• Lavish

    Problem med svärföräldrar som uttrycker missnöje med mina bröllopsplaner.

    Tycker nog att det är din tjej som är problemet här. Varför sätter hon inte ner foten mot sina föräldrar angående detta?

    Det är fult av henne att både låta dig ta all planering och alla smällar. Ni borde göra det tillsammans och HON borde vara den som presenterar planeringen för sina föräldrar och hanterar ev kritik som dom har, det borde inte du behöva. 

  • Lavish
    Anonym (Man) skrev 2014-10-31 21:42:51 följande:

    Tack för era svar. Jag har pratat med min flickvän angående detta och förklarat att jag tycker det är jobbigt att ta "fighten" själv mot hennes föräldrar. Då svarar hon mig "men de vill ju bara väl, de menar inget illa". Jag svarade henne då att jag upplever att de har ett särskilt bekymmer vilket tynger dem...och detta bekymmer är just min kultur och att vi ska ha inslag av min kultur på bröllopet. Hon förnekade detta. Jag vet inte om hon förnekar i och med att hon kanske vill skydda dem och inte få mig att hata hennes föräldrar. Jag kommer inte hata dem-de kommer bli mina blivande svärföräldrar. Jag kommer inte hata dem ifall de hatar mitt bröllopet eller vägrar komma. Det ända jag kräver är att inte få en massa negativ respons med ett tillrättavisande finger mot mig när jag i planeringen strävar efter en rättvis fördelning. Talade till slut om för henne att hon faktiskt får ta och skärpa sig och sätta ner foten, för jag kommer inte klara av att ha en partner som inte står på min sida när jag inte felat. Återstå att se vad som händer. Jag ska hem till hennes föräldrar imorgon. Bjuden på middag.


    Bra att du snackat med henne. En aspekt är ju att när din tjej inte säger ifrån det minsta kan det hända att svärföräldrarna tror att hon egentligen håller med dem men inte vågar säga emot dig, och att de "för hennes talan". Det är ju upp till henne att ta dem ur den villfarelsen, det kan ju inte du göra. När du säger att din tjej vill det och det eller har sagt det och det, så ger det ju bara mer intrycket av att du bestämmer över henne och kanske är det just sånt de oroar sig för med tanke på att du kommer från en annan kultur?
Svar på tråden Problem med svärföräldrar som uttrycker missnöje med mina bröllopsplaner.