Inlägg från: TheaN |Visa alla inlägg
  • TheaN

    Hur ont gör en förlossning undrar en kille..

    Försök skita ut en soffa :) Ungefär så. Ursäkta mitt språk. Kroppen glömmer, hjärnan, njaa :) och jag kan tillägga att jag hade otroligt snabb och okomplicerad förlossning :)

  • TheaN
    Haskel skrev 2014-10-30 10:52:11 följande:
    Det handlar inte om att jag försöker förminska kvinnors smärta/prestation/upplevelse. Det gör säkerligen JÄVLIGT ONT.

    Men nog försöker de överträffa varandras beskrivningar. Tänk efter själv. En vattenmelon är större än ett barn. Slidan är dessutom mer töjbar än analen, och absolut inte konstruerad för att kunna bajsa ut vattenmeloner eller soffor.

    Jag hade ändå möjligtvis förstått beskrivningen "att det känns som att bajsa ut bebisen".

    Alla upplever det olika. Men gemensamt är nog att smärtan inte är lik något annat. Därmed de konstiga beskrivningarna/liknelserna. INGEN har ju heller bajsat ut varken vattenmeloner eller soffor. Därmed är liknelsen fullkomligt irrelevant. 

    De absolut flesta jag talat med har dessutom beskrivit öppningsskedet som det värsta. Utdrivningsskedet har givetvis varit smärtsamt, men ändå positivt och stundvis gränsfall till "skönt".
      Nu talar jag om "normala" förlossningar, inte några mardrömsförlossningar.
    Men du förstår väl att det var lite skoj från vår sida då det inte går att förklara för en man hur det känns. Vi överträffar inte varandra på något sätt, detta är inte snoppmätning. När man föder ett barn känner du att hela bäckenet går sönder, det bränns som tusan i slidan, du spricker, varje värk upplevs som tortyr i hela kroppen, ryggen knäcks och trycket är enormt smärtsamt och nu pratar vi om normala förlossningar. Värsta av allt är att detta är att det pågår i timmar och man blir så sjukt utmattad. 

    Så nej vi vill inte överträffa varann. Alla vi som har fött barn har upplevt det på sitt eget sätt. Min förlossning från första värk tills barnet var ute tog 2 timmar och var en av de enklaste och totalt okomplicerat. Trots det var det sjukt jobbigt för mig och jag trodde värkarna skulle aldrig sluta. Jag var helt säker att min svanskota var knäckt och att jag hade spruckit helt. Så nej jag vill inte överträffa nån annan kvinna jag tar av min hatt och applåderar dem som har stått ut i 12-13 timmar, jag tror inte jag hade klarat det. 

    Fast vi kan jämföra det med en manlig förkylning, det brukar ju ta knäcken på er Cool
  • TheaN
    tobbe01 skrev 2014-10-30 11:08:25 följande:
    Babben Larsson sa en gång att det t o m var som "att skita ut en hel soffgrupp"! Det är ju ett bildspråk som alla kan ta till sig
  • TheaN
    Haskel skrev 2014-10-30 13:23:35 följande:
    Börja nu inte förminska våra förkylningar. det är långt mycket värre än en förlossning. Vi män är faktiskt JÄTTEDUKTIGA som genomlider detDrömmer
    Hahaha, absolut, vad är värre än lite snor Tungan ute
Svar på tråden Hur ont gör en förlossning undrar en kille..