor? I vad?
  • Anonym (Kli)
    nr52 skrev 2014-10-25 14:13:03 följande:
    OK, då är det nog  enbart att vänta att se ifall det går över. Nu vet ju inte jag hur ni bor men om ni skulle bo inom ett lägenhetshus, parhus/radhus osv så finns ju alltid chansen att grannen har tagit det med sig hem till er.
    Vi bor i lägenhet men har aldrig någonsin haft en granne hemma hos oss.
  • Anonym (Kli)

    Svarta prickar alltså? Men hur vet man att det är bajs och inte vanligt skräp, om man nu skulle hitta sånt? Vi har ju som sagt hund som gärna drar in både sand och annat i pälsen.

  • Anonym (Kli)
    Koppkaka skrev 2014-10-25 14:41:22 följande:

    Fast nu finns det ju faktiskt myggor även på hösten. Och om nu TS inte varit utomlands eller liknande så är väl sannolikheten rätt liten för just vägglöss, hur ofta kryper dom mellan lägenheterna verkligen? Aldrig hört talas om :P

    TS, du kan köpa frontline och ge hunden. Det både skyddar emot och dödar eventuella kryp, och kan inte skada!


    Finns det på Apoteket eller måste man till veterinär? Är det medicin eller?

    Får jag bara fråga VARFÖR alla gissar på just vägglöss så benhårt? Vad tar ni det på liksom??
  • Anonym (Kli)

    Därför att det är såna extremt små risker för det kanske?

  • Anonym (Kli)

    Tror inte direkt att nån här inne är bettexpert via två foton, även om man kan gissa. Hade jag nyligen varit utomlands eller köpt nya/begagnade möbler, ja, då hade jag kanske trott det. Men nu - nej.

Svar på tråden Vad i hela friden är det som biter mig?!