• Idun

    Utan pengar igen.

    Men hur mycket utgifter har du? Låter som att du satt dig i en extrem skuldsituation eller så? Jag är också student och sparar flera 1000 varje månad efter vanliga räkningar, hyra, mat, studentlitteratur, busskort, festande och en del shopping.

  • Idun

    Bra att du jobbat på att flytta för hyran är lite för hög för att klara själv på CSN. Är det en etta? Annars kanske du kan ta in en inneboende? Prova om någon vill byta lägenhet med dig på tex lägenhetsbyte.se
    Har du sökt bostadsbidrag?

    Måste du ha busskortet eller kan du cykla istället? 

  • Idun
    119Ida skrev 2014-10-26 12:09:55 följande:
    Det är en etta på 49 kvadratmeter så inneboende går inte. 
    Jag får 1100 i bostadsbidrag.

    Bor ca 9 mil från skolan så att cykla går inte.

    Okej, du kan inte göra upp om att betala mindre på skulderna tills dess att du skaffat en billigare lägenhet?

    Har du dyrt telefonabonnemang? Kolla över möjligheterna att frysa det ett tag och ha kontantkort för nån 100-ing i månaden istället.

    Det ultimata skulle ju vara att hitta en lägenhet i närheten av skolan så att du får både billigare hyra och slipper busskortet. 


    Kan du bli inneboende hos någon om det är ont om lägenheter? Exempelvis hyra ut din i andrahand och bo inneboende nära skolan. Har du testat att försöka byta den?

  • Idun

    Men om du tycker att det är en så bra ide med tält så kör på det! Du kan ju hyra ut lägenheten kanske och flytta ut i tältet, då sparar du väl 6-7000 per månad och kan betala av dina skulder snabbare, sen kan du flytta tillbaka. Hade kanske varit smartare att bo i tältet i somras än nu i vinter men men.. Flört

Svar på tråden Utan pengar igen.